hondenlosloopgebieden (pisstrookjes) (vervolg)

176_2
Wijkraad buigt zich over honden losloop velden in Lelystad Haven.

Na het verschijnen van de nieuwe folder van de gemeente Lelystad bleek al snel dat de honden losloop velden zoals op de foto hierboven door mij in 2006 aangegeven een aardige afslanking hebben ondergaan. Dit in tegenstelling tot hetgeen de gemeente met de hondenbezitters enkele jaren geleden op de oude wijkpost in de Lemmerstraat hebben besproken. Zo is de hondenkop (die zijn naam eer aandoet of moet ik stellen deed!!) veranderd is in een smalle pisstrook. (het fietspad langs het water van Hollandse Hout). De komende weken gaan vrijwilligers van de wijkraad in kaart brengen hoe het wel zou moeten. De insteek is te komen tot een bijna doorlopend losloopgebied rond de gehele wijk. Hiermee vervalt de planning om het stuk tussen de harderwijkstraat en de Lemmerstraat waar tijdelijk de noodschool heeft gestaan geschikt te maken als honden los loop gebied. De planning is dit in week 31 uit te voeren en aan de gemeente aan te bieden.

Heeft u zelf nog sugesties? Laat het ons dan weten door te reageren onder aan dit bericht (openbaar) of door het sturen vann een mail aan de wijkraad onder contact.

Wordt vervolgt

2 thoughts on “hondenlosloopgebieden (pisstrookjes) (vervolg)

 1. psilin

  Fijn dat de wijkraad zich druk maakt voor de hondenbezitters. Wordt er ook gezorgd dat bij een grotere losloop/uitlaatgebied de uitwerpselen van deze beesten ook worden opgeruimd ?

  Bijvoorbeeld langs het gehela andijkpad is het geen uitlaatgebied, toch trekken de eigenaren zich hier niets van aan.

  Dus naast eventuele uitbreiding van de velden, is handhaven xc3xa9n opruimen van de zooi een absolute voorwaarde!

 2. Chris (wijkraad)

  Het is misschien wat vroeg om te reageren, maar ik kan mij uw reactie goed voorstellen.
  De discipline om de rommel (uitwerpselen) op te ruimen is helaas nog steeds een activiteit waar de hondenbezitter vrij in is (nog wel!!) Anderzijds is het wel zo dat als het gebied groter wordt, dan zal ook het aantal uitwerpselen per m2 afnemen (verspreiden). Het simpele feit dat het Andijkpad geen aanlijngebied voor honden betreft betekend nog niet dat een hond niet aangelijnd in dit gebied mag worden uitgelaten. Hiervoor zijn de zogenaamde honden verbodsborden. Met een uitbreiding van het honden losloop gebied zal er ook gekeken worden naar gebieden waar de hond beslist niet mag komen. Hierbij kun je denken aan grasstroken tussen of rond speelplaatsen. Zo zal het stuk Andijkpad rond en tussen de twee speelplaatsen nimmer losloopgebied worden. Als honden bezitter, maar ook als inwoner zonder hond heeft u het recht uw mening te geven. Hier zal voor zover mogelijk rekening mee worden gehouden. Alvorens tot een definitieve vaststelling te komen zal hier en elders een voorstel worden gepubliceerd, waarop u kunt reageren.

  Voor wat betreft de uitwerpselen: Hier kan het dier niets aan doen. Dit is een verantwoording voor het baasje en de gemeente. De gemeente heeft een gedeelte van de wijk voorzien van hondenpoepzakjes en afval bakken. Hiervan wordt regelmatig gebruik gemaakt, maar nog lang niet genoeg. Ook de honden poepzuiger zie je met regelmaat in de wijk. Maar die kan ook niet alles weg halen. Zeker niet vanaf een nat grasveld.

  Onze grote dank en bewondering gaat uit naar degene die de rommel wel opruimen.
  Zij geven het goede voorbeeld

Leave a Reply