HOUTRIBWEG MIDDEN WEER GEOPEND VOOR VERKEER

Persbericht200_13Met ingang van 19 juli is de Houtribweg-Midden weer geopend voor het verkeer. In een aantal maanden is hier heel veel werk verzet. Er ligt nu een compleet nieuw wegdek, voorzien van geluidsreducerend asfalt. De maximumsnelheid op deze weg is verlaagd naar 50km/u.

Ook aan voetgangers en fietsers is gedacht. Op een aantal plaatsen zijn oversteekmogelijkheden gemaakt, zodat men ofwel makkelijk naar het Markermeer kan of naar de stad. Deze xe2x80x98verkeerspleinenxe2x80x99 zijn uitgevoerd in bijzonder straatwerk, met een golfmotief. Dit motief symboliseert de verbinding tussen het water en de stad.

Begin 2008 komen er ook nog twee fiets-voetgangersbruggen over de Houtribweg. Een ter vervanging van de huidige Punterbrug en een brug ter hoogte van het Galjoen. De huidige Punterbrug blijft gehandhaafd tot de nieuwe brug gereed is.

Het project is nog niet klaar. In het najaar wordt nog beplanting aangebracht in de middenberm en langs de weg. Verder zal de periode tot de plaatsing van de bruggen worden gebruikt om te beoordelen of de nieuwe weg voldoet aan de verwachtingen.

Leave a Reply