Zoekactie naar vermist kind (vervolg)

Vrijdag 22 juni heeft de politie met groot materieel een zoekactie gehouden naar een vermist kind uit Lelystad-Haven. De jongen was rond 8:00 uur van huis weggelopen en is niet op school verschenen. Na enig zoekwerk van de ouders is om 11:00 uur door de ouders besloten om de politie te alarmeren. Het kind zelf is autistisch en is hierdoor extra kwetsbaar. De politie kwam direct in actie door bij de ouders een foto van het kind op te halen en te verspreiden onder de agenten. Ook heeft de politie in de omgeving van het ouderlijk huis direct een buurtonderzoek uitgevoerd. Voor deze actie is een helikopter, een politieboot, een motor, twee auto,s en een aantal agenten op fietsen ingezet. De 12 jarige jongen is nog dezelfde dag rond 15:30 uur gevonden en terug gebracht bij de ongeruste ouders. Het is overigens niet de eerste keer dat de politie in Lelystad met groot materieel uitrukt om een kind te zoeken. In het verleden werd nog te vaak gezegd "Wacht u nog maar even, de meeste komen vanzelf weer boven water" Omdat het aantal onopgeloste vermissingen toenam en de eerste vijf uur het meeste resultaat op leveren neemt de politie geen enkel risico. De ouders zijn de politie zeer dankbaar voor hun snelle inzet.

665

667

Kijk voor een ander bericht over de inzet van een helikopter op Nieuwsbank.nl
Het bericht is misschien wat laat, echter vind ik het van het grootste belang dat het verhaal correct is, hetgeen soms wat tijd vraagt.  Eerlijkheid duurt het langst.

Leave a Reply