Persbericht200_7 Toeristisch Informatiepunt Lelystad voorziet met fietsbrochures in toeristische behoefte

TIEN MOOIE FIETSROUTES HELPEN OM GROEN LELYSTAD TE ONTDEKKEN.

Woensdag 6 juni wordt het eerste exemplaar van een Lelystads fietsrouteboekje officieel aangeboden aan de wethouder voor toerisme en recreatie, Jaap Lodders. In het boekje zijn tien toeristische routes langs de mooiste plekjes van Lelystad beschreven en op kaart uitgewerkt.  De routes hebben een lengte varixc3xabrend van 15 tot 70 kilometer.

Het fietsrouteboekje moet in een behoefte gaan voorzien. Bij het Infocentrum tevens Toeristisch Informatiepunt in de hal van het Stadhuis is daar grote vraag naar. De gemeente Lelystad heeft bij de samenstelling van het boekje samengewerkt met ABG Ontwikkeling, een initiatief van drie getogen Flevolanders om Flevoland als fietsprovincie op de kaart te zetten. Zo is ABG Ontwikkeling initiatiefnemer van de website www.fietseninflevoland.nl.

Mountainbikeroute (ATB)
Behalve het boekje met de tien Lelystadse fietsroutes heeft het Toeristisch Informatiepunt van de gemeente in samenwerking met Toerclub Flevoland en Staatsbosbeheer ook de vorig jaar geopende mountainbikeroute op kaart gezet en in een folder beschreven. Deze folder wordt eveneens woensdag
6 juni officieel gepresenteerd.

Te koop
Zowel het fietsrouteboekje als de mountainbikeroute zijn daarna verkrijgbaar bij het Infocentrum / Toeristisch Informatiepunt in de hal van het Stadhuis. Het fietsrouteboekje wordt verkocht voor de prijs van xe2x82xac 3,95 ;  de mountainbikeroute kost xe2x82xac 1,- .

Leave a Reply