Hondenlosloopvelden (pisstrookjes)

603

De gemeente Lelystad brengt een folder naar buiten waarop staat aangegeven aan welke regels u zich moet houden bij het uitlaten van uw trouwe viervoeter. Uit deze folder heb ik het stukje van Hollandse Hout en Lelystad-Haven geknipt en hieronder weergegeven. De kleur geel geeft aan waar u uw hond aangelijnd moet houden en de kleur groen de losloop gebieden (pisstrookjes)Wat mij direct opvalt is het smalle pisstrookje op de hondenkop.604

Ook het nieuwe stukje losloopgebied rechtsboven (links naast de rotonde) is spontaan opgelost. Het stuk tussen de Stavorenstraat en de Lemmerstraat is een tijdelijk stuk, hetgeen later zou worden verplaatst naar de Harderwijkstraat / Lemmerstraat waar de tijdelijk school was ondergebracht. zoals een jaar geleden in het blauw is aangegeven op de plaat hier onder.
176_1

Ik vraag mij wel eens af aan welke regels wij ons nu moeten houden? Zo vind ik op de Hondenkop slecht twee paaltjes die aangeven dat het hier een aanlijngebied betreft. en vanaf Hollandse Hout staat helemaal niets aangegeven. Hoe zit het dan met het losloopgebied? Als ik tijdens mijn ronde hondenbezitters aanspreek dan krijg ik al snel de opmerking "tijdens een bijeenkomst op de wijkpost is gesproken over loslopen rond geheel haven". Wij begrijpen er niets meer van. De hondenkop die zijn naam eer aandoet omdat dit het enige fatsoenlijke gebied is (was) om een hond los te laten lopen blijkt plotseling te zijn verandert in een smalle pisstrook. Nu ging de dijk op de hondenkop toch al zienderogen achteruit omdat vissers met auto’s de dijk op rijden om vervolgens uitgebreid te bivakkeren op de dijk. De dijk wordt hierdoor ernstig beschadigd. Maar ook de barbecue laat zijn sporen na. want de rommel opruimen daar heeft ook deze visser nog nooit van gehoord. En de hond los laten?  Dat betekend vishaken in de poten van het dier. Opnieuw een belemmering voor de hondenbezitter die al dubbel belasting betaalt voor het houden van zijn dier.
608

Leave a Reply