Extra Opiniplein (vliegverkeer)

Persbericht200_1RAAD ORGANISEERT EXTRA OPINIEPLEIN OVER VISIE LELYSTAD AIRPORT

De gemeenteraad organiseert een extra Opinieplein op woensdagavond 18 april over de plannen voor de groei van Lelystad Airport. Onlangs presenteerde het college haar visie daarop. Deze visie gaat uit van een groei naar 4 miljoen passagiers, blijvend binnen de eerdere door college en raad gestelde randvoorwaarden.

Op het Opinieplein van 18 april zullen de wethouders Tjeerd van der Zwan en Jan de Vries namens het college een toelichting op de visie geven. Daarna is er voor iedereen gelegenheid om vragen te stellen en meningen te geven. De gemeenteraad neemt naar verwachting in de maand mei een besluit op de door het college opgestelde visie.

Op de website van de gemeente (www.lelystad.nl) wordt de visie in samengevatte vorm gepresenteerd. Voor wie de hele visie wil lezen is deze te downloaden. Ook is op de website een forum geopend, waarop iedereen zijn/haar mening over de opgestelde visie kan plaatsen. Wie voortaan bij wil blijven over de ontwikkelingen van en op Lelystad Airport kan zich gratis abonneren op de digitale nieuwsbrief xe2x80x98Luchtpost Lelystadxe2x80x99 die de gemeente regelmatig uitbrengt. Een geprinte vorm van deze nieuwsbrief is verkrijgbaar bij het Infocentrum in de hal van het Stadhuis. Ook ligt daar de complete visie, inclusief bijbehorende bijlagen ter inzage.

Het Opinieplein begint 18 april om 19.00 uur met een inloop en gelegenheid tot informeel gesprek met raadsleden. Vanaf 19.30 uur is de inhoudelijke behandeling van de visie. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en opnieuw de mogelijkheid om in contact te treden met gemeenteraadsleden.

Leave a Reply