snelheidscontrole Ringdijk

Na de controles in de Harderwijkstraat is de politie begonnen met controles op de ringdijk direct aan het begin van de wijk. Onopvallend staat de agent naast de reclameborden met een lasergun. Hiermee kan hij op ruime afstand uw snelheid meten. Als u de agent eenmaal ziet dan is het al te laat. Hoeveel er door de mand zijn gevallen is mij niet bekend, maar dat het er veel zijn dat was wel duidelijk. 559

Net om de hoek, achter de kapsalon stond de eerste groep agenten om proces verbaal op te maken.
557

Vlak voor het buurthuis stond een tweede ploeg. Tot mijn grote verbazing moest ik er ook aan geloven. Aan de kant met de bewuste KPN bus. U gaat mij toch niet vertellen dat ik mij niet aan de snelheid heb gehouden? Het werd even stil. Nee zegt de agent, ze dachten dat u zat te bellen zonder handsfree kit. Nee hoor ik heb een mobilofoon, en dat is bij de wet nog niet verboden. Omdat ik mij aan de snelheid had gehouden (gelukkig maar) en ook mijn gordel omhad mocht ik doorrijden. Maar dan wel eerst de auto wegzetten om een paar plaatjes te schieten. 
558
Nu maar hopen dat het aantal P.V.B’s. snel terug loopt, want dan is het gewenste resultaat bereikt. En daar gaat het om. Veiligheid in de wijk. een positieve actie.
Let dus ook op uw gordel en mobiele telefoon.

U bent gewaarschuwd

Leave a Reply