bloemen langs de dijk

Na een periode van veel negatieve reacties lijkt de rust wedergekeerd, Echter, zoals een van de schrijvers naar voren brengt "wie de bal kaatst" is dit verhaal voor mij nog lang niet ten einde! Hierover binnenkort meer via dit web-log en via het tv programma De mediator door Klaas Wilting op tv Flevoland (zaterdag).

Zondag, voor velen een dag van rust. Voor mij zijn dit juist de drukke dagen. Werken in de tuin, pieperdienst voor de werkgever en informatie verzamelen voor het web-log. En dat laatste valt niet mee. Windsnelheden van 80 km/h op de dijk zijn zeker geen pretje als je gebruik maakt van een fiets. Een auto is geen optie, want dan zeggen de buren dat je te hard rijd. Bovendien kun je met de auto niet overal komen. Op de fiets over de brug bij het Wortmangemaal om even wat voedsel te halen voor mijn huisdieren.550

Voedsel? Ja  gewoon een paar takken van een bramenstruik, goedkoper kan het bijna niet. Deze wandelende takken eten ook bladen van een roos, echter geniet de braam de voorkeur. Het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje  is duidelijk zichtbaar. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is het vrouwtje veel mooier dan het donkere mannetje. Zoals de takken hier hangen zijn ze bezig met de voortplanting (of moet ik zeggen voorttakking) Het mannetje heeft grote vleugels en kan zich hiermee voortbewegen. het vrouwtje zal zich lopend moeten bewegen, waarbij ze zich stevig vasthoud aan alles wat je je maar kunt bedenken. zelfs een vlakke glasplaat vormt geen enkel opstakel. de kracht van de poten en de scherpe haakjes aan de uiteinden zijn goed voelbaar. Om het dier los te halen van hetgeen ze vasthoud mag je gerust een paar minuten uittrekken. Een zeer gemakkelijk, goedkoop en leuk huisdier dat weinig eisen stelt. De dichtst bijzijnde bramenstruik bevind zich net over de brug t/o het gemaal. En als je daar dan bent dan zie je een enorm gat waar ze kort geleden de bodem gesaneerd hebben. En tegen de dijk groeit een enorme hoeveelheid bloemen die je normaal niet ziet als je er met de autolangs rijd.542

Leave a Reply