1 maart 2006 t/m 1 maart 2007

Vandaag 1 maart beheer ik Chris (De eerlijke vinder) het web-log 1 jaar. Een jaar waarin ik veel van de omgeving om mij heen geleerd heb. Maar wat ik nog veel belangrijker vind. De positieve kanten in het leven en mijn omgeving weten te waarderen en waar nodig bij te sturen in een positieve zin. Terug kijkend naar het afgelopen jaar was het niet zo moeilijk om dagelijks iets negatiefs te vinden waar ik een stukje over kon publiceren. vandaag de dag moet ik er behoorlijk wat moeite voor doen, hetgeen het web-log misschien wat minder aantrekkelijk maakt, maar wel een resultaat waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Mijn dank gaat uit naar de gemeente die in een aantal gevallen adequaat hebben gereageerd op hiaten binnen onze wijk. Maar we zijn er nog lang niet. Soms krijg je het idee dat de gemeente het niet waardeert om een wijk te bezitten waar zich geen problemen voordoen. Een stukje zelfbescherming? Zorgen dat er altijd wat te doen blijft!! Of steekt er iets anders achter!!!???!!!

De eerlijke vinder (Wie Wat Waar Wanneer en Waarom)

Op 1 juni 1999 heb ik hier in Lelystad Haven een woning gekocht.
Op 1 augustus 1999 ben ik met mijn gezin met drie kinderen hier komen wonen.
Mijn hobby is radio zend amateur. Een hobby die ik de eerste tijd nauwelijks heb kunnen uitoefenen door het ontbreken van een goede antenne installatie. Uiteindelijk is de antennemast na vele jaren toch gekomen, ook al had dat behoorlijk wat voeten in aarde(aanpasing bestemmingsplan 3.5.2 zuid) enz. Maar het resultaat mag er wezen. Nu maar hopen dat ik er binnenkort ook wat tijd voor vrij kan maken.
Computers waren voor mij een noodzakelijk kwaad. IK had ze nodig voor mijn werk, maar verder deed ik er niets mee. Geen interesse en internet was voor mij een doolhof met doodlopende straatjes. Doodlopende straatjes, waar heb ik dat vaker gehoord?
Toen wij hier kwamen wonen werden we vrijwel direct geaccepteerd en hadden goede contacten met de buren. Er werden afspraken gemaakt over het plaatsen van een antennemast, en alles liep op rolletjes. Tot 16 maart 2000. De dag waarop de rust verdween. De dag waarop ons doodlopend hofje ook voor voetgangers doodlopend werd. Een illegeale afsluiting die jarenlang gesteund werd door een ambtenaar van de gemeente Lelystad. Een commissie van bezwaar van de gemeente Lelystad die eveneens deze illegale afsluiting hebben gesteund. En zelfs de rechtbank in Zwolle heeft steun gegeven aan deze illegale afsluiting. De bewoners die verantwoordelijk waren voor deze illegale afsluiting kregen hierdoor terecht de indruk dat het helemaal niet illegaal was, temeer omdat de door hen ingeschakelde notaris (waarvan ik de naam niet zal noemen, maar hakken met een botte bijl daar is hij goed in) zijn werk niet goed heeft gedaan.
De notaris vertelde hen dat zij dit pad gewoon af konden sluiten. Tot het moment dat de zaak In 2004 voor de Raad van State kwam en zij oordeelde dat er sprake was van een illegale onttrekking aan de openbaarheid. Het voetpad is op 16 december 2006 door de gemeente overgenomen en de bewoners hebben hiervoor van de gemeente een compensatie ontvangen. Of dit geheel terecht is dat laat ik even in het midden. Maar het gedrag van de gemeente in deze zaak vind ik persoonlijk ver beneden peil en roept bij mij ernstige twijfels op bij het beleid van het bestuursorgaan van de gemeente Lelystad. Aan het probleem voetpad kwam op 16 december 2006 eindelijk een einde. En ook voor mijn buren is de zaak voorbij. Kinderen kunnen weer veilig naar school en gebruik maken van de kinderspeelplaats, hetgeen ze zes en een half jaar hebben moeten missen. Mijn doel is bereikt. Alleen met de gemeente ben ik nog lang niet klaar. Deze gemeente heeft mij (ons) ruim zes jaar aan het lijntje gehouden, op hoge kosten gejaagd en eindeloos veel tijd gekost. Hierover binnenkort meer.

Terug naar het web-log. Terug naar eind oktober 2005. Het bestaan van web-logs was mij totaal onbekend. Zoals eerder vermeld had dit ook totaal niet mijn interesse, tot het moment dat iemand uit mijn omgeving mij erop attendeerde dat er op het web-log Lelystad-Haven (beheeert door Wilde Willy) een berichtje stond over dit voetpad waarop in de reacties nogal wat negatieve stukjes over mij werd geschreven. De berichtjes bevinden zich nog steeds op dit web-log, maar zijn voor u niet te benaderen. Toen ik het bericht en de reacties had gelezen heb ik hier op gereageerd met een weerwoord van mijn kant. Dit was voor mij de eerste kennismaking met een web-log. Na deze eerste reactie heb ik nog vaak gereageerd op verschillende berichten van het web-log. Een nieuwe interesse was geboren. Na vele mailtjes heen en weer met de beheerder (Wilde Willy) is mij begin 2006 het web-log aangeboden. Willy vertelde mij dat er een opvolger moest komen omdat de dreigementen ondanks de anonimiteit zich opstapelden. Later hoorde ik van zeggen dat Willy zou zijn vertrokken uit Haven. Ik zelf weet beter, maar vind dit thans van minder groot belang. Ikzelf heb aangegeven de kennis en tijd niet te bezitten, waarna het web-log van de ene hand naar de andere ging. Uiteindelijk heeft de laatste beheerder de handdoek in de ring gegooit. Het web-log was niet meer. Beschikbaar, vrij voor iedereen die het wilde hebben. Als trouwe lezer merkte ik dit ‘s morgens rond 8 uur tijdens een bezoek aan het web-log. De boodschap was "gefeliciteerd, de naam is vrij, U kunt het web-log op uw naam laten registreren. Geschrokken, verdrietig en vol twijfel heb ik de naam geclaimd. Een actie die iedereen op dat moment had kunnen nemen. Binnen drie dagen moest ik per mail het beheerschap vastleggen. drie dagen waarin ik hier ernstig over heb moeten nadenken. Tientallen vragen deden de ronde. Heb ik hier tijd voor? Past het in mijn leven? Ben ik in staat als digibeet (totaal geen kennis) een web-log te beheren? En zou ik het op kunnen brengen het voort te zetten enigszins gelijkend op het oude web-log. Op 26 februari heb ik mijn aanmelding als beheerder bevestigd en op 1 maart nu precies een jaar geleden heb ik het web-log opnieuw leven ingeblazen.

De naam: behoeft geen nadere uitleg.
De eerlijke vinder (Chris) Eerlijk, Oprecht en vasthoudend als een Pitbull

21 thoughts on “1 maart 2006 t/m 1 maart 2007

 1. zonder naam

  Gefeliciteerd met het xc3xa9xc3xa9n jarig bestaan.

  Ik hoop nog lang op de hoogte te blijven via dit web-log over Lelystad Haven.
  Blijf een regelmatige bezoeker.

  Op naar het 2 jarig bestaan.

 2. een buurtbewoner

  Ja mensen, drie hoeraatjes voor Chris de eerlijke, de oprechte en de vasthoudende. We mogen wel dankbaar zijn dat deze weldoener belangeloos en op eigen kosten heeft gezorgd dat we weer gebruik kunnen maken van het pad in de Purmer. Chris, we houden van je en zijn je erg dankbaar dat je je toch maar als pitbull zo voor ons welzijn hier in deze buurt in blijft zetten, HOERA HOERA HOERA!!!!

 3. onbekend

  vind het allemaal maar flauwekul, heeft u niks beters te doen?

  3 hoeraatjes? voor ons welzijn? zitten jullie aan de drugs?

  wat een nutteloze topic…

 4. spookje

  ik zit nu net een of ander artikel te lezen over een zendmast in de haven.
  dat afschuwelijke ding op de purmer, ik wilde bij deze even aan iedereen
  vragen.
  ik heb al jaren een barstende hoofdpijn, kan dat door die mast komen en zijn
  er nog meer mensen die dat hebben.
  ik snap trouwens niet dat je zo een gedrocht in de wijk mag plaatsen.
  graag een reactie van havenbewoners, dus niet de eigenaar van die mast, daar
  heb ik niets aan (eigenbelang)
  met groet spookje

  spookje

 5. een buurtbewoner

  Hallo spookje, ach ja, dat snappen meer mensen niet, er is ook helemaal niets in overleg gegaan of gevraagd aan de omwonenden, dat ding dat kwam er gewoon en staat nu idd lelijk te wezen, er zijn wel meerdere mensen die er een probleem mee hebben ….

 6. tony

  he dat is toevallig dat ik dit lees over die verdomde hoofdpijn
  zou het dan misschien daar door komen dat ik de laatste 3 jaar veel hoofdpijn heb
  ik woon nabij deze afschuwlijke mast en datis al erg genoeg maar die hoofdpijn is nog veel erger ik ga dat toch maar even laten onderzoeken
  zijn er nog meer bewoners die hier last van hebben
  reageer samen staan we sterk

 7. slakkie

  even een reactie op het rijgedrag in de haven

  het stoort mij enorm dat er in de haven hard gereden word
  sommige bewoners maken er echt een potje van
  ik woon aan de ringdijk en ben aan huis gebonden helaas
  zo heb ik de hele dag de tijd om op het verkeer te letten
  zo valt het mij helaas op dat niet alleen jongeren soms wat te hard rijden maar nog veel erger de wat belegen personen kunnen er ook wat van en dit vind ik absoluut niet kunnen
  zo zie ik dagelijks s’morgens vroeg en in de namiddag een auto van de kpn toch echt te hard rijden in de baas zijn tijd
  wees toch verstandig en vertrek dan wat vroeger naar je werk
  levens gevaarlijk
  groeten slakkie

 8. crazydog

  hallo slakkie,

  heb jij daar nou ook last van, ik zie dat busje ook de hele dag op de weg razen, dat is wel verkeerd rijgedrag.

  En die mast joh heej daar krijg ik toch een koppijn van niet te geloven, en het verstoord mijn gedachte, overal waar ik kijk zie ik die mast.

  crazydog

 9. Mich

  Ha Cris,

  Even over dat het zo rustig is volgens mij heb je nog wat werk af te maken.

  7 nov 2006 heb jij namelijk een topic met als kop Stilte voor de storm.

  En daar zie ik toch dingen tussen staan die nog niet echt behandeld zijn of wel.
  Ik noem maar: Bewoners Bunschotenlaan boos op gemeente…….
  Ik wil niet nieuwhierig zijn maar ik vraag me nog steeds af waarom…..

  Verder weet je al dat ik dit weblog zeer waardeer bedankt voor de tijd die je er in steekt

  Mich

 10. 'een bewoner'

  Ik heb de laatste tijd ook erg veel last van hoofdpijn.
  Niet van de mast op de purmer, maar door een stel mensen die bezig zijn om stemming te maken tegen de beheerder van dit weblog.
  Het is ook zo doorzichtig! Lees even mee:

  – Op 4 maart een bericht van xe2x80x98spookjexe2x80x99 die hoofdpijn denkt te krijgen van een mast.

  – Ook op 4 maart, wordt er door xe2x80x98een buurtbewonerxe2x80x99 gereageerd dat meerdere mensen last hebben van de mast.

  – Alweer op 4 maart wordt door xe2x80x98tonyxe2x80x99 gereageerd die ineens last van vreselijke hoofdpijnen heeft en oproept om bewoners te organiseren (samen staan we sterk) daar iets aan te doen.

  – Daarna weer op 4 maart (binnen 10 minuten na xe2x80x98tonyxe2x80x99) een reactie van xe2x80x98slakkiexe2x80x99 die ineens heeft gezien dat xe2x80x98KPN autoxe2x80x99 (van wie zou die nu zijn?) hard door de wijk rijdt.

  – Waarop wederom (op 4 maart en weer binnen 10 minuten) gereageerd wordt door xe2x80x98crazydogxe2x80x99 die zowel last heeft van het racen van de KPN bus (die nu de hele dag rond raced) als de hoofdpijn die hij krijgt van de mast.

  Ik denk dat zelfs lagere school kinderen kunnen zien dat deze xe2x80x9cpersonenxe2x80x9d elkaar kennen, of dat het misschien wel 1 of 2 personen zijn die de beheerder van dit weblog in een slecht daglicht willen stellen.
  Ik ken de beheerder van dit weblog en weet dat deze uitlatingen volkomen onzinnig zijn.
  De reden waarom zij dit doen is mij niet helemaal duidelijk, maar dat deze achterbaks is weet ik wel.

  xe2x80x98een bewonerxe2x80x99

 11. Chris (de eerlijke vinder)

  hoi Mich

  even in het kort over de Bunschotenlaan. Het gaat hier om het stukje dat grenst aan het bovenwater. Hier is enige onenigheid ontstaan over de wijze waarop dit stuk wordt aangepast.

  Zo wil de een wel en de ander geen parkeerplaatsen. En een ander wil een verhoogde wal langs het bovenwater, terwijl de ander het weer niet wil. De wal moet voorkomen dat de koplampen van de ronddraaiende auto’s niet bij debewoners aan de andere kant van het water naar binnen schijnen.

  De gemeente is wat laat met het uitvoeren van de beloofde werkzaamheden, hetgeen geen uitzondering op de regel is, maar soms wel tot grote ergenis kan lijden.

  Ik zal kijken of ik wat meer recentere gegevens kan achterhalen en er een berichtje over opstellen. In elk geval komt er aan het einde van de bunschotenlaan een keerpunt voor het verkeer op het gras en er komt een duiker onder de weg door om de doorstroming te bevorderen, hetgeen hopelijk de overlast van het blauwalg wat beperkt. Zijn er nog andere opmerkingen dan hoor ik dat graag, ik wordt ook een dagje ouder en vergeet wel eens wat.
  Chris

 12. een buurtbewoner

  grappig hoe deze discussie zich voortzet, en voor er uitspraken gedaan worden over in een slecht daglicht stellen en achterbaks kun je je maar beter realiseren dat er op deze site altijd maar EEN kant van het verhaal staat en dat er dan gedaan word alsof dat eerlijk en oprecht is, een verhaal heeft altijd meerdere kanten, mischien iets om bij stil te staan voordat er over andere mensen geroepen word dat ze achterbaks zijn…hoe is hier destijds dankzij een topic iemand op zijn rijstijl helemaal afgebrand op de mening van 1 persoon?? toen hoorde je niemand….

 13. jaapie

  Hallo beste buurtbewoners,

  hier even een kleine reactie van een bewoner in de schaduw van de beruchte zendmast Purmer 3

  Natuurlijk ben ik absoluut niet gelukkig met het feit van een enorme zendmast die, horizon vervuilend werkt en belastend is voor de gezondheid
  Maar ik durf anoniem te erkennen dat mijn persoon toch wel enige vrees heeft ten aanzien van de eigenaar van de zendmast

  De man is trots op de uitdrukkingen Pitbull en dat verontrust mij bijzonder

  Gelukkig lijd ik persoonlijk niet aan de beschreven hoofdpijn maar dat komt omdat mijn persoon niet veel thuis is

  vriendelijke groet Jaapie

 14. terry

  wat een slap geouwehoer hier over die kent die en ik ken jouw,en over de beheerder gesproken die is ook niet van onbesproken gedrag want enige tijd geleden vroeg ik hem op de man af waarom hij zo hard reed door de haven een paar jaar terug ,toen vertelde hij in het bijzijn van zijn broer die bij hem in huis woont “ja ik ben ook jong geweest” dat is toch grappig dat deze man nu iedereen lastig valt met zijn fototjes.
  wist u ook dat hij gewoon foto’s maakt van tuinen over de schutting heen als alleen de vrouw des huizes thuis is en wist ook dat onze grote kindervriend die alles zogenaamd in het belang steld van kinderen een zoon heeft die enige jaren geleden is opgenomen voor het eten van straatvuil en als ie dan weer thuis zijn kind in de stromende regen weer de straat opschopt omdat er door moeders post moet worden gelopen.
  en ik ben niet anoniem want ik ben terry en ben het geleuter een beetje zat. dus voor iedereen laat mekaar met rust en kijk eerst naar jezelf en denk niet dat iemand boven iemand staat. want gelukkig gaat iedereen een keer dood.
  en jezelf een pittbull noemen is niet sterk het is meer een keeshond die tegen je aan rijd en waar je niet vanaf komt,

 15. 'een bewoner'

  Terry,

  Ongelooflijk!!!! en gefeliciteerd!!!
  Zoxe2x80x99n laag niveau heb ik nog niet gezien op dit weblog.
  Dit is ver beneden elke fatsoensgrens en het verdient niet om hier nog serieus op in te gaan.

 16. een andere bewoner

  wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt loopt het risico dat het eraf gehakt word en niet iedereen het met hem eens is, dus een ieder kan zijn eigen reactie hier neerzetten, en dat ” een bewoner” een grote vriend is van de eerlijke vinder begrijpen we nu wel,en dat die bewoner zijn zoetsappige eenzijdige niet altijd waarheidsgetrouwe verhaaltjes gelooft, begrijpen we nu ook wel, er zijn ook mensen die hun kans hier nou eens grijpen omdat die het niet met de eerlijke onoprechte vinder eens zijn en hun mening hier ventileren, dus btje respect ook daarvoor graag…er zijn namelijk ook andere verhalen dan wat hier altijd op deze site gepubliceerd word…

 17. een andere bewoner

  wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt loopt het risico dat het eraf gehakt word en niet iedereen het met hem eens is, dus een ieder kan zijn eigen reactie hier neerzetten, en dat ” een bewoner” een grote vriend is van de eerlijke vinder begrijpen we nu wel,en dat die bewoner zijn zoetsappige eenzijdige niet altijd waarheidsgetrouwe verhaaltjes gelooft, begrijpen we nu ook wel, er zijn ook mensen die hun kans hier nou eens grijpen omdat die het niet met de eerlijke onoprechte vinder eens zijn en hun mening hier ventileren, dus btje respect ook daarvoor graag…er zijn namelijk ook andere verhalen dan wat hier altijd op deze site gepubliceerd word…

 18. crazydog

  die terrygozer weet ik veel wie heeft wel gelijk lijkt mij!

  en een buurtbewoner als je het zo laag vind ga je er toch lkkr niet op in!
  want om zo een circus verhaal te vertellen vind ik pas echt ver beneden de maat!

  die terry vind ik een goud eerlijke gozer!

  laag niveau, laag niveau ik vind deze site een laag niveau

  greetz crazydog

 19. de jongen

  ik lees tot mijn verbazing op deze web log dat er zo veel commotie gemaakt word over die mast maar mensen ik vind het wel erg kinderachtig.
  want dat is de grooste onzin die ik ooit gehoord heb en vind niet dat daar zo een probleem van gemaakt moet worden.
  maar voral wil ik de mensen vragen niet zo kinderachtig te doen.

Leave a Reply