Natuur / zwerfvuil / folders (vervolg)

Soms komen verschillende items erg dicht bij elkaar. En ook al zijn ze tegenstrijdig, dan is het soms nuttig om ze als een artikel naar buiten te brengen.

De afgelopen dagen is de gemeente bezig het laatste stukje natuur en de toegang tot de hondenkop aan te passen. Zo worden er aan het begin van de hondenkop een aantal struiken en bomen gesnoeid en wordt het afvalmateriaal direct weer hergebruikt in een vorm van een aantal natuurwallen. Deze natuurwallen zijn een perfecte schuilplaats voor knaagdieren en de in dit gebied veel voorkomende Egel.528

529
Een mooi stukje hergebruik, en het scheelt in de kosten van het afvoeren van de takken. Maar wat is die witte vlek vlak achter deze natuurwal tegen de dijk?  Laten we een beetje in zoemen.

530

531

Zo kunt u in elk geval nog even zien dat er bij Halfords aanbiedingen zijn tot 4 maart 2007. Het zal mij benieuwen of deze rommel gelijk opgeruimd wordt tijdens de werkzaamheden. Maar wat ik nog veel belangrijker vind is dat ze hier gedumpt zijn door iemand die hiervoor een vergoeding heeft ontvangen. Weet u wie dit geweest is, spreek hem of haar daar dan op aan, of stuur een berichtje aan de Wijkraad of dit weblog. Dan zorgen zij dat er wat aan gedaan wordt. Even verderop tussen het nieuwe bruggetje en het water van Hollandse Hout ligt nog een stapel folders van september 2006. 532

Met enige regelmaat loop ik door de wijk en kom zo al deze hiaten tegen. Zo heb ik laatst een stukje geschreven over de speelplaats aan het einde van Zijpe. Hier lag ook een behoorlijke stapel folders in de omringende bossage. de nog gebundelde pakketten hebben we naast het bankje gelegd zodat het meer op zou vallen en er is een onderzoek gedaan naar de dader. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de dader afgelopen dinsdag ontslagen is en de rotzooi heeft moeten opruimen. Op de foto hieronder ziet u dat de stapels in elk geval verwijderd zijn. 533

Maar dat het probleem hiermee volledig opgelost is kunnen we nog niet stellen. Met behulp van deze folders en een aantal kerstbomen heeft de jeugd de kinderspeelplaats eind december een stuk kleiner gemaakt. En als je ziet hoeveel verscheurde folders er nog in de bossage liggen dan krijg ik een behoorlijke afknapper van de mensen die dit behoren te onderhouden. De folders en de rotzooi liggen er immers al van voor de jaarwisseling!!
534

535

Ik weet dat ze bij de gemeente meekijken op dit web-log. En ik weet ook dat de dader het eigenlijk zou moeten opruimen. Maar als beide het niet doen dan blijven de kleintjes in de rotzooi zitten. Dit terwijl ze door deze folders al een deel van hun speeltoestellen hebben verloren. Zijn er misschien bewoners die bereid zijn een handje te helpen om dit speelplaatsje schoon te maken? En hiermee duidelijk  te maken aan de verantwoordelijke van dit langdurige probleem dat dit zo niet langer kan. Dan ben ik ook van de partij en zorg dat het bij de verantwoordelijke wethouder terecht komt. Geef u op via dit weblog of stuur een mail aan de wijkraad. In het belang van uw kinderen en kleinkinderen.

Leave a Reply