Recreatie

In de wijk Lelystad-Haven is een overvloed aan water. Iets waar we trots op kunnen zijn. Zo kun je heerlijk vissen en op de grote plas heerlijk varen met een zeil of roeibootje. Een brandstofmotor is niet toegestaan m.u.v. de watersportvereniging. Dit omdat zij snel moeten kunnen ingrijpen als het fout gaat. Sommige gebruiken een electromotor op een accu, maar dan moet je niet teveel plantengroei hebben. Maar al deze bootjes moet je natuurlijk wel kwijt.479

480

Vaak liggen de bootje (zeker in de winter) op stukken openbaar groen. of in het water ergens langs de kant. Tot op heden was dit vrij. Men betaalt er niets voor en niemand weet van wie de boot of het wrak is. Maar ja, als je die vrijheid eenmaal hebt dan wordt er al snel misbruik van gemaakt. 481

482

Met regelmaat kom je ze tegen, op het strand,langs de kant drijvend in het water of op het grasveld. Bootjes en surfplanken. Niemand weet van wie ze zijn. En wie ruimt de rotzooi op? De gemeente. En wie belaalt deze gemeeente?  Juist ja!!! Binnen de wijkpost en de wijkraad wordt hier regelmatig over gesproken.Over een ding zijn we het eens. Dit kan zo niet langer!! Vrijheid lijdt tot misbruik. Registratie is kennelijk de enige oplossing! maar registratie kost geld. En wie gaat dat betalen?? Worden we wakker?  of is het al te laat? U hoort het vanzelf. Ik heb zelf geen boot. Ik wil hier dan ook niet aan meebetalen! U toch ook niet?

Leave a Reply