Kerstfeest in het buurthuis

451
Vanmiddag en vanavond hebben bovenvermelde organisaties een kerstfeest gehouden in het buurtthuis. In de middag was het feest voor de kinderen en later waren de ouderen aan de beurt. Over de kinderen kan ik u op dit moment niets melden omdat ik hier niet bij ben geweest, Maar voor ouderen zag het er heel gezellig uit, De zaal zat vol en voor zover ik kon zien was iedereen tevreden.452
453
Op de achtergrond wordt er in de nieuwe keuken stevig doorgewerkt om het de mensen naar de zin te maken. De broodjes zijn gratis beschikbaar gestelt door buurtsuper Albert Hein.454
Wethouder Willem de Jager doet een voordracht Waar iedereen vol aandacht naar geluisterd heeft. 455

456_1Nadat de wethouder zijn voordracht heeft gehouden was het Leger des Heils aan de beurt.  Ineens werd het donker. Niet omdat het gas en licht niet was voldaan, maar omdat het toneelstuk zich in de schemer afspeelde. Rechts naast de opening zit een vrouw die het verhaal verteld. Aan de tafel zit een oude vrouw die haar koffer  pakt om weg te lopen van de eenzaamheid. Haar man was kort daarvoor overleden. Langzaam slenterde zij naar de bushalte, waar zij trillend in haar koffer aan het zoeken was naar haar portemonnee. De deur van de bus ging open, maar zij bleef zoeken en ontdekte dat zij haar portemonnee thuis had laten liggen. schuchter zij ze tegen de buschauffeur; ik ben mijn geld vergeten mee te nemen. De chauffeur keek om zich heen en zei; het is erg stil vanavond, gaat u maar mee. Onderweg zag de vrouw door de ramen van de bus enorm veel om haar heen, hetgeen haar niet beviel omdat zij zelf van het platte land afkwam. Waarom ging ze naar de drukke stad vroeg zij zich af, was het haar familie die daar woonde? Al snel wilde zij terug naar haar eenzame maar vertrouwde plek. benieuwd naar de rest van het verhaal? Dan moet ik u teleur stellen. Ik moest naar huis waar mijn jongste zoon op mij zat te wachten. Zorg dat ook u er de volgende keer zelf bij bent.457

Leave a Reply