Taalkundigheid

Nu kan ik niet zeggen dat ik zelf een perfectionist ben in de Nederlandse taal, maar dat hoeft dan ook niet. Soms zie ik het wat later of attendeert iemand anders mij op mijn fouten en pas ik het even aan. Sinds de komst van de computer heel simpel. Op de foto hieronder ziet u de prachtige sluisdeuren aan de ingang van industrie terrein Nooorder Sluis. Een prachtig staaltje kunst. Alleen jammer dat een vrijwilliger van de wijkraad de uitvoerder er op moest wijzen dat de letter N in spiegelschrift stond. Dit heeft de uitvoerder inmiddels herstelt zoals u op de foto kunt zien.444
Links naast deze deuren staat gelukkig ver van de weg een prachtig bord met tekst in een stijl die prachtig bij de deuren past. Helaas was het kladpapier op en heeft de drukker de tekst direct op het peperdure glas geplaatst  Of is ontworpen de naam van een van de uitvoerders? Dan verdient deze man toch minimaal een hoofdletter (let op de eerste groene regel). Zou de opdrachtgever dit ook weten?445 

Leave a Reply