Slepen of duwen

Heeft u het wel een meegemaakt, De moter slaat af en de hulpdiensten komen naar u toe en kijken onder de motorkap van de auto. Sorry mevrouw. Ik kan het hier niet verhelpen. Ik zal u moeten weg slepen. Het gas geven en de snelheid wordt bepaalt door de voorste auto, terwijl u zelf moet zorgen voor de rem van beide auto’s. En dan te bedenken dat de rembekrachtiger het niet doet omdat de motor niet loopt. Dan kom je er achter wat een luxe zo’n rembekrachtiger is, en ben je blij en opgelucht als je de auto stil hebt staan voor de garage. Maar het kan veel erger. Het duwen van de auto. Bumper aan Bumper of erger nog! Bumper aan zijkant. De eerste foto is gemaakt vanaf het punt waar het duwen is begonnen. Zie de remsporen.439
Ruim vijftig meter wordt de VW Lupo vooruit geduwd door de tankauto gevult met stook olie. Zonder kleerscheuren, maar wel erg geschrokken kwam de dame uit de auto en zit op de vangrail, bij te komen van de schrik. De vrachtwagen had haar niet gezien en tikte haar tegen de linker achterkant, waarop de auto dwars voor de vrachtwagen kwam en maar liefst 50 meter werd vootgeduwd. De chaufeur hoorde en merkte wel iets, maar zag niets, totdat hij voorover over zijn dashbord naar buiten keek.440
Volgens de agent van de KLPD is dit een veel voorkomende situatie die over het algemeen goed afloopt. Maar als ik de keuze zou hebben dan drink ik liever een glas melk. Ik zat er zelf vlak achter in het witte busje en heb alles zien gebeuren. 

Leave a Reply