Onduidelijk en zeer gevaarlijk

Onduidelijk en zeer gevaarlijk. Dat is de tekst die ik hier graag aan toe bedeel. We hebben het over de Harderwijkstraat. Gaat u met mij mee?424
We vertrekken vanaf de Lemmerstraat hoek Spakenburglaan. Een doodlopende weg, zoals op het bord duidelijk staat aangegeven. Aan het einde van de weg een fietspad. Maar als je verder rijd dan kun je tegen verwachting rechtsaf en heb je een vrije doorgang naar de Harderwijkstraat.425

426

427
Aan het einde van de straat kun je zowel links als rechtsaf de Harderwijkstraat in.428
429
Omdat niets mij verplicht rechtsaf te slaan en ook niets mij verbied om linksaf te slaan  nemen we de kortste weg naar links.   Even verderop staat een bord die aangeeft dat we tegen het verkeer in rijden. Maar ja! Dan is het te laat. Een niets vermoedende tegenligger en de plaatwerkerij is ook weertevreden.430
Hoe zit het nu met de verkeersregels. Doodlopend is niet doodlopend, vrij toegankelijk is eenrichtingsverkeer in tegenovergestelde richting. Plots werd ik wakker! niets aan de hand. gewoon een verkeerssituatie in Lelystad!!!! Maar hoe zit het nu met die middenberm? wanneer is rechts rechts en mag ik niet links rijden? Weet u het? In elk geval ging het laatst bijna fout! wanneer komt de echte klap?

Leave a Reply