Vuilcontainers

Afgelopen woensdagavond rond 23:00 uur maakte ik deze foto vlak naast het cafe in haven.

392

Deze negen containers stonden nog steeds aan de openbare weg. Ik vraag mij wel eens af waarom bewoners de containers zo lang laten staan. Deze containers blijven gegarandeerd nog minimaal tot de volgende dag zo staan en belemmeren de doorgang. en het is niet de enige plek waar dit gebeurd. vorige week stond er een rij containers langs de ringdijk ter hoogte van de oversteekplaats. er kon letterlijk geen kind bij de oversteekplaats komen. Het was dan wel woensdagochtend, de ochtend dat ze er mochten staan. Maar waarom niet eenklein stukje opzij? Het komt zelfs voor dat containers er een week staan. Ik vraag mij dan af of de gebruiker van de container geen afval heeft? Ik zelf kan in elk geval geen dag zonder. Laatst hoorde ik op de wijkpost dat ze hier iets aan gaan doen. Ik vind echter dat ze hun tijd beter voor andere doelinden kunnen gebruiken. Maar dan moet u wel even de container tijdig binnen halen. De officieele tijden dat u de container aan de weg mag plaatsen is smorgens op de dag dat hij geleegd wordt. Als hij geleegd is dan moet u hem zo snel mogelijk verwijderen, maar wel dezelfde dag. Als u hem de avond voor het ophalen neerzet dan zal niemand daar iets van zeggen. Lege containers zijn een gemakkelijke voor de harde wind en richten zo een hoop schade aan of komen zelfs in het bovenwater terecht.

Een betere omgeving begint bij jezelf.

Leave a Reply