koikarpers (vervolg 23 september)

Op 23 september schreef ik een stukje over het vangen van koikarpers in een klein slootje elders in Lelystad en het uitzetten van deze dieren in het bovenwater. omdat er nog meer van deze vissen in de sloot zaten is besloten de foto ‘s van de vangstplaats nog even onbekend te houden om te voorkomen dat vijferliefhebbers de vis een ander onderkomenzouden bieden. Voor een koikarper van een dergelijk formaat betaal je in de winkel immers een hoop geld. Nu de sloot leeg is en de vis vrij rondzwemt in het bovenwater volgen hier de beloofde foto ‘s.375

Zoals u hier ziet is de sloot erg smal en zal een grote vis bij strenge vorst geen enkele kans hebben te overleven. Het water is inclusief de dikke laag blubber niet dieper dan zo ‘n 50 cm, hetgeen door de visser op de volgende foto wordt aangetoont. De sloot achter het gezondheidscentrum ligt zo ‘n drie meter lager en de helling is erg steil. De vissser heeft dan ook veel moeite om de vis uit het water te krijgen tot oeps plons even de diepte  van het water bepalen.

376 

tot aan zijn knieen staat hij in het water (de blubber)

377378 379

Op de foto ‘s hieronder ziet u nogmaals de uitzetting van de vissen in het bovenwater zoals u ook terug vind in het stukje van 23 september.

380 381 382

Leave a Reply