koikarpers

Koikarpers, Niet alleen in een vijver, maar ook gewoon in het open water.

346

Vol trots laat deze visser twee van de vier koikarpers zien die hij elders in Lelystad in een zeer smal slootje heeft gevangen.

347

In overleg met de visser is besloten de plaats waar de vis gevangen is nog niet bekend te maken, zodat hij ook de laatste vissen op zijn gemak kan verwijderen uit het slootje waar deze vis bij strenge vorst geen kans van overleven heeft. Zodra de sloot leeg is publiceer ik deze foto’s. Op de foto ‘s hieronder ziet u dat de vis vrij wordt gelaten in het bovenwater vlak achter de buurtsuper. De visser hoopt dat ze hier de gelegenheid krijgen om nog verder uit te groeien.

348

349

350

Laatst las ik een stuk over een organisatie die er voor wilde strijden om het sportvissen te verbieden. Ik vraag mij wel eens af wat deze mensen voor ogen hebben over de vele sportvissers in het land. Ik zeg altijd maar: Laat eerst zelf maar eens zien dat je liefde kunt opbrengen voor de dieren. Neem gerust een voorbeeld aan deze visser. Hij had de vissen ook voor veel geld kunnen verkopen aan een handelaar, maar  deze visser kiest voor de natuur op een manier waar u als organisatie een voorbeeld aan zou kunnen nemen. Ga liever strijden voor een gezonde natuur. Ik weet best nog wel een water in de buurt die smeekt om wat extra aandacht.

2 thoughts on “koikarpers

 1. Mich

  Volgens mij komen deze vissen bj de Harderwijkstraat vandaan en moet je ze gewoon laten zitten ze zijn met zijn elven Of waren dat in iedergevalDeze Sjaak is niet de eerste die ze vangt en ze zitten er al jaren dus laat ze lekker daar waar ze de weg kennen ze zijn niet zo groot geboren hoor.

  Mich

 2. de eerlijke vinder

  Hallo Mich,

  Ik denk niet dat we het over dezelfde vis hebben? het water waar je op doelt zie je terug in een voorgaand bericht.
  de plek waar deze vis vandaan komt is niet veel dieper dan de vis hoog is (gecontroleerd met de benen van de visser hihi) en de toegang tot het diepere water is d.m.v. een rooster afgesloten. Ik weet er niet zoveel van, maar als een gedeelte van het water bevriest, dan heeft dit formaat vis volgens mij bijna geen kans van overleven. en nu hebben ze in elk geval de ruimte om groter te groeien. Nu maar hopen dat de kwaliteit van het bovenwater niet nog verder achteruit gaat.

  De eerlijke vinder

Leave a Reply