GOEDE IDEEÉN VOOR UW WIJK VERDIENEN EEN STEUNTJE IN DE RUG

Persbericht200_28Bewoners die een idee hebben ter verbetering van de leefbaarheid in hun straat, buurt of wijk kunnen nog t/m 15 februari een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Participatiebudget van de gemeente.

Ook in 2008 stelt de gemeente weer een budget beschikbaar voor kleine projecten, die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de buurt. Het zogeheten participatiebudget is bedoeld voor bewoners die zelf wat willen opzetten. Een goed idee xe2x80″ dat op een of andere manier bijdraagt aan verbetering van het woon- en leefgenot in de buurt – kan in principe rekenen op steun van de gemeente.

Idee aanmelden

Het hele jaar door kunnen bewoners voorstellen indienen die daarna getoetst worden aan de voorwaarden. De eerste aanvragenronde sluit op 15 februari 2008. Eind februari xe2x80″ begin maart worden deze voorstellen beoordeeld.

De wijkpost beschikt over de vereiste formulieren en kan de aanvrager behulpzaam zijn bij de uitwerking van de plannen. Op de website van de gemeente (www.lelystad.nl) is bij Meepraten Over mijn wijk > Participatiebudget informatie over het participatiebudget te vinden. Daar kan ook een aanvraagformulier gedownload worden.

Ook staat er op de website een overzicht van projecten die in 2007 in aanmerking kwamen voor een bijdrage.

Voor nadere informatie, hulp en advies kan contact worden opgenomen met de wijkpost

Leave a Reply