Ringdijk afgesloten

Gisteren was de ringdijk gedeeltelijk afgesloten, waardoor het verkeer via de binnendijk om moest rijden. Het gevolg, een hoop verkeer voor de ingang van de school. En dit is nu juist een plek waar verkeer het minst zou moeten komen. Maar ja het is niet anders, alhoewel het niet nodig had geweest als ze iets eerder waren begonnen met de aanleg van een veilige kinderoversteekplaats. De Ringdijk is gelukkig weer open, waardoor het extra gevaar weer is geweken. De doorgang is in tegenstelling tot hetgeen je zou verwachten voor het verkeer breder geworden.Maar aan de andere kant is de drang om gas te geven om als eerste door het smalle stuk te racen ook verdwenen, omdat je elkaar normaal kunt passeren. De drempel doet het verkeer behoorlijk afremmen en het zebrapad geeft duidelijk aan dat voetgangers voorrang hebben. nog een paar steentjes aan de zijkant en de kinderen kunnen een stuk veiliger naar school.

306

305

Leave a Reply