Voortgang verbouwing

De scholen zijn begonnen, de bouwvakvakantie zit er op en de verbouwing van het buurthuis en de school zijn weer op volle gang. Het volledige complex dat straks een onderkomen moet bieden aan OBS De Sluis, SKL peuterspeelzaal De Zuidwester, de wijkpost, wijkraad en een buurtcentrum met zijn activiteiten hebben op dit moment de naam Stichting MFA de Windhoek. Er wordt gesproken over een andere naam voor deze Multi Functionele Accommodatie, maar de naam valt bij een aantal niet geheel in de smaak en zal ik om die rede dan ook maar even achterwege laten. Overigens vind ik de Windhoek nog steeds een toepasselijke naam die prima overeenkomsten heeft met de Zuidwester van de peuterspeelzaal. En waarom zou je mee moeten doen aan een algemeen streven van Lelystad. Haven is nu eenmaal een afgezonderd gebied, hetgeen blijkt uit de extra strip als je met de bus gaat en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten.

300

Op deze foto ‘s van de linkerzijde ziet u op de bovenste foto aan de achterzijde de sporthal en rechts ergens het toekomstig onderkomen van de wijkpost en wijkraad. Op de foto hieronder de uitbreiding van het buurthuis.

301

Hieronder ziet u de hoofdingang van OBS De Sluis met aan de rechterkant de uitbreiding die door zeildoek nog even gedeeltelijk verborgen blijft.

302

Maar niet alles achter de schermen blijft verborgen voor de eerlijke vinder, zo ziet u hieronder op de eerste foto de toekomstige hoofdingang van de MFA. Deze hoofdingang bevind zich naast de tijdelijke zij-ingang van het buurthuis en zal in de toekomst toegang bieden voor vele onderdelen van de MFA. De tweede foto is de hal met aan de linkerzijde de ruimtes van de eerste foto. Links achter zit ergens de sportzaal terwijl recht vooruit ergens de school zich moet bevinden.

303 

304

De verbouwing zou voor het eind van dit jaar afgerond moeten zijn.

Leave a Reply