VLIEGTUIGSIGNALERING MELDT 1 xe2x80x98OVERTREDINGxe2x80x99 IN MAAND DECEMBER

Persbericht200_26Decembermaand rustiger, maar drukker dan een jaar geleden

Het vliegtuigsignaleringssysteem in Infocentrum Lelystad heeft in de afgelopen maand december 4.505 vluchten boven het stedelijk gebied van Lelystad geregistreerd en vastgelegd. Dat is rustiger dan voorgaande maanden, maar wel drukker dan in de maand december 2006. Toen werden 3.346 vliegbewegingen geregistreerd. Bovendien heeft het systeem anderhalve dag storing gehad en zijn de gegevens in die periode niet vastgelegd. Het werkelijk aantal vluchten ligt daarom nog iets hoger.

Hoewel het druk is, houdt het vliegverkeer zich grotendeels wel aan de afspraken en regels. In december  is er 1 vliegtuig geweest die onder de geldende grens van 4.000 voet kwam. Dit vliegtuig kwam op 24 december xe2x80x99s ochtends om 9.08 uur over op 3.950 voet. De gemeente meldt deze xe2x80x98overtredingxe2x80x99 aan Luchtverkeersleiding Nederland en de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Nachtvluchten beneden de 7.000 voet (2.100 meter) komen nauwelijks voor. In december waren er zeven vliegtuigen die overvlogen tussen middernacht en 06.00 uur xe2x80x99s ochtends. Tussen 23.00 en 07.00 uur kwamen 19 vliegtuigen over. Het vliegtuigsignaleringssysteem legt alle informatie vast over datum, tijdstip, vlieghoogte, luchtvaartmaatschappij en vliegrichting van de desbetreffende vluchten.

xe2x80x98Livexe2x80x99 op de website
Bewoners kunnen alle vluchtgegevens boven Lelystad zelf raadplegen via de website van Infocentrum Lelystad. Ook de actuele situatie wordt op de site weergegeven. Zo kan elke inwoner precies volgen wat er gebeurt in de lucht boven de eigen woning.

Kijk op www.infocentrum.lelystad.nl voor een volledig overzicht van alle vliegtuigregistraties.

Voor overige persberichten; Kijk op Lelystad.web-log.nl

Leave a Reply