Zwembaden

Zwembaden,

Je hebt ze in allerlei soorten en maten, voor Jan modaal en voor de beter bedeelde.

Maar hoe je het ook bekijkt, er gaat een enorme plons water in. En water kost samen met de rioolheffing al gauw xe2x82xac 1,66 per duizend liter. Tegenwoordig koop je van die enorme baden met een doorsnede van 3 tot 3,6 meter voor een appel en een ei. In zoxe2x80x99n zwembad gaat dan zoxe2x80x99n vier tot vijfduizend liter water 6 tot 8 Euro. Na twee weken (als je geluk hebt) kun je het water aan de planten in de tuin geven omdat het water van kleur verandert. Het is overigens wel te hopen dat je een grote tuin hebt of planten met minimaal een zwemdiploma categorie A, want anders hebben zij toch echt een probleem met deze duizenden liters water om hun kopje boven water te houden. Maar de winkelier heeft hier een oplossing voor gevonden. Voor zoxe2x80x99n 60 Euro (de prijs van 1,5 zwembad of 8 x verschonen van het water x 2 weken = 16 weken) bijna een hele zomer, ben je verlost van alle ellende met emmertjes, pompen en dweilen. Maar is dit wel zo? Wat bied dit mooie geldbesparend pakket? In het pakket zit een fles met anti alg goed voor drie vullingen, een fles PH verlager , een pot met gloortabletten en een potje met controlestaafjes om te kijken of de waarde goed is. Laten we beginnen met de PH waarde. Op de fles staat dat er eventueel ook potten verkrijgbaar zijn als de PH waarde van het leidingwater te laag is. In Lelystad is de PH waarde van het drinkwater precies goed, dus gooi de pot met een winkelwaarde van zoxe2x80x99n 20 Euro maar weg. De gloortabletten moeten er direct in via een drijvende dispenser in mijn geval 12 tabletjes in standje 2 van de dispenser zodat het geleidelijk word toegevoegd. Direct al zie ik een enorme hoeveelheid witte rommel uit de dispenser lopen en binnen vijf minuten is de dispenser leeg. Even een uurtje wachten en het gloorgehalte is perfect. Anti alg erin, en ook dat ziet er goed uit. 1 dag later, even controleren met het potje teststaafjes. Alles goed behalve de hoeveelheid chloor, deze was zo laag dat het niet te meten was. Volgens de beschrijving 3 tabletjes er in en nog niets. Na 8 tabletjes was het chloorniveau weer op peil. 8 tabletjes per dag? 56 tabletjes per week 128 tabletjes in twee weken en twee dagen? U zult wel denken? Wat een rare tijdsperiode? maar dat is het niet, na deze twee weken en twee dagen van intensief controleren heeft het water het twee dagen langer uitgehouden als zonder deze dure chemicalixc3xabn. Toen was het water dusdanig groen dat het ververst moest worden. De planten opnieuw blij, helaas, met de chemische ingredixc3xabnten moet het water retour naar de waterzuivering. Na drie keer hetzelfde ritueel is het pakket van 60 Euro zo goed als op, met uitzondering van de PH verlager. Ik heb het zwembad maar weer ingepakt en ga weer heerlijk gratis zwemmen in het blauwalg van het bovenwater.

Wat is uw ervaring met deze chemische rommel die heel veel geld kost?

Of moet ik mij maar bij het schrijven van stukjes houden, dat is in elk geval een stuk goedkoper!!

Goedkoop is duurkoop!

Maar wat is dan duurkoop?????

De eerlijke vinder

1 thought on “Zwembaden

Leave a Reply