Blauwalg rukt op

208

Niet alleen in de stille stukjes water tussen Weerriben en omgeving hebben last van de gevreesde blauwalg. Ook het strandje Schermer ziet er smerig uit door de enorme hoeveelheid blauwalg. Het zou mij ook niets verbazen als het strand aan de andere kant van het bovenwater (bij het Oppertje) er net zoveel last van heeft.

207

En voor degene die denkt dat je bij het sluisje Hollands Hout de verkoeling kan opzoeken, die komt ook bedrogen uit.   Ook hier is de blauwalg in ruime hoeveelheden aanwezig.

206

205

Welke kunstenaar heeft hier geprobeert een boom te schilderen met blauwe olieverf en heeft de pot verf om laten vallen? Of is het moeder natuur die zich van zijn schone kunstschatten ontdoet.

204

2 thoughts on “Blauwalg rukt op

 1. Rene Marjew

  Adembenemend wonen in Lelystad-Haven. Rust, ruimte, schone lucht: een ware verademing na die vieze stinkende Randstad.
  Op dit moment is de stank van de blauwalg op de plek waar ik woon (Belterwiede/Beulakerwiede) bijna niet meer te harden, met als gevolg dat de meeste mensen met de deuren dicht zitten met deze tropische hitte. Blijkens gesprekken in de buurt zijn het vooral ouderen en mensen met ademhalingsproblemen die er last van hebben (misselijk, duizelig, hoofdpijn), acuut begonnen sinds het verschijnen van de alg, dus NIET gerelateerd aan de hitte (die immers al enige tijd duurt). De stank doet nog het meest denken aan het bouquet van rottende levertraan.
  happend naar adem,
  met vriendelijke groet,
  Rene Marjew

 2. Bert stinkendwater

  Hieronder de enige waarschuwing van de provincie Flevoland, Het betreft slechts een waarschuwing, maar als ik zo rond het bovenwater kijk dan blijf ik mooi op het droge, genieten van de stank in mijn dure woning!!

  Publicatiedatum: 26 juli 2006
  inhoud
  Waarschuwing zwemwater strand Almere-Haven

  Vandaag stelt de provincie een waarschuwing in voor het zwemwater aan het strand van Almere-Haven. Het zwemmen is op eigen risico, er geldt nog geen zwemverbod. De provincie Flevoland heeft in het gebied waarschuwingsborden geplaatst. Geadviseerd wordt om bij veel alg niet te gaan zwemmen. De hoeveelheid microcystine in het zoete water bedraagt 11,3 per liter. Dit is nog onder de norm van 20.

  Gezondheidsklachten
  Bepaalde blauwalgen zijn in staat stoffen te produceren die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Drijflagen van blauwalg vormen een vergroot gezondheidsrisico, omdat de blauwalg hierin sterk geconcentreerd is. Door te zwemmen kan men in contact komen met deze stoffen. Klachten die hierdoor kunnen optreden zijn huidirritatie, hoofdpijn, oorpijn en maag- en darmklachten. Het warme weer van de afgelopen periode heeft bijgedragen aan de snelle groei van de blauwalgen.

  Wanneer de blauwalgen verdwenen zijn is nog onduidelijk en hangt onder andere af van het weer. Er worden maatregelen genomen om de overlast van de algen tegen te gaan.

  Disclaimer | Copyright | Contact Provincie | Sitemap

Leave a Reply