GRATIS OPENBAAR VERVOER VOOR INWONERS LELYSTAD VAN 65+

Persbericht200_24Vanaf 1 januari 2008 kunnen inwoners van Lelystad van 65 jaar en ouder, gratis gebruik maken van het openbaar vervoer met de Lelybus van Connexxion. Lelystad is hiermee de tweede stad
in Nederland, waar deze mogelijkheid wordt geboden aan 65+xe2x80x99ers.

Al langere tijd hebben de gemeenteraad en het college de wens, te komen tot een vorm van gratis openbaar vervoer voor 65+xe2x80x99ers in Lelystad. Besproken is met Connexxion, om dit al in de huidige concessieperiode, die loopt tot eind 2009, in te voeren in de vorm van een pilot.

De opzet is, de 65+xe2x80x99ers direct vanaf 1 januari 2008 gratis te laten reizen met de OV-chipcard, vooruit lopend op de landelijke invoering hiervan. Zo wordt voor hen het gemak vergroot om met de Lelybus te reizen. Met xc3xa9xc3xa9n kaart kunnen zij dan zonder problemen met de Lelybus op stap.

Voor overige persberichten kijk op Lelystad.web-log.nl

Leave a Reply