Sluisje en zwemgelegenheid

Bij het Sluisje tussen Lelystad-Haven en Hollands Hout zijn afgelopen vrijdag twee gele strepen aangebracht, nu maar hopen dat de strepen langer blijven zitten als bij de school. Kinderen hebben alvast de tekst STOP bij de streep geplaatst.

218

Op de tweede foto ziet u een groepje kinderen die zich voorbereiden om in het water naast het sluisje te gaan zwemmen. Ook voor deze kinderen hoorde ik van een andere groep kinderen dat de gemeente plannen heeft om hier een zandstrandje aan te leggen, zodat kinderen veilig het schone water in en uit kunnen. Een initiatief waar we zeker heel blij mee zouden zijn. Helaas heb ik bij navraag moeten constateren dat geen van de aanwezige ambtenaren hier iets over gezegd zou hebben.

217

OP zich is het natuurlijk wel een goed idee om hier een veilige zwemgelegenheid te crexc3xabren, echter lijkt de gemeente hiervan niet zo gecharmeerd. In feite is het zo dat een gedeelte van het water toebehoort aan de stichting Mandela (Hollands Hout), hetgeen inhoud dat de helft van het water privxc3xa9 eigendom is van de bewoners van Hollands Hout. En deze bewoners hebben hiervoor diep in de buidel moeten tasten en zijn dan ook terecht zeer gesteld op hun privacy. Wie weet wat de toekomst ons brengt als de zwemmers zich beperken tot het gedeelte in eigendom van de gemeente en voldoende animo, misschien tijd voor een bewonersinitiatief?  Laat het weten via dit web-log.  Overigens jammer dat de brugdelen nog steeds losliggen, maar dit is pas gevaarlijk als de brug open gaat, vandaar waarschijnlijk de gele strepen. blijf voor de gele streep als de brug uw kant opkomt. Dan weet u zeker dat u de brugdelen niet op uw hoofd terecht komen als ze spontaan naar beneden vallen. Want dat is slechts een kwestie van tijd!!!!

216 215Met enige regelmaat zie ik dat er vernielingen worden gepleegd aan het sluisje. Ik vraag me wel eens af of de persoon die dit doet enig idee heeft wat de inpakt hiervan is. De stukgeslagen sensor zorgt immers voor onze veiligheid. Of vind je het leuk als iemand een slagboom op zijn hoofd krijgt? En de kosten van de reparatie betalen we uiteindelijk met zijn allen, dus ook jouw ouders!!!

1 thought on “Sluisje en zwemgelegenheid

Leave a Reply