Opruimen en maaien gras in en rond bovenwater

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Het stinkende gras uit het bovenwater is net als de hondenpoep een doorn in het oog van de wijkbewoners. Op de bovenste foto is de gemeente druk doende de hopen gras van het grasveld te verwijderen. Echter blijkt het meeste nog in het water te drijven.

188_1

Al enkele weken varen er twee boten over het bovenwater, waarvan de een het gras maait en de andere het afgemaaide gras op de kant schept. Nu blijkt dat de tweede boot met schep defect is, waardoor er slechts enkele hoopjes verwijderd kunnen worden. Nu maar hopen dat de boot snel gerepareerd wordt, want het begint hier en daar weer behoorlijk voor overlast te zorgen.

187_1

Vaak lopen we (terecht) af te geven op de gemeente die zijn rommel te lang laat liggen. Echter is het natuurlijk ook zo dat we ze wel de gelegenheid moeten geven. Ik heb het dan niet over de snelheid, maar wel over de belemmering van sommige inwoners.

Op het bord staat duidelijk aangegeven dat tijdens de zomerperiode er geen boten en /of trailers op het gras mogen staan. Ook heeft de gemeente enige tijd geleden stikkers op deze boten en trailers geplakt. Maar de eigenaren laten ze gewoon liggen.

Ook het zijlbootje op het strandje bestemd voor kinderen vormt een ernstige belemmering voor het onderhoud van dit strandje. Er is toch voldoende ruimte om het bootje neer te leggen.

  Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat het werk normaal doorgang kan vinden. Want pas dan hebben we recht van

  spreken, hetgeen wij dan ook echt zullen doen.

186_1

Heeft u zelf nog suggesties, neem dan contact op met de wijkpost.

Leave a Reply