Oud en Nieuw (het had zo mooi kunnen zijn)

812
810
811
Juist nu de kwaliteit van het vuurwerk met sprongen vooruit is gegaan zorgt een dikke laag mist dat alle miljoenen die inwoners van Nederland aan vuurwerk hebben uitgegeven niet tot hun recht kwamen. In Lelystad Haven was de mist (versterkt door de enorme rook) zo erg dat je geen hand voor ogen kon zien. Het zicht was soms minder dan een meter. Het goedkope vuurwerk gaf vaak betere resultaten voor de persoon (veelal kinderen) die dit vuurwerk af hebben gestoken. Jammer dat een ander er niet van heeft kunnen meegenieten.813

Het groter (professioneler)vuurwerk kwam niet tot zijn recht en veroorzaakte slechts een nog dichtere rook /mist massa. Ook veilig over straat lopen was er niet bij. Zo werd vuurwerk de straat opgeworpen zonder dat men kon zien of er zich iemand op deze straat bevond. Even naar een kennis of familielid lopen was er bijna niet bij. Een mooie foto maken was niet mogelijk zodat we het moeten doen met een paar foto’s gemaakt tijden een vuurwerkshow enkele dagen geleden. Hoe staat het met het vuurwerk dat niet is afgestoken? Wordt dit tot volgend jaar bewaard of wordt oud en nieuw vanavond nog eens zachtjes overgedaan? Het bewaren van vuurwerk is niet toegestaan. Maar als je het toch doet, zorg dan in elk geval dat je het veilig doet. Plaats het droog (dus niet in een schuur)Vochtig geworden vuurwerk is onbetrouwbaar en kan ten tijde van het afsteken afgaan wanneer je het niet verwacht. Opslaan in huis is ook geen optie, immers bij brand betaalt de verzekering niets uit (dubbele pech dus) Hoe ga je er dan mee om?  Vragen waarop ik u het antwoord schuldig moet blijven! Ga er in elk geval verstandig mee om en houd een beetje rekening met de dieren.
Een enkeling probeerde met de auto de wijk te verlaten. Met open ramen en alle risico’s van dien hield bij uitzondering in elk geval iedereen zich aan de maximale snelheid. Of het verstandig  was dat laat ik even over aan degene die dit risico heeft durven nemen. Ergens hoorde ik nog  de brandweer de wijk binnen komen, echter was het risico om te zoeken waar hij naar toe ging veel te groot. Nu maar hopen dat er niet te veel gebeurd is.

Rest het mij om u allen EEN HEEL GELUKKIG 2008 toe te wensen.

Chris (de eerlijke vinder)

Leave a Reply