bovenwaterpoep

Na de Hondenpoep, de kattenpoep en de zwanenpoep hebben we nu de nieuwe variant, “het bovenwaterpoep”.

Zoals de eerste foto laat zien is het hier verboden voor honden. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de toegang tot de steiger en de steiger zelf. Maar wat ligt er dan voor rotzooi op de steiger.

Op de steiger ligt een enorme berg met afgemaaid gras uit het bovenwater, hetgeen in onze mooie haven een standaard aanzicht aan het worden is. Nu komt bij mij direct de gedachte op dat dit van tijdelijke aard is. Echter zag ik deze hoop enige weken geleden hier ook al liggen.

Bovendien is de toegang tot de steiger ook al die tijd gesperd.

Als je dan verder Weerribben opgaat dan zie je tussen al dat afstervende gras nog een mooi groepje waterlelies. Maar of de waterlelies het prettig vinden, dat geloof ik niet.

Als je dan een paar foto’s maakt, dan komen er direct omwonende op je af met de vraag of je er iets mee van doen hebt. Gelukkig niet is dan mijn antwoord, maar ik voeg er dan wel aan toe dat ik blij ben dat ik geen huis aan het water heb gekocht.

Ik geniet van het mooie weer, in tegenstelling tot de bewoners aan het water. Die ergeren zich dood aan de stank. En dan te bedenken dat de echte stank die moet nog komen.

Dat het watergras moeilijk te bestrijden is dat begrijpen we allemaal wel.

Maar ruim dan wel zoveel mogelijk de rommel op!

2 thoughts on “bovenwaterpoep

Leave a Reply