actie buurtbewoners

Als ik zo in haven rond loop, dan zie ik steeds vaker dat buurtbewoners zelf maatregelen nemen om automobilisten er van te overtuigen dat er niet zo hard gereden moet worden. Zo zie je de getallen 30 spontaan op het wegdek van de Ringdijk tevoorschijn komen en plaatst men zelfgemaakte bordjes met 20 km / uur, spelende kinderen en verkeerssituatie aangepast.
Ik kan dit initiatief wel waarderen. Echter blijft het een verantwoording van de gemeente. Als je deze mensen vraagt waarom ze dit zelf doen, dan zeggen zij terecht. “Als we op de gemeente moeten wachten, dan moeten er zeker eerst dooie vallen”.

Wat vind u hiervan?

8 thoughts on “actie buurtbewoners

 1. annabee

  Okxc3xa9, het is wellicht de taak van de gemeente, maar ik zie niet wat er is mis is met wat eigen initiatief. Ik vind – in z’n algemeenheid, niet specifiek in dit geval – dat burgers zelf meer verantwoordelijkheid moeten nemen en niet alles afschuiven naar (overheids)instituten. In een kleine gemeenschap als Lelystad-Haven moet het toch mogelijk zijn de hardrijders gewoon op hun gedrag aan te spreken? De meeste wonen in Haven, neem ik aan, en zijn met naam en toenaam bekend; overig verkeer is hier bijna niet.
  Zo stoor ik me bijvoorbeeld aan de fietsers die in de steegjes de voetgangers zowat van de sokken rijden. Steegjes zijn mijns inziens niet bedoeld voor fietsers. Als ik in een steeg loop ga ik echt niet aan de kant, ik ga zo langzaam lopen dat de fietser genoodzaakt is af te stappen. Voor (kleine) kinderen is dat echter geen optie.

 2. Jo

  Mensen op hun gedrag aanspreken????:?
  In de tijd waarin we leven is dat al niet meer mogelijk.
  Je krijgt alleen nog een hele grote mond toe.
  En neemt u van mij aan dat wij de “de bekende hardrijder” al meerdere malen met diverse buurtbewoners hebben aangesprokenop zijn rijgedrag.
  Dus hulp van div instanties is blijkbaar dan toch nodig.

 3. zoek dat maar uit

  jezus..loop een beetje op de site van mijn mooie haventje te bekijken….lees ik alleen maar klachten over dit klachten over dat…hebben jullie mensen geen leven? midlife crisis? huilen over hard rijden? zeiken over steegjes die open moeten….zoek een baan en hou de haven schoon!!! met dank aan…. toch wel de goeie jongens van de haven, oftewel het tuig, hoe jullie ”volwassen” mensen ons noemen…. samen zijn we sterk!!! ha ha laat me nie lachen… 8)

 4. Annabee

  @Jo
  quote:
  Mensen op hun gedrag aanspreken????:?
  In de tijd waarin we leven is dat al niet meer mogelijk.
  Je krijgt alleen nog een hele grote mond toe.

  Dat ben ik niet met u eens. De meeste mensen zijn net zo redelijk als u en ik, er zijn helaas uitzonderingen en op de een of andere manier laat ‘iedereen’ toe dat die uitzonderingen de toon zetten. Een grote bek doet niet zeer, het zegt wxc3xa9l iets van de persoon in kwestie..
  Maar goed, als de dader aangesproken en niet voor rede vatbaar is, rest inderdaad slechts de weg naar de instanties.

  Jammer dat u zo ‘bozig’ bent, althans zo vat ik het op. Ik reageerde puur op de inhoud van de log – dat er niets mis is met eigen initiatief en het zonder de gemeente misschien ook lukt. In dit geval helaas niet, maar dat lijkt me geen reden om zo afkeurend op mij te reageren, xc3xadk ben die hardrijder niet.

  Overigens is me nu helemaal niet meer duidelijk of het om xc3xa9xc3xa9n of meerdere hardrijders gaat; uit de log begreep ik van meerdere, in uw reactie heeft u het over ‘de’ dader, dat is er dus maar xc3xa9xc3xa9n. Als dat zo is zou ik er, als ik ‘de eerlijke vinder’ was, geen log aan gewijd hebben, maar ik ben ‘de eerlijke vinder’ niet.

  @zoek dat maar uit
  Lekker positieve bijdrage! ๐Ÿ™

  Off topic:
  Ik word liever met je dan met u aangesproken. Dit is volgens mij de enige weblog waar ge-uut wordt … ๐Ÿ˜€
  En ook de enige weblog waar de reacties onder de log zelf gekopieerd worden. Waarom eigenlijk?

 5. Jo

  Beste Annabee,

  Kom een dagje op mijn ene stoeptegel stoep voor mijn deur zitten dan snap je waarom ik in de loop der jaren dan nu ook een beetje “bozig”reageer.
  Vele mensen rijden hier soms zo hard voorbij.
  Mensen in de buurt hebben al borden met 30 enz. neergezet en in het weekend hekjes maar echt helpen doet het niet.
  Wijkschouw pfff… al tig keer de situatie aangegeven, heeft ook geen zin blijkt.
  En by the way , ik val niemand persoonlijk aan tenzij ik zijn naam noem ik bedoelde mijn vorige stukje gewoon algemeen.
  Als slotpunt het gaat niet om xc3xa9xc3xa9n hardrijder maar teveel hardrijders.

 6. Annabee

  @Jo
  Doe ik, ik kom bij je op de stoeptegel zitten om het zelf te ervaren. ๐Ÿ˜‰
  Het is een vervelende situatie, dat realiseer ik me wel, zoals ik me ook realiseer dat het lastig op te lossen is als de daders niet vatbaar zijn voor argumenten en de gemeente/politie niet meewerkt.

 7. Willem die Madocke maeckte

  Dat de politie haven toch wel erg ver vindt om naar toe te rijden hebben we van bewoners hier in haven al eerder gehoord.
  Is een slechte zaak natuurlijk, als bewoner kxc3xban en mxc3ยกg je nou eenmaal niet alles ze;f oplossen.
  Als het een structureel probleem is, dan moet de overheid een structurele maatregel treffen, voor incidentjes zijn de bewoners zelf wel oud en wijs genoeg (mogen we hopen).

  @Zoek dat maar uit: je klinkt alsof je zxc3xa9lf ook vaak veel te hard door haven heen scheurt.

 8. AleX

  Ik woon zelf op de Binnendijk en het gedonder begon goed toen ze aan het einde van de straat een gezondheidscentrum incl. kinderopvang uit de grond stampten! God, god wat moeten we voorzichtig zijn voor alle spelende en overstekende kinderen….
  Heb je de ouders ‘s morgens en ‘s middags wel eens zien scheuren om hun koters resp. weg te brengen en weer op te halen???!!! De hond uitlaten aan de overkant van de straat is met gevaar voor eigen leven want, typisch voor “kindermensen”, remmen doe je toch alleen voor kinderen? Voor dieren toch niet? Pfffff, van mij mag het hele centrum weer plat en alles mag weer terug naar de oude situatie!!!!

Leave a Reply