hondenlosloopveld tegenover Andijkpad


Beduusd staat deze hond te kijken naar zijn voormalige losloopveld, het paaltje staat er nog wel, maar het veld is weg. Als je dan een foto maakt raak je vanzelf aan de praat en zeggen de mensen “was dit nou nodig, kunnen ze het geld niet beter besteden?” Als je ze dan verteld dat het een doorlopende fietsroute betreft op kosten van de provincie (dus niet van de gemeente) dan blijven deze mensen het nog steeds zonde van het geld vinden.
Wat vind u hiervan?

7 thoughts on “hondenlosloopveld tegenover Andijkpad

 1. Marjolein

  Altijd even spelen, rennen met de bal
  op het veldje voor de wijkpost
  maar da’s nu niet meer het geval
  omdat er een voetbalveldjenoodgebouw komen most

  Dan maar uitwijken naar Andijkpad achterin
  Vaak was dat een modderpoel
  of had balgooien door het hoge riet geen zin
  dat heeft wat ballen gekost, ja een heleboel

  De hond loopt in eerste instantie zijn bekende route
  en kijkt zeker nog een week of twee
  ‘Nee, jongen niet hier anders krijgen we een boete’
  Hij kijkt me met een schijn koppie aan, maar volgt dan gedwee

 2. AleX

  Het moet niet gekker worden in Haven!!!
  Kom je hier in 1999 wonen omdat het er erg hondvriendelijk uit ziet begint het zoetjes aan een verboden gebied te worden voor onze trouwe maatjes.
  Begin me toch ernstig af te vragen waar ze de hondenbelasting in pompen, alleen de houten palen kunnen toch niet ZO duur zijn??!!

 3. de eerlijke vinder

  Het gaat hier om de kosten van het fietspad, niet om het paaltje. En zolang het paaltje er staat mag de hond gewoon los. maar kijk wel uit voor de maatstokjes aan de zijkant van het fietspad. deze zijn levensgevaarlijk voor de hond. vandaar de afzetting. bovendien heb ik het stuk nooit als prettig ervaren voor een loslopende hond. Op de dijk wordt echt hard gereden en een hond rent zo de weg op!

 4. AleX

  Jaja eerlijke vinder daar was ik dus al bang voor…
  Ik (en vele andere hondenbezitters) betaal middels de hondenbelasting dus voor de fietspaden, kinderspeelplaatsen etc. Kortom alles wat niets met hondenbezit te maken heeft! Daarentegen worden steeds meer hondenveldjes opgeheven en krijg je al snel een hondonvriendelijke woonomgeving. Hmmm, typisch en dan klagen buurtbewoners (bij voorkeur met kinderen) dat er over poep ligt, tja hoe zal dat toch komen…

 5. de eerlijke vinder

  Alex,

  Ik moet u ten dele gelijk geven. Het is natuurlijk van de zotte dat er een behoorlijk bedrag aan hondenbelasting betaald moet worden, zonder dat je er eigenlijk iets voor terug ziet. Dit is iets wat elke hondenbezitter terecht roept. Neem nou alleen de hondenpoepzuiger, niemand heeft dat ding ooit gezien. Terwijl er is toegezegd dat hij eens in de 14 dagen zijn ronde zou maken langs de uitlaatroutes. Maar wat mij ook opvalt is dat indien de gemeente kenbaar maakt (alle hondenbezitters uitnodigt) dan zie ik slechts een paar bewoners langskomen op de wijkpost. Voor wat de uitlaatplaatsen betreft valt het volgens mij wel mee. Er zijn best wel een aantal uitlaatroutes in de wijk, maar ook buiten deze routes is het voor zover ik weet niet verboden uw hond uit te laten. Ik heb nog nooit iemand gehoord die een bekeuring heeft gekregen omdat een hond buiten de uitlaatroutes op een grasveld zijn behoeftes heeft gedaan. Volgens mij kan men hier ook niets aan doen omdat er borden zijn die aangeven dat een hond op bijv. speelplaatsen niet mag komen. Zolang er dus geen verbodsbord staat mag u er gewoon met de hond (mits aangelijnd) komen. En een hond kent vaak alleen de regel “hoi gras effe lekker kakken” Ik heb zelf geen hond, dus ik betaal niets. Ik heb een kat die poept net zoveel als een kleine hond maar ik betaal niets. Ik loop bijna dagelijks met de honden van mijn buren en daar geniet ik van, maar ik betaal niets. Maar ik spreek wel uit ervaring dat er genoeg ruimte is voor uw trouwe viervoeter. Helaas of gelukkig moet of mag ik er een stukje voor lopen. Welke losloopvelden zijn er eigenlijk verdwenen in de wijk? Zover ik weet is dat alleen het stuk grond waar nu dat geldverslindend fietspad ligt (overigen op kosten van de provincie). Hiervoor is terug gekomen een stukje aan het eind van de Harderwijkstraat (vind ik overigens niet echt hondvriendelijk) en een stukje achter de Lemmerstraat. In de toekomst komt daar ook nog het stukje waar nu de tijdelijke school staat in de Harderwijkstraat bij. Weet u nog andere plekken waar loslopen mogelijk is? En houd u er dan ook rekening mee dat er honden zijn die beslist niet los kunnen lopen die ook recht hebben te lopen op plekken waar ze geen loslopende hond tegen komen. want dat is natuurlijk de andere kant van de medaille. Ikzelf gebruik meestal de hondenkop of het stuk over het sluisje naar Hollands Hout of ga verder langs het water in Hollands Hout. Wie weet kom ik u nog eens tegen met de hond op de foto.
  Ik mag loslopen en bijt niet.

  De eerlijke vinder

 6. anoniempje

  er is de laatste tijd zoveel geschreven over honden en hun uitwerpselen, daar zou dan via de hondenbelasting dat apparaat voor komen. maar wat ik nog steeds niet snap is dat er nooit over katten geklaagd wordt. regelmatig zie ik die in de zandbak bij de school de sluis en in het zand bij de glijbaan van het buitenschoolse opvang hun behoefte doen, oke ze gooien er netjes zand over, maar de kinderen zitten in dat zand te spelen, dat vind ik echt smerig,maar daar hoor je ze niet over. het zou wel zo goed zijn voor de kids als het afgedekt zou worden buiten de tijden dat het niet gebruikt wordt. of zie ik dat verkeerd???

 7. VeelX

  Ziet u heeeel goed…
  En eh… DE PAARDEN shit, emmers vol, sla lom men om de erop neer gestreken vogels te ontwijken (denk aan uw verzekerings voorwaarden) op des heren wegen…

Leave a Reply