Spreuk van vandaag

Zondag, voor velen de dag van de rust.

Gisteren schreef ik een stuk over de krokodil van haven.
Als je zoiets schrijft wat gaat er dan door je heen.
Is de gedachte erachter: “dat heb ik mooi even gedaan” of zit er een hele andere gedachte achter.
Ik kan u wel vertellen dat ik er helemaal niet blij mee ben om een medemens aan te moeten spreken op zijn wangedrag. Maar in het algemeen belang van de wijk kan ik het onmogelijk toelaten dat slechts een enkeling alle organisaties die zich in zetten voor uw woonwijk de grond in worden getrapt.
Dat er problemen zijn die opgelost moeten worden dat is een feit.
Dat er mensen op de achtergrond (druk) mee bezig zijn dat moet u maar aannemen.
En dat er voor sommige dingen een oplossing komt, dat duurt nou eenmaal erg lang.
Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd.

De gedachten van de organisaties

Verplaats u zelf eens in de persoon die zich inzet voor de wijk, betaalt of als vrijwilliger, dat maakt nu even geen verschil.
Je geeft je op om iets in het belang van de wijk te doen.
Je hebt daar een bepaald gevoel bij, anders zou je er niet aan beginnen.
Je bent met iets bezig waarbij je van tevoren weet dat het niet gemakkelijk zal zijn omdat je meestal afhankelijk bent van de ambtelijke molen die nou eenmaal zeer traag werkt, dat hoeft niemand onder stoelen of banken te steken. De drijfveer is en blijft de behaalde resultaten in ons aller belang.
Sommige dingen zijn direct zichtbaar, maar er zijn er velen die u niet direct opvallen.
Maar ze zijn er wel!
Maar nu even het gevoel: Je steekt er veel tijd in, je doet je best, je drinkt tijdens vergaderingen een kopje koffie (net als iedereen) En tijdens een afscheid van een collega komt er xc3xa9xc3xa9n flesje wijn tevoorschijn. Er is trouwens nog een half flesje over, voor de volgende gelegenheid, als hij in de tussentijd niet bederft? En je wordt afgezeken door xc3xa9xc3xa9n individu.
Hoe zou u reageren. Gaat u door met uw werk alsof er niets aan de hand is, of denkt u hoe goed ik mijn best ook doe, het wordt toch niet gewaardeerd“. Sterker nog: je wordt compleet afgezeken door die ene persoon. Bestookt met leugens en verdraaiingen van de werkelijkheid.

Werkt niet echt motiverend!!!

Ps. Bij ons kun je wel reageren en krijg je een eerlijk antwoord.
…..Aan u de keus

Leave a Reply