spreuk van vandaag

Jaren geleden, toen ik nog geen auto mocht rijden ging ik altijd met tram lijn 2 naar mijn werk. U begrijpt het al, ik ben een Amsterdammer. In die tram stond met enige regelmaat een oudere man helemaal voorin de tram en keek de passagiers aan. Zoekend naar een slachtoffer.
Vaak vond de oude man iemand die bijvoorbeeld op haar nagels zat te bijten, waarna hij naar haar toe liep en uit volle borst begon te zingen louise zit niet op je nagels te bijten. Het meisje met een rode kop en de rest van de tram lag dubbel van het lachen. Ik moet er even bij vertellen dat de man altijd in uniform liep bestaande uit een politie uniform met postbode pet of andersom. Elke keer had de man iets anders, teveel om op te noemen. Maar ik wil er toch nog een aan u kwijt. Op een gegeven moment naderen we een brug, de man spreekt iedereen toe met; als we zo over de brug heen gaan moet u allemaal naar links kijken. Trouw als iedereen is kijkt iedereen naar links. Kort na de brug kijkt iedereen hem vragend aan. Waarop hij zij “dan heeft u niet gezien wat er rechts was”
En het was niet eens 1 April

U bent gewaarschuwd

Leave a Reply