Brandweer Lelystad sluit preventiecampagne af

Persbericht200_20Vooral veel ouderen geholpen met advies en plaatsing van rookmelders
Brandweer Lelystad sluit preventiecampagne af.

Brandweer Lelystad sluit zaterdag 27 oktober de brandpreventiecampagne af. Nog eenmaal staan ze met een kraam van 11.00 tot 15.00 uur op het Stadhuisplein. U kunt er terecht voor advies over het voorkomen van brand en u kunt er tegen gereduceerd tarief (xe2x82xac 15,- ) het nieuwe model rookmelder kopen.

In het kader van de landelijke brandpreventiecampagne xe2x80x98Rookmelders redden levensxe2x80x99 heeft ook Brandweer Lelystad acties op touw gezet. Deze waren vooral gericht op ouderen. Zo zijn voor leden van ouderenbonden voorlichtingsavonden georganiseerd. In de aanleunwoningen van zowel De Uiterton als De Ankerplaats zijn gratis rookmelders verstrekt en geplaatst door de brandweer.

Bedrijven zijn aangeschreven en gewezen op de mogelijkheid om hun werknemers een rookmelder cadeau te doen, bijvoorbeeld in het kerstpakket. Deze actie loopt nog door. De brandweer heeft 4 zaterdagen achtereen met een kraam op het Stadhuisplein gestaan. Er zijn adviezen gegeven, batterijen in rookmelders zijn vervangen en er zijn ca. 300 nieuwe rookmelders verkocht. Dat levert de Nederlandse Brandwondenstichting ook nog iets op, want van elke verkochte rookmelder wordt ruim 1 euro naar de bankrekening van deze stichting overgemaakt.

Zaterdag 27 oktober kunt u dus nog terecht bij de brandweerkraam op het Stadhuisplein. Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht bij de  brandweerkazerne of bij het Infocentrum in de hal van het Stadhuis. Daar zijn o.a. folders over rookmelders verkrijgbaar. Ook kunt u kijken op www.brandweer.lelystad.nl en op www.rookmelders.NU.

1 thought on “Brandweer Lelystad sluit preventiecampagne af

  1. Martin

    Ik vind het goed dat de brandweer dit doet,alleen wie gaat de lege batterij vervangen van de rookmelder en wie controleert de rookmelder op zijn werking.
    En de rook melders die men nu aanbied zijn niet koppelbaar, dat wil zeggen als beneden de rookmelder gaat deze op de bovenverdieping ook afgaat.
    Maar al met al een zeer goede actie van de brandweer.

Leave a Reply