De Hondekop


De Hondekop

Het laatste stukje natuur in Lelystad-Haven.
Een stukje natuur dat begint aan het einde van Purmer en eindigt aan het laatste puntje van Hollands Hout heeft zijn naam te danken aan zijn eigen vorm. Van bovenaf gezien (kijk maar op de plattegrond) heeft het alle kenmerken van een hondenkop.Het afgelopen jaar is de gemeente erg druk bezig geweest in deze natuur, waardoor het een complete metamorfose heeft ondergaan. En ik kan wel zeggen dat het er nu al erg mooi uitziet.
Voor degene die het nog niet van dichtbij gezien hebben kan ik adviseren daar op een mooie dag eens een rondje te lopen. Bovendien leent het gebied zich uitstekend om een hengeltje uit te gooien en tot rust te komen. Ook kun je langs de paden lopend of met de fiets van haven naar Hollands Hout. Houd wel rekening met loslopende honden, want dat is hier gelukkig nog wel toegestaan.


Reactie
buurtbewoner :: 05 maart 2006 09:52


Zoals u het beschrijft is het inderdaad een mooi stukje landschap. Ik vind het alleen jammer dat ik als minder valide met mijn scootmobiel er nauwelijks bij kan komen.
De betonblokken liggen zo dicht bij elkaar dat ik er nimmer schadevrij door heen kom.
Misschien kan de gemeente ook een beetje rekening met ons houden door ze iets verder uit elkaar te plaatsen. Bovendien vind ik ze niet mooi en liggen er in onze buurt nog veel meer waar ik niet doorheen kan. Kijk maar op de paden nabij het omstreden sluisje.

teleurgestelde buurtbewoner

1 thought on “De Hondekop

  1. buurtbewoner

    Zoals u het beschrijft is het inderdaad een mooi stukje landschap. Ik vind het alleen jammer dat ik als minder valide met mijn scootmobiel er nauwelijks bij kan komen.
    De betonblokken liggen zo dicht bij elkaar dat ik er nimmer schadevrij door heen kom.
    Misschien kan de gemeente ook een beetje rekening met ons houden door ze iets verder uit elkaar te plaatsen. Bovendien vind ik ze niet mooi en liggen er in onze buurt nog veel meer waar ik niet doorheen kan. Kijk maar op de paden nabij het omstreden sluisje.

    Een teleurgestelde buurtbewoner

Leave a Reply