Afsluiting buitengebied (vervolg van het moet niet gekker worden)

683_1De gemeente Zeewolde heeft het gebied tussen de vogelweg en de Ibisweg tijdens de spitsuren afgesloten voor motorvoertuigen.

Omdat dit een gebied omhelst dat zich uitstrekt vanaf Lelystad tot Almere voorbij de rijksweg A27 en enkele kilometers breed is staat dit generzins in verhouding tot redelijkheid. Immers, als iedere gemeente dit zou doen dan is autoverkeer binnen Nederland vrijwel uitgesloten. Nu heb ik begrepen dat de gemeente Lelystad het ook niet eens is met de actie van hun buren. (van horen zeggen). Maar hoe zit het dan met het bord tussen de Praambult en de rijksweg A6? (grijs bord links van de weg (achterzijde))? Deze borden staan wel op het gebied van de gemeente Lelystad.Zeewolde

Via de wijkraad is aan de wethouder gevraagd wat het standpunt van de gemeente Lelystad hier in is. Een duidelijk antwoord hebben wij hier nog niet op gekregen. Het laatste bericht was de vraag of de behandeling hiervan tot na de vakantie van de behandelend ambtenaar kon worden opgeschort. Maar wat schetst mijn verbazing?  A.s. donderdag wordt tijdens het Opiniplein in het gemeentehuis een voorstel behandelt om de afsluiting van het buitengebied vast te leggen. Opnieuw een creatie van de gemeente Lelystad om alles onomkeerbaar vast te leggen alvorens er over in discussie te gaan met belanghebbende (de bewoners van Lelystad-Haven en Hollandse Hout), Vertegenwoordigt door de wijkraad.

Aanstaande woensdag zal dit punt de aandacht krijgen binnen de wijkraad. En a.s. donderdag zal dit punt op het Opiniplein worden behandelt.
Voor informatie, ga naar agenda Opiniplein en kijk onder "verkeersvisie buitengebied" Is dit het begin om grote gebieden van elkaar af te sluiten?
Hoe lang zal het duren totdat heel nederland gebaricadeerd wordt door afsluitingen?
Wanneer komt de stalen muur terug, maar dan in ons eigen Nederland?
En wie betaalt er voor de wegen waarop wij als burger niet meer mogen komen?

Juist ja!!!!!!!!!!!

Kom dus a.s. donderdagavond naar het gemeentehuis.
Plaats uw reactie onderaan dit bericht.
geef uw mening via de poll in
de linker kolom.

Leave a Reply