Bunschotenlaan (vervolg)

Na jaren wachten is het dan eindelijk zover. De Bunschotenlaan krijgt een flinke opknapbeurt. De tekening hieronder behoort tot een van de eerste ontwerpen. Hierdoor is het mogelijk dat de werkelijke uitvoering iets afwijkt. De nieuwe tekening is meer op de techniek gericht en hierdoor erg verwarrend.726

Omdat er nogal wat verschillende interpretaties de ronde deden over de duikers heb ik navraag gedaan bij de uitvoerder van het project en samen met hem de tekening bekeken.

De pijpen die uitmonden in de wateren tussen Beulakerwiede / Belterwiede  en Belterwiede / Lemmerstraat deden slechts dienst als Hemel Water Afvoer (HWA)op de putdeksels aangegeven als  R W (regenwater). Het regenwater komt via de straatkolken en regenwaterbuizen in de grote putten terecht en word vervolgens geloosd op het openbare water. Dit is dan ook gelijk iets om rekening mee te houden als je de straatkolken gebruikt om vuil water te lozen. In principe stort u het vuil direct in het openbare water. Deze pijpen deden op geen enkele wijze dienst als doorstroom voor deze wateren. De twee buizen tussen Beulakerwiede en Belterwiede lopen rechtstreeks naar het bovenwater en moeten de doorstroom bevorderen. In deze twee buizen worden twee putten aangebracht waarop de straatkolken hun water lozen. De bestaande buis vanaf het water tussen Belterwiede en de Lemmerstraat wordt enkele meters verlengt en op een van deze putten aangesloten. Of de capaciteit van de buis voldoende is om ook hier het water in beweging te brengen, dat moeten we nog even afwachten. In beide gevallen is er gerede kans op een vooruitgang in de strijd tegen stilstaand water (blauwalg), maar er is zeker geen sprake van verslechtering. nog maar even afwachten dus.
Mocht e.e.a. niet het gewenste resultaat op leveren, dan moet er opnieuw iets worden bedacht, hetgeen zeker de aandacht zal krijgen.

730

732
733

Leave a Reply