Lelystad heeft het

In Lelystad zijn veel dreven van 70 km/uur naar 50 km/uur terug gebracht, ondanks dat het hier vaak om dubbelbaans wegen gaat. Voor wie is dan die extra rijstrook waar de automobilist voor betaalt? En als het geen dreef is, maar een weg buiten de bebouwde kom dan heeft men daar ook een oplossing voor. Gewoon het bord Lelystad (Haven) verplaatsen of weghalen. Zo is men gelijk gerechtigd om ook deze wegen terug te brengen naar 50 km/uur. Maar als je dan kijkt hoe de borden geplaatst worden dan vraag ik mij wel eens af wie de borden heeft laten plaatsen. Heeft deze persoon wel enige kennis van de Nederlandse wetgeving. Van een burger wordt immers wel verwacht dat hij de Nederlandse wetgeving kent. Misschien toch tijd voor een inburgeringcursus !!! Laten we nu eens kijken naar het pas vernieuwde wegdek Houtribweg ter hoogte van het tennisveld komende vanuit de richting van Batavia stad.737

Vanaf links heb je de uitrit van het tennispark. Normaliter plaats men het bord voorbij een kruising, zodat men weet dat men zich vanaf dat moment op een voorrangsweg bevind. Maar in dit geval wordt de automobilist die zich al enige tijd op een voorrangsweg bevind en dus al een aantal van deze borden tegen is gekomen vlak voor de kruising nogmaals op de voorrangsituatie geattendeerd. Met andere woorden: Denk er om dat als er iemand zo stom is om van links te komen "dan moet je hem er maar in rammen" In feite had er hier voorbij de kruising een bord einde voorrangsweg moeten staan, want naar 110 meter: Juist ja.738

Aan de andere kant moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat de gemeente ook wel eens op tijd is met het aanbrengen van de juiste borden. En wees nu eerlijk. Met een beetje aanloop, een flinke hoge snelheid en een paar vleugels kun je hier zomaar een voorrangsweg op vliegen. Lelystad "voorbereid op de toekomst"739

Leave a Reply