Bunschotenlaan

Na jaren wachten is het dan eindelijk zover. De Bunschotenlaan krijgt een flinke opknapbeurt. De tekening hieronder behoort tot een van de eerste ontwerpen. Hierdoor is het mogelijk dat de werkelijke uitvoering iets afwijkt. De nieuwe tekening is meer op de techniek gericht en hierdoor erg verwarrend.726

727

Omdat de Bunschotenlaan een doodlopende weg is heeft de gemeente besloten aan het eind een keerlus aan te leggen. Om te voorkomen dat tijdens het draaien de koplampen van de auto’s bij de bewoners van de Workumstraat de huiskamer in zouden schijnen is het idee ontstaan om een verhoogde wal aan te brengen. Dit plan stuitte bij een aantal bewoners op weerstand, Om deze reden is voor een tussenoplossing is gekozen. Omdat het water tussen de Lemmerstraat / Beulakerwiede en tussen Beulakerwiede / Belterwiede doodlopend zijn heeft men de afgelopen jaren veel overlast ondervonden van het rotten van het afgemaaide Bovenwatergras met een stinkende laag blauwalg ten gevolge. Hieronder een aantal foto’s van een jaar geleden.728

729

In het water tussen Beulakerwiede en Belterwiede zit een betonnen pijp (duiker?) die vermoedelijk uit kwam op de put hieronder. Ook in de put vind u de blauwalg terug, hetgeen mij vreemd over komt omdat het water in de put veel hoger staat dan in het water tussen Beulakerwiede en Belterwiede. (water loopt immers niet omhoog) Zelf denk ik dat deze put en de pijp een open lozing van het regenwater en de straatkolken zijn. Echter blijft de vraag hoe het blauwalg in deze put kan komen. Het hoogte verschil kan veroorzaakt worden door een overloop om de straatkolken niet droog te laten vallen (straatkolken zijn open regenputten) Maar omdat verdere gegevens mij nog niet bekend zijn is dit niet met zekerheid vast te stellen.
730
Ook de afgelopen dagen is er blauwalg geconstateerd. Gelukkig bleef de overlast beperkt door de terug lopende temperatuur. Dit was vorig jaar wel anders.

732
733

Om de doorstroming te bevorderen worden er tussen het water van beulakerwiede / Belterwiede twee buizen aangebracht naar het bovenwater (een rechte oversteek voorzien van twee putten). Vanaf een van de putten zou er ook nog een buis worden aangebracht in het verlengde van de Bunschotenlaan die aansluiting vind op het water tussen Beulakerwiede / Lemmerstraat.

Of dit de doorstroom voldoende bevorderd dat zal de tijd moeten uitwijzen. De bewoners hadden liever een duiker gezien zoals toegepast bij de weerribben zoals de foto hieronder weergeeft.

731

734

Door de bouwvakvakantie liggen de werkzaamheden nog even stil, maar het geeft nu al vast een goede indruk. Binnenkort meer.

735 

3 thoughts on “Bunschotenlaan

 1. bert

  Wilt U a.u.b wat minder snel typen en de stukken eerst lezen voor publiceerd,dat voorkomt dat er meermalen schrijffouten in Uw stukken staan.

  Vr.Gr.Bert

 2. Chris (de eerlijke vinder)

  Bedankt Bert,

  Ik zal er voortaan beter op letten.
  Gelukkig is dit een particulier initiatief.
  Zodat er geen werkgever is die mij kan berispen

  Ps. eerst lezen voor ????? publiceerd,(spatie)dat voorkomt
  HiHi

Leave a Reply