Blauwalg, nu ook in Hollandse Hout

716

Enige tijd geleden is er door de Oostvaardersdijk een doorlaat gemaakt om water uit het markermeer het Bovenwater in te laten stromen. Aan de andere kant (de overgang tussen de Hondenkop en Hollandse Hout) zit een overloop waar het water via een buis in het Hollandse Hout terecht komt (zie foto’s) Via de buizerdtocht komt het water opnieuw via een overloop in het kanaal terrecht. In opdracht van de gemeente heeft een bedrijf ook dit jaar het gras in het bovenwater kort gemaait. In tegenstelling tot vorig jaar is het afgemaaide gras vrijwel direct verwijderd. op zich een enorme verbetering. Verder moeten we maar hopen dat het blauwalg dit jaar minder overlast zou opleveren. Maar als ik de foto’s bekijk dan ziet het water op de eerste foto van het bovenwater er al aardig groen uit. En de foto’s hieronder laten het water van het hoollandse Hout zien waarbij tekst overbodig lijkt. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Er was van blauwalg in Hollandse hout weinig te bespeuren. Maar nu is ook Hollandse Hout aan de beurt. Ondanks het feit dat het water hier ruim twee meter diep is. Het zal mij benieuwen hoe dit verder zal uitpakken.

717

718

De foto hieronder is  halverwegen de buizerdtocht gemaakt aan de zijde van Lelystad Haven

719

Leave a Reply