Nog meer borden

Heb je eenmaal besloten aandacht te besteden aan borden langs de weg dan weet je niet wat je meemaakt. De enorme hoeveelheid en de onduidelijkheid over de betekenis van deze borden. Zo zag ik laatst een bord waarvan ik het idee had dat je dit alleen tegen zou komen op afgesloten terreinen. Maar niets hoor. Een normale weg, ergens langs de Rijksweg A6.713

Het behoeft geen betoog dat je langs welke openbare weg dan ook geen vuil mag storten. Maar als je dan door middel van een bord aangeeft dat een bepaalde doelgroep geen afval mag storten dan geld dit natuurlijk niet voor de andere doelgroepen. Nu is het alleen nog de vraag welke doelgroep hier beoogt wordt. De particulier? , een bedrijf die iets stort voor een particulier enz. enz. Nu u weet dat het niet om een prive terrin gaat bent u natuurlijk nieuwsgierig wat het dan wel is. Het gaat hier om een doodlopende weg die toegang zou bieden tot het kasteel in Almere-Haven. Aan deze weg bevind zich een klein zenderpark en verder is het een stuk natuurgebied.  Zeker geen plek om afval te storten. Als je dit dan iets meer onder de aandacht wil brengen dan zou je in overweging kunnen nemen om een bord verboden afval te storten te plaatsen. Echter moet je dan weer uitkijken dat dit niet andersom geld voor andere locaties. Er ontstaat dan al snel het recht om te zeggen "maar er staat toch niet dat het verboden is". Een betere optie is volgens mij de standaard regelgeving aan te houden. Dus weg met die onzin borden.

Leave a Reply