Category Archives: Verhalen

Ja maar!!!!!! zei de man zielig

Het was vandaag mooi weer, Een mooie dag om een fietstochtje te maken. Zo reed ik op de fiets over de Oostvaardersdijk richting Almere. Genietend van de vogels en de krekels gaat de reis voort. Hoor ik ineens wel een heel vreemde vogel. Maar hoe ik ook mijn best deed. Ik kon de vogel zelf niet bespeuren. Het geluid kwam uit de richting van Almere. Nog maar even doortrappen, in de hoop te kunnen traceren waar het geluid vandaan komt. Na enkele kilometers Staat er aan de waterkant een man. Met enorm geweld stond hij te schreeuwen in de richting van marken. Het koste mij behoorlijk wat moeite om te verstaan wat de man stond uit te schreeuwen. Helemaal duidelijk was het niet, maar het was iets in die trend van bureaucratische klerezooi. Stomme gemeente. En die Wijkraad met hun pamfletten. Na enkele minuten het geschreeuw te hebben aangehoord lukte het mij eindelijk om er een woord tussen te krijgen. De man had kennelijk hele kleine of slechte oren.
Na ruim een half uur kwam de oorzaak van zijn frustratie naar buiten. De jeugd had bij hem in de straat en bierflesje stuk gegooid. en het flesje wilde maar niet verdwijnen. Waar blijft die gemeente of die wijkraad dan toch!!! Toen ik hem vroeg waarom hij het zelf niet even opruimt sloegen de stoppen bij de man echt door. Uiteindelijk ben ik maar weg gegaan en heb de situatie bij hem in de straat bekeken.

S720
721

723

724

722

Uiteindelijk heb ik het flesje voor de man in de vuilnisbak 10 meter verderop gegooid. Iets wat de man zelf natuurlijk al lang had kunnen doen.
Het verhaal over de dijk is verzonnen, maar komt volgens mij aardig overeen met de gedachte van de man.

Het moraal van dit verhaal.

Het is geen schande om je eigen straatje schoon te houden!
Schreeuwen bied geen soelaas.
Met luisteren en overleg bereik je het meest.
Ga discussies niet uit de weg en geef het goede voorbeeld.

Houd je eigen straatje schoon