Monthly Archives: February 2007

Natuur / zwerfvuil / folders (vervolg)

Soms komen verschillende items erg dicht bij elkaar. En ook al zijn ze tegenstrijdig, dan is het soms nuttig om ze als een artikel naar buiten te brengen.

De afgelopen dagen is de gemeente bezig het laatste stukje natuur en de toegang tot de hondenkop aan te passen. Zo worden er aan het begin van de hondenkop een aantal struiken en bomen gesnoeid en wordt het afvalmateriaal direct weer hergebruikt in een vorm van een aantal natuurwallen. Deze natuurwallen zijn een perfecte schuilplaats voor knaagdieren en de in dit gebied veel voorkomende Egel.528

529
Een mooi stukje hergebruik, en het scheelt in de kosten van het afvoeren van de takken. Maar wat is die witte vlek vlak achter deze natuurwal tegen de dijk?  Laten we een beetje in zoemen.

530

531

Zo kunt u in elk geval nog even zien dat er bij Halfords aanbiedingen zijn tot 4 maart 2007. Het zal mij benieuwen of deze rommel gelijk opgeruimd wordt tijdens de werkzaamheden. Maar wat ik nog veel belangrijker vind is dat ze hier gedumpt zijn door iemand die hiervoor een vergoeding heeft ontvangen. Weet u wie dit geweest is, spreek hem of haar daar dan op aan, of stuur een berichtje aan de Wijkraad of dit weblog. Dan zorgen zij dat er wat aan gedaan wordt. Even verderop tussen het nieuwe bruggetje en het water van Hollandse Hout ligt nog een stapel folders van september 2006. 532

Met enige regelmaat loop ik door de wijk en kom zo al deze hiaten tegen. Zo heb ik laatst een stukje geschreven over de speelplaats aan het einde van Zijpe. Hier lag ook een behoorlijke stapel folders in de omringende bossage. de nog gebundelde pakketten hebben we naast het bankje gelegd zodat het meer op zou vallen en er is een onderzoek gedaan naar de dader. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de dader afgelopen dinsdag ontslagen is en de rotzooi heeft moeten opruimen. Op de foto hieronder ziet u dat de stapels in elk geval verwijderd zijn. 533

Maar dat het probleem hiermee volledig opgelost is kunnen we nog niet stellen. Met behulp van deze folders en een aantal kerstbomen heeft de jeugd de kinderspeelplaats eind december een stuk kleiner gemaakt. En als je ziet hoeveel verscheurde folders er nog in de bossage liggen dan krijg ik een behoorlijke afknapper van de mensen die dit behoren te onderhouden. De folders en de rotzooi liggen er immers al van voor de jaarwisseling!!
534

535

Ik weet dat ze bij de gemeente meekijken op dit web-log. En ik weet ook dat de dader het eigenlijk zou moeten opruimen. Maar als beide het niet doen dan blijven de kleintjes in de rotzooi zitten. Dit terwijl ze door deze folders al een deel van hun speeltoestellen hebben verloren. Zijn er misschien bewoners die bereid zijn een handje te helpen om dit speelplaatsje schoon te maken? En hiermee duidelijk  te maken aan de verantwoordelijke van dit langdurige probleem dat dit zo niet langer kan. Dan ben ik ook van de partij en zorg dat het bij de verantwoordelijke wethouder terecht komt. Geef u op via dit weblog of stuur een mail aan de wijkraad. In het belang van uw kinderen en kleinkinderen.

Lelystadhaven, een wijk om trots op te zijn? Of???

523

Zwerfvuil, je ziet het in elke wijk. Maar als ik zo om me heen kijk dan wordt het hier in haven steeds erger. En hoe erger het wordt hoe lakser men er mee omgaat. Een beetje meer of minder? Het maakt niets meer uit! Krantjes lopen? waarom? Dit is toch veel gemakkelijker!! Tot dat????
524
525
526
Dit kan toch zo niet langer. Adverteerders betalen veel geld voor deze folders en de bezorging hiervan. En de rotzooi blijft maanden liggen. De datum is nog af te lezen. En zefs de adressen waar ze in december bezorgd hadden moeten worden staat er op. Alles is traceerbaar. Ook de persoon die ze had moeten bezorgen. Overigens was de grote berg met losse folders op de dijk van de hondenkop van twee weken geleden. Voor de bezorgers (niet bezorgers) van deze bladen krijgt dit nog een staartje. Ziet u buiten deze partijen elders in de wijk nog nieuwe pakketten folders liggen? Stuur dan een mail naar dit web-log, de wijkpost of de wijkraad. zodat we hier een einde aan kunnen maken. Nog even een kleine hint. Het is niet verboden om zelf wat vuil op te ruimen in uw eigen omgeving. Geef ook eens het goede voorbeeld, want wachten op een ander heeft geen enkele zin, want dat wachten doet die ander al. "Het kip en ei verhaal ".

Stormschade

Het is vandaag al weer een maand geleden dat de storm het land teisterde. Maar nog steeds is men druk bezig de schade te herstellen. Soms gebeurd dat met een simpel spijkertje of een stevige schroef, maar in andere gevallen kiest men toch voor een harde aanpak. Zo was de kade tussen de Harderwijkstraat en Weerribben verzakt omdat het water het zand onder de tegels wegspoelde. De complete beschoeiing Wordt hier vernieuwt.520

Maar ook op andere plaatsen heeft de beschoeiing het flink te verduren gehad. Neem nu het stukje op de Ringdijk bij de nieuwe oversteekplaats. Ook hier is zand onder de klinkers vandaan gespoeld en even verderop is de beschoeing letterlijk losgespoeld.
521

522 ?
Zouden ze hier nu ook de beschoeiing vervangen?

Tegenstrijdigheden

Elke keer opnieuw verbaas ik mij over de aanwijsborden en regels zoals de gemeente Lelystad hier invulling aan geven. Zo heb je doodlopende wegen waar je gewoon door kunt rijden, wegen die in beide richtingen bereden mogen worden, maar toch eenrichtingsverkeer zijn. En al enige tijd verbaas ik mij over een fietspad met fietsremmende sluisjes. Zoekt u iets dat er niet is? Kom dan naar Lelystad. Daar vind u echt alles!!519

Archieven

In de linkerkolom vind U Archieven. Nu blijkt dat er niet meer dan 10 maanden weergegeven kunnen worden. Dit betekend dat U niet verder dan tien maanden terug kunt kijken, hetgeen wij niet kunnen waarderen. Wij hebben een klacht neergelegd bij de beheersorganisatie van web-log.nl. Omdat we op twee klachten van ruim een half jaar geleden nog steeds geen antwoord hebben gekregen zullen we ook dit keer wel weer tot sint juttemus moeten wachten. U kunt tijdelijk bijv juni 2006 kiezen en via de pijlen boven aande pagina terug bladeren tot u de juiste maand gevonden heeft.

Wij zullen spoedig nieuwe links aanbrengen, zodat u weer op de vertrouwde manier terug kunt kijken naar het begin van dit web-log. Deze aanpassing heeft inmiddels plaatsgevonden.

Blauwalg

Het is al weer enige tijd geleden, maar voor een aantal van u staat het nog op het oog gebrand. Blauwalg, eenmooie kleur met een ondragelijke stank. Heeft u ook met ramen en deuren gesloten gezeten en is uw vakantie letterlijk in het vuile water gevallen?517

Maak dan nu bezwaar tegen uw verontreinigingsbelasting. Zeg samen met vele anderen "Wij pikken het niet langer om in de stank te zitten"!!!!   U vind een voorbeeldbrief op de site van Wijkraadhaven Even copieren, aanpassen in een envelop, postzegel erop en ze hebben in elk geval weer iets om over na te denken.

Open brug

Een open brug. Op het eerste oog niets bijzonders. Maar al er nu eens een brandweer of ambulance over deze brug heen moet, dan verlies je belangrijke minuten. En als de ambulance voor de open brug staat en de brug wil niet meer dicht, dan praten we niet meer over belangrijke maar over dodelijke minuten.516

Een week geleden maakte ik vroeg in de ochtend  deze foto van de brug bij de Houtribsluis aan het begin van de dijk naar Enkhuizen. De brug staat op dat moment al zo’n 45 minuten open. gelukkig waren de eerste hulpverleners (politie, brandweer en ambulance dienst) de brug al over. Voor de slachtoffers maakte het verder niet meer uit. Drie doden lagen er verderop op de dijk. De politie verzocht de brugwachter de dijk af te sluiten. De brugwachter deed de slagbomen naar beneden. Er lag een boot te wachten in een reeds geschutte sluis, waarop de brugwachter de brug open deed om de boot door te laten. Op zich niets bijzonders. maar als het eenmaal fout gaat, dan gaat ook alles fout. De brug was open en was met geen enkele mogelijkheid meer dicht te krijgen. Het verkeer dat inmiddels de brug gepasseerd was werd verderop op de dijk bij het dodelijk ongeluk terug gestuurd. Na een lange rit heen en weer kwam de rij tot stilstand op de dijk voor de brug die niet meer dicht wil. Opgesloten en letterlijk geen kant meer op kunnen. Zeker geen situatie waar we op zitten te wachten. In dit geval maakte het voor de slachtoffers niets meer uit. Maar ik moest wel even terugdenken aan de periode dat wij geen gebruik konden maken van de Knardijk toen de rotonde werd aangelegd en de brug aan het begin van onze wijk ook geruime tijd niet meer dicht wilde.
Gelukkig is er toen niets gebeurd, maar het geeft wel aan hoe gevaarlijk het kan zijn zonder goede ontsluitingswegen. Gelukkig wordt door inzet van de wijkraad de knardijk nu ook bij gladheid gestrooit. Maar of de hulpdiensten tijdig Lelystad-Haven kunnen bereiken??

Snelheidscontrole in de wijk

Enkele dagen geleden is de politie in de omgeving Harderwijkstraat begonnen met een gerichte snelheidscontrole. De agenten hebben het voornemen om zich voorlopig opvallend op te stellen.515

Het gaat hen niet om de opbrensten maar om de veiligheid in de wijk. Nu is  de omgeving van de Harderwijkstraat aan de beurt, maar binnenkort zal ook de ringdijk onder handen worden genomen. De gebruikte lasergun kan tot op grote afstand metingen verrichten waardoor de pakkans behoorlijk groot is. Bovendien gaan ze ook nog eens achter u aan als u na een overtreding een zijstraat in duikt. Wij zijn blij dat de controles eindelijk een worden gehouden daar waar de hoge snelheid het grootste risico met zich meebrengt. In de woonwijk dus. U bent gewaarschuwd!!!