Monthly Archives: July 2006

Zwembaden

Zwembaden,

Je hebt ze in allerlei soorten en maten, voor Jan modaal en voor de beter bedeelde.

Maar hoe je het ook bekijkt, er gaat een enorme plons water in. En water kost samen met de rioolheffing al gauw xe2x82xac 1,66 per duizend liter. Tegenwoordig koop je van die enorme baden met een doorsnede van 3 tot 3,6 meter voor een appel en een ei. In zoxe2x80x99n zwembad gaat dan zoxe2x80x99n vier tot vijfduizend liter water 6 tot 8 Euro. Na twee weken (als je geluk hebt) kun je het water aan de planten in de tuin geven omdat het water van kleur verandert. Het is overigens wel te hopen dat je een grote tuin hebt of planten met minimaal een zwemdiploma categorie A, want anders hebben zij toch echt een probleem met deze duizenden liters water om hun kopje boven water te houden. Maar de winkelier heeft hier een oplossing voor gevonden. Voor zoxe2x80x99n 60 Euro (de prijs van 1,5 zwembad of 8 x verschonen van het water x 2 weken = 16 weken) bijna een hele zomer, ben je verlost van alle ellende met emmertjes, pompen en dweilen. Maar is dit wel zo? Wat bied dit mooie geldbesparend pakket? In het pakket zit een fles met anti alg goed voor drie vullingen, een fles PH verlager , een pot met gloortabletten en een potje met controlestaafjes om te kijken of de waarde goed is. Laten we beginnen met de PH waarde. Op de fles staat dat er eventueel ook potten verkrijgbaar zijn als de PH waarde van het leidingwater te laag is. In Lelystad is de PH waarde van het drinkwater precies goed, dus gooi de pot met een winkelwaarde van zoxe2x80x99n 20 Euro maar weg. De gloortabletten moeten er direct in via een drijvende dispenser in mijn geval 12 tabletjes in standje 2 van de dispenser zodat het geleidelijk word toegevoegd. Direct al zie ik een enorme hoeveelheid witte rommel uit de dispenser lopen en binnen vijf minuten is de dispenser leeg. Even een uurtje wachten en het gloorgehalte is perfect. Anti alg erin, en ook dat ziet er goed uit. 1 dag later, even controleren met het potje teststaafjes. Alles goed behalve de hoeveelheid chloor, deze was zo laag dat het niet te meten was. Volgens de beschrijving 3 tabletjes er in en nog niets. Na 8 tabletjes was het chloorniveau weer op peil. 8 tabletjes per dag? 56 tabletjes per week 128 tabletjes in twee weken en twee dagen? U zult wel denken? Wat een rare tijdsperiode? maar dat is het niet, na deze twee weken en twee dagen van intensief controleren heeft het water het twee dagen langer uitgehouden als zonder deze dure chemicalixc3xabn. Toen was het water dusdanig groen dat het ververst moest worden. De planten opnieuw blij, helaas, met de chemische ingredixc3xabnten moet het water retour naar de waterzuivering. Na drie keer hetzelfde ritueel is het pakket van 60 Euro zo goed als op, met uitzondering van de PH verlager. Ik heb het zwembad maar weer ingepakt en ga weer heerlijk gratis zwemmen in het blauwalg van het bovenwater.

Wat is uw ervaring met deze chemische rommel die heel veel geld kost?

Of moet ik mij maar bij het schrijven van stukjes houden, dat is in elk geval een stuk goedkoper!!

Goedkoop is duurkoop!

Maar wat is dan duurkoop?????

De eerlijke vinder

weggelopen kater (opnieuw onder de aandacht)

203

Op 1 juni is onze kater weggelopen.

Zijn naam is Brutus, hij heeft een zwart witte bef, een wit borstkastje en ook zijn pootjes zijn wit.

Brutus heeft een klein wondje achter zijn oortjes en valt op door zijn manier van lopen, hetgeen enigszins lijkt op een dravend paardje.

Hij is 2 jaar jong , niet gecastreerd en had helaas geen halsbandje om.

Op een ander web-log uit Lelystad-Haven zag ik een melding van een soortgelijke kat die ergens op de knardijk gezien is.

ik heb het artikel afkomstig van willemshaven.web-log.nl gecopieerd. Ik hoop dat iemand het beestje vind en terug brengt bij de eigenaar. De eigenaar is inmiddels op de hoogte gebracht van het artikel op het andere weblog.

hieronder het artikel:

202_1

Weggelopen of?

Vanavond zag ik aan het begin van de knardijk, ter hoogte van de parkeerplaatsen, deze kat.

Door mijn kijker meende ik een kokertje om haar nek te zien hangen.

Weggelopen of gedumpt? Zwarte, gezond uitziende kat met witte bef en vlooienbandje (?).

Bron:  Willems Haven

heeft u hem na 1 juni nog gezien, neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Ons adres is:

Purmer 117

8244AZ lelystad-haven.

tel: 0614510790 of 0646718820

Alvast heel erg bedankt want we missen hem heel erg!!

Jose Jonker en Paul Burgmeijer

Blauwalg rukt op

208

Niet alleen in de stille stukjes water tussen Weerriben en omgeving hebben last van de gevreesde blauwalg. Ook het strandje Schermer ziet er smerig uit door de enorme hoeveelheid blauwalg. Het zou mij ook niets verbazen als het strand aan de andere kant van het bovenwater (bij het Oppertje) er net zoveel last van heeft.

207

En voor degene die denkt dat je bij het sluisje Hollands Hout de verkoeling kan opzoeken, die komt ook bedrogen uit.   Ook hier is de blauwalg in ruime hoeveelheden aanwezig.

206

205

Welke kunstenaar heeft hier geprobeert een boom te schilderen met blauwe olieverf en heeft de pot verf om laten vallen? Of is het moeder natuur die zich van zijn schone kunstschatten ontdoet.

204

Nieuw zand op het strand

258

Afgelopen vrijdag heb ik wijkbeheer gevraagd om wat nieuw zand aan te brengen, hetgeen mij wel een goed gebaar leek na de schoonmaakactie. vandaag (2 werkdagen later) heeft de gemeente de daad bij het woord gevat. Een kwestie van over en weer elkaar een handje toesteken. overigens was het vandaag niet nodig om iets schoon te maken, het zag er schoon uit. laten we het zo houden.

257

zijn er nog buurtbewoners die af en toe een handje willen helpen?

wijziging opmaak

In een tijd van veranderingen gaat er aan het web-log ook het e.e.a veranderen.

Zo kunt u de laatste fotoxe2x80x99s uitvergroten door ze aan te klikken. De rechter kolom wordt verwijderd en maakt extra ruimte voor de grote kolom. Deze extra grote kolom bied op zijn beurt ruimte voor grotere fotoxe2x80x99s. Aangezien er inmiddels meer dan 200 fotoxe2x80x99s op het web-log staan en deze handmatig stuk voor stuk aangepast en vervangen moeten worden zal dit enige dagen tot weken in beslag nemen. De nieuwste berichten worden als eerste aangepast, hetgeen betekend dat de nog niet aangepaste berichten er wat rommelig uit zullen zien. Hiervoor mijn excuses.

Als alles klaar is dan ben ik ervan overtuigd dat u het een stuk mooier vind.

Nog even geduld.

De eerlijke vinder

Blauw-alg Bovenwater

Ondanks het feit dat bij controle gesteld wordt dat er in het bovenwater nog geen blauw-alg voorkomt wil ik u toch adviseren voorzichtig te zijn. Op de eerste foto ziet u een aantal bewoners van Beulakerwiede die proberen de drek (bedorven gras) te verwijderen.  253_3

Op de foto,s hieronder ziet u duidelijk de Blauw-Alg welke zich bevind tussen de armen van Weerribben. deze Blauw-Alg is zeer giftig254_4 255_3

op de onderste foto ziet u dezelfde Blauw-Alg aan het einde van de harderwijkstraat, het betreft hier het open water. Ook heb ik al een aantal dode vissen aangetroffen , hetgeen ook niet veel goeds voorspelt. Overigens was het in voorgaande jaren veel erger als dit jaar.256_3

musical groep 8 basisschool de Sluis

Vanavond hebben leerlingen van eindgroep 8 van basisschool de Sluis ter afscheid een musical over Parijs opgevoerd. Tijdens deze musical werden drankjes rondgebracht en na afloop kon iedereen genieten van de heerlijke en zeer goed verzorgde drankjes en hapjes, welke ruim voldoende aanwezig waren. Nadat iedereen was voldaan hebben de leerkrachten de avond afgesloten met een Playback in de vorm van Idols. De kinderen hebben de leerkrachten en ieder die heeft meegeholpen een cadeau gegeven en de kinderen kregen hierna hun rapport uitgereikt. Al met al een zeer geslaagde avond.

234_1

233_1

232_1

231_1

230_1

Van het tweede deel zijn helaas geen fotoxe2x80x99s aanwezig. Heeft u ze wel, mail ze mij svp,dan plaats ik ze alsnog.

Wij wensen de kinderen heel veel succes toe in hun verdere studie, maar nu eerst een hele fijne vakantie

Kinderstrandje Schermer

Op de eerste foto ziet u een kind dat zich een weg baant door het smerige gras op het strandje. Op de tweede en derde foto ziet u de vuiligheid waar uw kind doorheen moet

224

223

Maar met een paar uurtjes er flink tegen aan met een hark, hooivork, een kruiwagen en een kapot schepnet ziet het er allemaal een stuk beter uit. Jammer dat niemand zich via dit web-log heeft aangemeld om mij een handje te helpen. Maar zoals beloofd was ik zelf wel van de partij, hetzij dan wel alleen met de vele bedankjes van de kinderen

222

221

220

Het laatste hoopje bovenwaterpoep van zoxe2x80x99n twee kubieke meter is voor de gemeente. En de gemeente heeft het op maandag gelijk verwijdert.

"opgeruimt staat netjes"

219

Veel speelplezier op het schone strand.

Wie helpt mij volgende keer?

De eerlijke vinder

Sluisje en zwemgelegenheid

Bij het Sluisje tussen Lelystad-Haven en Hollands Hout zijn afgelopen vrijdag twee gele strepen aangebracht, nu maar hopen dat de strepen langer blijven zitten als bij de school. Kinderen hebben alvast de tekst STOP bij de streep geplaatst.

218

Op de tweede foto ziet u een groepje kinderen die zich voorbereiden om in het water naast het sluisje te gaan zwemmen. Ook voor deze kinderen hoorde ik van een andere groep kinderen dat de gemeente plannen heeft om hier een zandstrandje aan te leggen, zodat kinderen veilig het schone water in en uit kunnen. Een initiatief waar we zeker heel blij mee zouden zijn. Helaas heb ik bij navraag moeten constateren dat geen van de aanwezige ambtenaren hier iets over gezegd zou hebben.

217

OP zich is het natuurlijk wel een goed idee om hier een veilige zwemgelegenheid te crexc3xabren, echter lijkt de gemeente hiervan niet zo gecharmeerd. In feite is het zo dat een gedeelte van het water toebehoort aan de stichting Mandela (Hollands Hout), hetgeen inhoud dat de helft van het water privxc3xa9 eigendom is van de bewoners van Hollands Hout. En deze bewoners hebben hiervoor diep in de buidel moeten tasten en zijn dan ook terecht zeer gesteld op hun privacy. Wie weet wat de toekomst ons brengt als de zwemmers zich beperken tot het gedeelte in eigendom van de gemeente en voldoende animo, misschien tijd voor een bewonersinitiatief?  Laat het weten via dit web-log.  Overigens jammer dat de brugdelen nog steeds losliggen, maar dit is pas gevaarlijk als de brug open gaat, vandaar waarschijnlijk de gele strepen. blijf voor de gele streep als de brug uw kant opkomt. Dan weet u zeker dat u de brugdelen niet op uw hoofd terecht komen als ze spontaan naar beneden vallen. Want dat is slechts een kwestie van tijd!!!!

216 215Met enige regelmaat zie ik dat er vernielingen worden gepleegd aan het sluisje. Ik vraag me wel eens af of de persoon die dit doet enig idee heeft wat de inpakt hiervan is. De stukgeslagen sensor zorgt immers voor onze veiligheid. Of vind je het leuk als iemand een slagboom op zijn hoofd krijgt? En de kosten van de reparatie betalen we uiteindelijk met zijn allen, dus ook jouw ouders!!!

Bruggetje Hondenkop (vervolg)

214

Afgelopen vrijdag, vier dagen na de melding is het bruggetje op de hondenkop weer veilig, de aannemer heeft onder het midden van de brug een tweetal extra balken aangebracht. voor de reparatie waren 81 grote houtfretten nodig en een hoop boorwerk. nu maar hopen dat het bruggetje nog jaren meegaat.

213

212

Op de onderste foto’s heeft u een mooi overzicht van de vijvers (poelen) met het bruggetje. Op de achtergrond ziet u Lelystad-Haven. Een prachtig, maar helaas laatste stukje natuur stukje natuur in Lelystad Haven. voor wie er nog nooit is geweest is het zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen.

211

210 

Bovendien hoef je niet lang te zoeken om de mooiste foto’s te maken.

209

De grasschop bovenwater

De grasschop waar het gras mee uit het bovenwater wordt geschept is weer gerepareerd. Nu er ook nog iemand opzit die systematisch en volgens mij met plezier zijn werk doet ziet het water er een stuk schoner uit.

199

198

Ook het kinderstrandje aan Schermer is nadat het kleine bootje is verwijderd met behulp van de schepboot grotendeels ontdaan van het drijvende gras. Een buurtbewoner heeft het laatste restje verwijderd. een mooi voorbeeld van hoe het kan. Zijn er misschien vrijwilligers die met mooi weer ook een handje willen helpen om het strandje schoon te houden, dan ben ikzelf ook van de partij. De wijkpost heeft toegezegd de verzamelde rommel snel te verwijderen.

197

hondenpoepzuiger

Voor degenen zoals ik die hem nog nooit gezien hebben is hier dan de enige echte hondenpoepzuiger. Volgens de bestuurder rijd hij regelmatig langs de hondenuitlaatroutes. Verder komt hij op verzoek ook bij u de mest verwijderen. Dus "Poep op de stoep, bel voor de hondepoep"(zuiger) 196

gevaarlijke situatie nog steeds niet opgelost

Afgelopen maandag zijn de loszittende en uitstekende brugdelen aangemeld bij de gemeente. helaas is het gevaar na vier dagen nog steeds niet opgelost.

195

Op de foto hieronder ziet u dat de bouten volledig zijn afgebroken.

194

En op deze foto ziet u dat het bruggetje over de kleine sluis tussen Hollands Hout en Haven ook nog steeds loszittende brugdelen bezit.

193

Hoe was het ook alweer?

Als het schaap verdronken is . . . . . . . . . .

Nu maar wachten totdat er echt iemand een been breekt

Grote ruimte weinig inhoud

De verbouwing vordert gestaag en de extra ruimte voor de school en het buurthuis is binnenkort een feit. Ik schrik alleen enorm als ik de verhalen om mij heen moet geloven. Zo doen de verhalen de ronde dat er een behoorlijk aantal ouders voor hun kinderen uitwijken naar andere scholen elders in Lelystad en dat de daarmee gepaard gaande reistijd niet opweegt tegen het belang van hun kinderen. Ook heb ik meerdere ouders gesproken die hun kind al voor de grote vakantie of veel eerder van school hebben gehaald en elders ondergebracht. Bij mij komt dan gelijk de vraag naar boven xe2x80x9cwat is hier aan de handxe2x80x9d Zijn er ouders die hierop willen reageren in positieve of negatieve zin? En wat ik nog veel belangrijker vind is de vraag wat de school hieraan gaat doen als het werkelijk zo is.Mijn ervaring met de leerkrachten is zeker niet negatief, maar dat zegt natuurlijk niets over het totale beleid! Als het zo doorgaat hebben we straks kleinere klassen, hetgeen weer een positieve uitwerking heeft, maar toch?????

192

gevaarlijke brug hondenkop

Zeer recentelijk heeft de gemeente een prachtig bord geplaatst bij deze brug op de hondenkop, het laatste stukje natuur in Lelystad Haven. maar als ik vandaag de brugdelen bekijk dan kan het bord beter gebruikt worden als waarschuwingsbord! De planken zijn door de warmte scheel getrokken en vormen een enorm gevaarlijk struikelblok. De bouten of houtfretten zijn letterlijk losgescheurd of afgebroken. Even Apeldoorn bellen of de aannemer. maar wel snel svp, want dit gaat echt fout. Oh ja, de eerste is al gevallen.

191

190

Vooraankondiging

Het is alweer een tijdje rustig rond het web-log.

Dit heeft alles van doen met de beschikbare tijd en het aanbod van artikelen. Geen bericht is goed bericht, maar gaat het dan wel zo goed in onze wijk?

Op sommige punten hebben we veel vooruitgang geboekt, maar op de achtergrond zijn er een hoop punten welke mij zorgen baten. Aan het Bovenwater wordt heel veel aandacht besteed, De beloofde inrichting van de kinderspeelplaatsen is (het zij met wat vertraging) gestart en de verbouwing van de M.F.A. vordert gestaag. Na deze goede punten zijn er natuurlijk ook nog een aantal punten, welke mij toch wel zorgen baten. Hoe gaat het zo meteen met de invulling van het M.F.A, zoals het buurthuis (buurtcentrum) en basisschool De Sluis? Wanneer komen de speeltoestellen en kunnen de kinderen er gebruik van maken? Hoe veilig is het op de Hondenkop. En Wat doet de wijkraad. Dit zijn de punten welke de komende periode onder de aandacht worden gebracht. Heeft u zelf nog informatie uit de wijk, laat het ons dan weten.

Zoals al eerder gezegd xe2x80x9chet web-log Lelystad haven is er voor en door Uxe2x80x9d

Nu eerst maar even een rondje met de camera door de wijk, (het vaste ritueel van de zondag) om te zoeken naar leuke en minder leuke stukjes.

Tot later

De eerlijke vinder

Kinderdisco

Afgelopen vrijdag (de laatste vrijdag van de maand) was er in buurhuis de Windhoek kinderdisco. Met de hulp van een aantal vrijwilligers en een optreden van de jeugdband xe2x80x98THE PITxe2x80x99 is het voor de 33 kinderen een zeer geslaagde avond geworden.

Tot de volgende keer maar weer.

Ingezonden gedicht

Mensen nieuwe kansen geven, mensen leiden
door het leven, vooroordelen uit de wereld
bannen, niet tegen anderen samenspannen.

Oordeel op basis van nu, en hier inspanningen
willen, maar ook plezier..echt iets willen
betekenen, uitstralen dat men op je kan
rekenen.

Kijken naar groei, en mogelijkheden naar
goede dingen die mensen deden.
Wat baat nu toch wrok en haat.

Vreedzaam samen leven is toch
mooiste dat er bestaat!!!!!!!!

Johanna

Opruimen en maaien gras in en rond bovenwater

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Het stinkende gras uit het bovenwater is net als de hondenpoep een doorn in het oog van de wijkbewoners. Op de bovenste foto is de gemeente druk doende de hopen gras van het grasveld te verwijderen. Echter blijkt het meeste nog in het water te drijven.

188_1

Al enkele weken varen er twee boten over het bovenwater, waarvan de een het gras maait en de andere het afgemaaide gras op de kant schept. Nu blijkt dat de tweede boot met schep defect is, waardoor er slechts enkele hoopjes verwijderd kunnen worden. Nu maar hopen dat de boot snel gerepareerd wordt, want het begint hier en daar weer behoorlijk voor overlast te zorgen.

187_1

Vaak lopen we (terecht) af te geven op de gemeente die zijn rommel te lang laat liggen. Echter is het natuurlijk ook zo dat we ze wel de gelegenheid moeten geven. Ik heb het dan niet over de snelheid, maar wel over de belemmering van sommige inwoners.

Op het bord staat duidelijk aangegeven dat tijdens de zomerperiode er geen boten en /of trailers op het gras mogen staan. Ook heeft de gemeente enige tijd geleden stikkers op deze boten en trailers geplakt. Maar de eigenaren laten ze gewoon liggen.

Ook het zijlbootje op het strandje bestemd voor kinderen vormt een ernstige belemmering voor het onderhoud van dit strandje. Er is toch voldoende ruimte om het bootje neer te leggen.

  Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat het werk normaal doorgang kan vinden. Want pas dan hebben we recht van

  spreken, hetgeen wij dan ook echt zullen doen.

186_1

Heeft u zelf nog suggesties, neem dan contact op met de wijkpost.