Category Archives: spreuk van de dag

spreuk van vandaag

Ik heb het heel leuk gevonden om elke dag een stukje te schrijven over wat ik die dag had meegemaakt. Meestal wist ik dit dan op een leuke manier te combineren met een spreuk. Naarmate het Web-Log beter gaat lopen, neemt ook het onderhoud steeds meer tijd in beslag.
Om deze reden is het voor mij niet langer mogelijk om deze dagelijkse verplichting op mij te nemen. Ter overbrugging breng ik u binnenkort een nieuw item genaamd “spreuk langs de dijk” ik vind dit ook wel iets hebben en hoop dat u deze mening met mij wil delen.

Neem niet te veel hooi op je vork.
Prettige paasdagen

De eerlijke vinder

Spreuk van vandaag

Een explosieve dag met veel geknetter.

Onderweg naar je werk over de dijk richting Amsterdam, hoor je een hoop geknetter uit het dashboard komen. Gelukkig een franse auto, die heeft namelijk als voordeel dat je alles los kunt trekken zonder gereedschap (als hij nieuw is) als het voertuig ouder is zit alles vastgelijmd omdat het daarvoor spontaan uit elkaar gerammeld is, verder rijden ze wel lekker met uitzondering van de zesde versnelling, hij gaat er wel in maar hij doet niets. Bij navraag blijkt er geen zesde versnelling op te zitten!!!
Maar nu het geknetter? Bij verhoging van de snelheid wordt het geknetter sneller, als je de motor afzet dan blijft hij knetteren. Het lijkt wel een geigerteller. Dashboard opengescheurd en de bekabeling naar buiten gebracht. De heldere witte stip op de foto zijn vonken van tientallen kilovolts . Het is een antennekabel waar nog niets op aangesloten zit. Statische regen is de oorzaak van deze hoge spanning. Naar mate je harder rijd beweeg je door de regen en neemt de spanning sneller toe waardoor de tussentijd van de vonk korter wordt.
Normaal heb je hier geen last van omdat er meestal een radio aangesloten is die de spanning opvangt. Maar in dit geval …..in het dashboard. Motor starten en zo snel mogelijk uit de regenbui wegrijden. Gelukkig regent het niet zo vaak in Nederland!

spreuk van vandaag

Wel vreemd om niet meer te hoeven kijken wat een ander over je schrijft, maar het scheelt wel een hoop tijd en energie. Kan ik me tenminste weer op de wijk en alle leuke dingen richten. Ik hoop dat ook het probleem rond het buurthuis op kort termijn zal worden opgelost, want je koopt er allemaal niets voor. Ellende is er al genoeg in de wereld, laten we nu eens stoppen om elkaar in de haren te vliegen, laat een ieder in zijn waarde en praat als volwassenen met elkaar. Maar let wel, laat je niet alles zomaar afpakken waar je al vele jaren mee bezig bent. Begrip voor elkaar is vaak de sleutel tot een oplossing.

Laat ons buurthuis niet ten onder gaan!

De eerlijke vinder

Spreuk van vandaag (vervolg van gisteren)

Zoals gisteren beloofd, ga ik u nu de lijst presenteren van de mensen die stukjes hebben willen plaatsen, die om wat voor reden dan ook door mij zijn geweigerd. In de tweede lijst vind u de mensen die zich echt hebben misdragen en daarom geen toegang meer hebben tot dit web-log. Ik zal u voor alle zekerheid nog even vertellen waarom ik dit doe. Op een ander web-log verteld meneer de krokodil dat ik een aantal mensen de toegang heb ontzegt, en andere mensen weiger om stukjes te plaatsen. In mijn koptekst staat aangegeven dat stukjes welke niet voldoen aan de redelijkheid tot openbaarmaking door mij kunnen worden geweigerd. Zit u er klaar voor, dan volgt hier de lijst van mensen waarvan stukjes geweigerd zijn:


Einde lijst.

En dan nu de lijst van mensen die het echt te bont hebben gemaakt en om die reden het web-log niet meer kunnen bezoeken:


Einde lijst.
Zelfs meneer de krokodil komt op mijn lijstje niet voor!

Zoals u ziet is er niemand die zich negatief gedraagt op dit web-log. Ik heb dan ook nog nooit iemands stukje geweigerd. Ook heb ik niemand de toegang ontzegt (ik zou niet eens weten hoe dat moet). Ik heb dit gedaan om opnieuw te laten zien dat meneer de krokodil keihard staat te liegen. Overigens zal het nooit gebeuren dat ik mensen aan de schandpaal nagel of openbaar voor schut zet. Dat is niet mijn stijl en zou bovendien strijdig zijn met mijn toezegging (belofte) tot anonimiteit. Daar hoeft u bij ons niet bang voor te zijn.
Kan iets niet door de beugel, dan neem ik rechtstreeks contact met u op.
Bij deze wil ik dan ook iedereen danken voor hetgeen zij voor dit web-log hebben gedaan.
Nogmaals bedankt voor al uw positieve en opbeurende reacties, want die hebben we in haven keihard nodig.

De eerlijke vinder

Spreuk van vandaag

Soms denk je wel eens, waar ben je voor bezig. Je probeert iets in het belang van je omgeving te doen, en dan kom je die krokodil weer tegen met zijn geklaag en gejammer.
Vervolgens kijk ik dan op ons web-log naar de vele positieve reacties, en dan weet je waarvoor je het doet. Dat geeft de burger weer moed. Ik moet er toch niet aan denken continu tegen die muur te praten. Die muur die mij niets verteld en dus ook geen antwoord geeft. Overigens in reactie op uw schrijven op uw eigen web-log meneer de krokodil. Over die stukjes die niet geplaatst zijn en die mensen die geen toegang tot dit web-log hebben. Die zal ik morgen openbaar maken. Openbaar maken op uw verzoek. Aan de schandpaal nagelen zoals u dat zo graag doet, alleen met dat verschil dat ik weet wie ik aan de schandpaal moet nagelen.
Voor de mensen die zich normaal hebben gedragen, u hoeft nergens bang voor te zijn. Voor degenen die zich niet netjes hebben gedragen, die weten zelf wel wie ze zijn. Dat zijn alleen de mensen die mij hebben gevraagd iets te plaatsen, en van mij persoonlijk bericht hebben gehad dat ik mij niet met obscure taal en scheldpartijen bezig houd . En de personen die door wangedrag geen toegang hebben, maar die hebben zich dan ook echt misdragen.

Oh ja, goede tip trouwens die politieke partijen, de burgemeester en dergelijke. Ik zal ze binnenkort eens aanspreken onder het genot van een wijntje (sorry kopje koffie, want ik drink niet) dan zal ik eens vragen wat ze van u vinden.
Ben zeer benieuwd hoe ze reageren?

Morgen een volledige lijst.
Het zal u verbazen wie het zijn.
Tot morgenavond.

slaap lekker.
Welterusten.

spreuk van vandaag

Concurrentie

Wat is concurrentie? Concurrentie is iets waarmee je jezelf kunt vergelijken om uiteindelijk beter te zijn dan een ander. Het mooiste is als de concurrent net iets minder sterk is als je zelf bent, maar je toch in de nek hijgt om je in te halen. Dit is hetgeen je actief houd.
Waarom heb ik geen echte concurrent? Iemand waarmee ik mij kan vergelijken. Nee ik tref het weer, ik heb geen concurrent. En dan is het erg moeilijk vergelijken!
is er nou niemand met hetzelde doel of streven? iemand die net als ik opkomt voor zijn omgeving?

In het land der blinden is xc3xa9xc3xa9n oog koning.

spreuk van vandaag

Wet Mulder

Poststukken

Vandaag ben ik een half uur naar school geweest, het gerechtshof in Leeuwarden en wat ik daar geleerd heb daar lusten de honden geen brood van.
Als het CJIB een stuk verstuurd (niet aangetekend) dan gaat men er vanuit dat zo’n stuk aankomt. Reageer je niet op tijd (omdat het bij de post zoekraakt of verkeerd bezorgt is) dan heb je pech. Beroepstermijn verstreken en een verhoging van het sanctiebedrag.
Als je een stuk retour afzender stuurt omdat de naam niet correct is en het CJIB zegt dat ze het niet hebben ontvangen dan gaat men er vanuit dat je het niet verstuurd hebt.

Zekerheidstelling

Als je in hoger beroep gaat bij het gerechtshof dan ben je verplicht alle bedragen als zekerheidstelling voor een vastgestelde datum te betalen, hetgeen ook geld voor het griffierecht. Men gaat er bij voorbaat vanuit dat je niet ter zitting verschijnt tenzij je hierom verzoekt. Geef je aan dat je de zaak mondeling wilt toelichten dan krijg je een brief waarin vermeld staat dat de tegenpartij geen verweer indient tegen een zitting waarbij je zelf aanwezig bent. Kennelijk bestaat er ook de mogelijkheid dat de tegenpartij (CJIB) bezwaar maakt tegen aanwezigheid van hun tegenpartij.
Ik ben er wel geweest, waardoor er nog een klein beetje kans is om mijn recht te halen, want als ik niet gegaan was dan had ik de zaak bij voorbaat al verloren, op basis van het achterhouden van informatie door het CJIB. En de rechtbank te Lelystad.
Volgens de gegevens van het gerechtshof was het griffierecht niet voldaan en was de zekerheidsstelling ook niet voldaan. Had ik even geluk dat ik de bonnetjes bij me had.
2x griffierecht betaald, 1 x teveel betaald griffierecht terug ontvangen, 1 x onterecht griffierecht terug gestort en vervolgens opnieuw griffierecht betaald. En dit allemaal binnen de gestelde termijn. 2 x zekerheidstelling voldaan 1 x zekerheidstelling terug laten boeken 100 euro extra gestort, ook binnen de geselde termijn, maar bij het gerechtshof was hiervan niets bekend. Oh ja, zekerheidstelling is in deze zaak een bedrag van 327 euro, het gaat om een sanctie van 100 Euro. En nog even wat. Het CJIB heeft meerdere rekeningnummers. Als je het verkeerde nummer gebruikt dan stelt men dat je niet op tijd bent, omdat een interne overboeking ook tijd kost. Maar zij maken geen fouten. En die teveel betaalde 100 euro die had ook nooit terug gekomen als ik er niet over begonnen was.

Conclusie Het recht van de burger is ver te zoeken.
Als je een stuk van het CJIB ontvangt, stuur dan direct een brief terug dat je die brief niet hebt ontvangen, dan praat je in elk geval op gelijk niveau met dit stelletje ….

Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

Wordt vervolgd.

spreuk van vandaag

Na een lange rit van enkele honderden kilometers ben je toch weer blij thuis te zijn.
De aardappeltjes stonden al op, en drie kilo draadjesvlees stond te sudderen op zo’n moderne inductiekookplaat. Vroeger hadden we daar zo’n heerlijk stinkend oliestelletje voor.
Maar ja, vroeger, toen werd de patat nog uit de beste aardappel gesneden, zorgvuldig voorbereid en als delicatesse genuttigd.
Maar ja, die tijd is helaas voorbij, friet uit de magnetron, pizza’s uit de vriezer.
Dan ben je toch maar wat blij dat je warme hap goed verzorgt klaarstaat.

Oost West thuis best.

spreuk van vandaag

De snelste weg van a naar b is een oog dicht doppen in je oren, oogkleppen op en dan maar hopen dat het goed gaat. Volgens berekening is de kans dat het goed gaat minder dan 0,000034%. Maar hoe verder je komt. Hoe meer kans je maakt om snel aan te komen als er bij toeval een ziekenhuis in de buurt van punt b is. Een ambulance is in dit geval het snelste vervoersmiddel.

Haastige spoed….

spreuk van vandaag


klusje in de buurt van Maastricht en dan snel weer naar huis.
Lekker ouderwets de kaart lezen
Regelmatig stoppen op parkeerplaatsen langs de weg om te onderzoeken waar je zit.
Even niet opletten, afslagje gemist en slechts een kaart van Nederland in je bezit.
gelukkig wel een mobieltje van de baas om het thuisfront te bellen dat het iets later wordt.
zou zo’n pratende dame aan het dashboard niet veel goedkoper zijn?

Goedkoop is duurkoop.

Spreuk van vandaag


Rondje van de zaak.

Vanmorgen vroeg in de regen vertrokken naar Noord Holland over de dijk naar Enkhuizen om vervolgens na een klein klusje door te rijden naar Groningen. Toen ik rond een uur of twaalf een broodje nuttigde op de Afsluitdijk heb ik een mooie foto gemaakt van Lelystad Haven.
Wat vind u zo van Haven op deze afstand. Mooi strak toch?

Spreuk van vandaag

Zondag, voor velen de dag van de rust.

Gisteren schreef ik een stuk over de krokodil van haven.
Als je zoiets schrijft wat gaat er dan door je heen.
Is de gedachte erachter: “dat heb ik mooi even gedaan” of zit er een hele andere gedachte achter.
Ik kan u wel vertellen dat ik er helemaal niet blij mee ben om een medemens aan te moeten spreken op zijn wangedrag. Maar in het algemeen belang van de wijk kan ik het onmogelijk toelaten dat slechts een enkeling alle organisaties die zich in zetten voor uw woonwijk de grond in worden getrapt.
Dat er problemen zijn die opgelost moeten worden dat is een feit.
Dat er mensen op de achtergrond (druk) mee bezig zijn dat moet u maar aannemen.
En dat er voor sommige dingen een oplossing komt, dat duurt nou eenmaal erg lang.
Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd.

De gedachten van de organisaties

Verplaats u zelf eens in de persoon die zich inzet voor de wijk, betaalt of als vrijwilliger, dat maakt nu even geen verschil.
Je geeft je op om iets in het belang van de wijk te doen.
Je hebt daar een bepaald gevoel bij, anders zou je er niet aan beginnen.
Je bent met iets bezig waarbij je van tevoren weet dat het niet gemakkelijk zal zijn omdat je meestal afhankelijk bent van de ambtelijke molen die nou eenmaal zeer traag werkt, dat hoeft niemand onder stoelen of banken te steken. De drijfveer is en blijft de behaalde resultaten in ons aller belang.
Sommige dingen zijn direct zichtbaar, maar er zijn er velen die u niet direct opvallen.
Maar ze zijn er wel!
Maar nu even het gevoel: Je steekt er veel tijd in, je doet je best, je drinkt tijdens vergaderingen een kopje koffie (net als iedereen) En tijdens een afscheid van een collega komt er xc3xa9xc3xa9n flesje wijn tevoorschijn. Er is trouwens nog een half flesje over, voor de volgende gelegenheid, als hij in de tussentijd niet bederft? En je wordt afgezeken door xc3xa9xc3xa9n individu.
Hoe zou u reageren. Gaat u door met uw werk alsof er niets aan de hand is, of denkt u hoe goed ik mijn best ook doe, het wordt toch niet gewaardeerd“. Sterker nog: je wordt compleet afgezeken door die ene persoon. Bestookt met leugens en verdraaiingen van de werkelijkheid.

Werkt niet echt motiverend!!!

Ps. Bij ons kun je wel reageren en krijg je een eerlijk antwoord.
…..Aan u de keus

spreuk van vandaag

Jaren geleden, toen ik nog geen auto mocht rijden ging ik altijd met tram lijn 2 naar mijn werk. U begrijpt het al, ik ben een Amsterdammer. In die tram stond met enige regelmaat een oudere man helemaal voorin de tram en keek de passagiers aan. Zoekend naar een slachtoffer.
Vaak vond de oude man iemand die bijvoorbeeld op haar nagels zat te bijten, waarna hij naar haar toe liep en uit volle borst begon te zingen louise zit niet op je nagels te bijten. Het meisje met een rode kop en de rest van de tram lag dubbel van het lachen. Ik moet er even bij vertellen dat de man altijd in uniform liep bestaande uit een politie uniform met postbode pet of andersom. Elke keer had de man iets anders, teveel om op te noemen. Maar ik wil er toch nog een aan u kwijt. Op een gegeven moment naderen we een brug, de man spreekt iedereen toe met; als we zo over de brug heen gaan moet u allemaal naar links kijken. Trouw als iedereen is kijkt iedereen naar links. Kort na de brug kijkt iedereen hem vragend aan. Waarop hij zij “dan heeft u niet gezien wat er rechts was”
En het was niet eens 1 April

U bent gewaarschuwd

Spreuk van vandaag

Vrijdag, voor mij de laatste werkdag.
Het is rond 15:00 uur, het werk zit er op.
Nog een klein uurtje en dan snel naar huis.
Het weekend is begonnen, hetgeen betekend dat er weer heel veel werk te doen is.
Aan het web-log moet ook het e.e.a. veranderd worden.
Allereerst maar eens zorgen dat de reacties direct zichtbaar zijn. Want dat heen en weer schakelen kost veel te veel tijd.
Bovendien wordt de verversing elke tien minuten ook niet als erg prettig ervaren.
Al met al een uitzicht op een druk weekend.

Denkt u nog even aan de snelheid: 30 , 25 , 20 .

spreuk van vandaag

Als je hem ziet, dan denk je dat is hem. Maar als je verder kijkt dan begin je toch weer te twijfelen. Wat zou je op zo’n moment het beste kunnen doen. Lekker verder gaan met hetgeen je bezig was. Laat je niet bexc3xafnvloeden door een ander. Maar houd de eer aan jezelf. Friet smaakt nou eenmaal beter met mayonaise dan zonder.

Zint eer ge begint.

Eet smakelijk

Spreuk van vandaag

Het was vandaag een redelijke dag, hier en daar wat zon en zeker niet te koud. Zoals elke dag opnieuw door het verkeer heen worstelen om van punt a naar b te gaan. Vandaag zaten we in Rotterdam voor een cursus. Heb je kort geleden een studie afgerond, kan je weer opnieuw beginnen. Maar ja je moet er wat voor over hebben om in deze tijd brood op de plank te krijgen. Dan had ik vroeger maar wat beter mijn best moeten doen, toen mijn ouders mij de gelegenheid gaven. Maar helaas, als je jong bent dan weet je het altijd beter. Als ik het over kon doen dan wist ik het wel. Maar helaas,

gedane zaken kennen geen terugkeer.

Spreuk van vandaag

Nog enkele dagen en dan is het Pasen.
Kinderen zoeken naar eieren en hebben veel plezier.
Waar liggen de eieren, liggen ze binnen of buiten.
Is er ook een ophokplicht voor paaseieren?
Als ouder geniet je van je het plezier van je kind en denk je weer even terug aan je eigen jeugd. Maar ook voor u als ouder heeft iemand in haven iets verstopt.
Nee geen Paasei, helaas, het gaat hier om een gevaar voor uw kinderen.
Overigens moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zeker ben of de situatie op dit moment nog bestaat. Gisteren in elk geval wel. Vanavond ga ik het zelf controleren en onderneem actie. Maar ik zou het fijn vinden als u als ouder zelf het gevaar vind. Bovendien kunnen andere door u aangedragen gevaren reden tot actie zijn.
Kleine tip: vroeger maakte je een gat in de grond, lag er takken overheen en dekte ze af met materiaal uit de omgeving. Tegenwoordig maak je een foto van de plek graaft een gat en legt de foto er overheen. Crexc3xaber een situatie waarin je als ouder denkt dat het veilig is voor je kind, maar kijk uit, want veilig is het allerminst.
Heeft u een idee?
Stuur het in of reageer


Vervolg


deze foto’s zijn van de brug/sluis aan het begin van Lelystad Haven

hiermee wordt de indruk gewekt dat uw kind veiliger loopt, waardoor u zelf het kind minder stevig aan de hand houd of mischien zelfs los zou laten. echter blijkt de onderkant los te zitten.
ik hoef u verder niet uit te leggen wat de risico’s zijn.
goedkoop is duurkoop

Spreuk van vandaag

Na een mooi, maar ook druk weekend is het tijd om weer eens helemaal tot rust te komen. Heerlijk naar je werk, het is toch geen weer om iets aan de tuin te doen.
Straks nog even bellen met de wijkpost om de puntjes van kritiek te bespreken.
En dan snel door naar Rotterdam.
Gelukkig heb ik een baan met alle vrijheid. En stilzitten kan ik toch niet.

Geniet van het leven

Ingezonden stuk

Hoi eerlijke vinder,

Als reactie op je spreuk van vandaag wil ik een gedicht opsturen.
Ik vind dat dit gedicht heel mooi mijn mening in deze zaak verwoord.
Hier het gedichtje:

Vrijheid van meningsuiting:

tekeningen op een muur
van opgetrokken vrijheid
meningen zijn hier niet duur
onderdrukking geen beleid

stenen jaren lang gestapeld
zo hoog als men maar reiken kan
geselecteerd uit de fijnste materialen
zodat het allemaal sluiten kan

de muur heeft ook het zicht ontnomen
op hoe men de andere kant beleeft

de muur is van ons, dus wij bepalen
wat er op getekend staat
desnoods klimmen we naar boven
als het schreeuwend beter gaat

beide kanten zien hun muur
en moeten er mee leven
zeg eens eerlijk; wie verwacht nu
dat er iemand toe zal geven

muur van vrijheid
alsjeblieft blijf staan
ooit
leren we met je om te gaan

Spreuk van vandaag

Eerlijkheid is de deugd des levens.
Als je eerlijk bent dan hoef je je nergens voor te verstoppen.
Als je eerlijk bent dan hoef je niet na te denken als iemand je wat vraagt.
Je hoeft niet na te denken over wat je in het verleden hebt gezegd omdat alles vanzelfsprekend is.

Liegen is jezelf belazeren.
Als je ermee begint dan blijf je er mee bezig.
Als men je wat vraagt dan moet je nadenken hoe je vorige keer hebt gelogen.
Als leugenaar zet je uiteindelijk jezelf klem.

Als je liegt omdat je zelf niet beter weet dan ben je dom.
Als het dan ter sprake komt dan blijf je jezelf van de domme houden.
Als je je maar lang genoeg van de domme houdt dan ga je jezelf geloven.
Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start, u ontvangt geen ???

Drie verschillende levenswijzen, maar er zijn er nog veel meer. Combinaties van deze, mensen. Vergelijk het met de natuur. Je hebt bomen en planten. Hiertussen groeit onkruid.
En onkruid vergaat niet!

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
Eerlijk duurt het langst.
Geduld is een schone zaak.
Onkruid vergaat niet.

Al met al een hoop spreuken in een keer.
Ter afsluiting nog maar een.
Het moraal van dit verhaal.

Wie de schoen past trekken hem aan!!!!

Spreuk van vandaag


Op dit bord kunt u zien welke dieren er in de Oostvaardersplassen leven. Zo te zien houd het op met een beetje vogelpoep. Heeft dit met de vogelgriep te maken of is er iets anders aan de hand. Nu maar wachten op de muggengriep, dat scheelt een hoop auto’s wassen!
Heeft er iemand nog wat mooie foto’s over om op het bord te plakken?

Spreuk van vandaag

Sprak ik van de week een hondenbezitter die vertelde mij dat een hond er mooi uitziet als de neus en de voetzolen zo zwart mogelijk zijn, dit zou te maken hebben met het pigment.
Grijp nu uw kans. Na de brand op de dijk is het honden losloopveld een stuk breder. Bovendien krijgt uw hond er mooie donkere voetzolen en een zwarte neus van.

2 vliegen in 1 klap

Spreuk van vandaag

Soms komen ze spontaan naar boven en soms ben je er dagen mee bezig. Ik had u vandaag iets willen vertellen over het burgerrecht (het recht van de burger).na enkele dagen het internet te hebben afgespeurd en vele mooie voorbeelden te hebben gezien is het mij niet gelukt om een eerlijke omschrijving van het burgerrecht te vinden. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het recht van de burger pas tot uiting komt indien je een enorm uithoudingsvermogen en geduld hebt en bereid bent de kosten van tenminste vijf maal de waarde van het project waar je voor bezig bent als zekerheidstelling te betalen.

Kort samengevat:
Je begint met het burgerrecht
Je eindigt met het ontmoedigingsbeleid

Binnenkort meer over de wet mulder

Spreuk van vandaag

Hoorde ik vanmorgen op de radio dat er wereldwijd enorm veel bagage op vliegvelden zoekraakt. Het aantal en de kosten zijn voor mij niet zo interessant. Wel de wijze waarop het gebeurd. Je zou eigelijk eens op de luchthaven rond moeten rijden, dan weet je gelijk hoe men met de bagage omgaat. De karretjes waarop uw dure koffers vervoert worden zijn aan de zijkant open, waardoor er met enige regelmaat bagage afvalt. Deze bagage blijft dan gedurende enige tijd op de rijbaan liggen. Om uiteindelijk door een ander weer opgehaald te worden. Als automobilist moet je er constant om heen rijden. Hetgeen meestal wel goed gaat.
Maar ja, niet altijd.

Gelukkig zijn de vliegtuigen wel dicht, want een koffer in de barbecue is niet echt prettig.

Spreuk van vandaag

Een bewolkte dag met hier en daar een klein beetje zon. Vroeg op pad met de eindbestemming Haarlem. De temperatuur net even boven nul, dus geen ijskrabber nodig. Vandaag geen controle op de dijk en dus snelheden tussen de 90 en ruim 130 km/uur. Het lijkt soms wel een spelletje. De een haalt de ander in en de ander de een. Beide proberen ze het kip en ei verhaal op te lossen. Dit heeft echt geen zin, dit hebben vele voor u ook al geprobeerd.
Op de snelweg was het erg rustig, en met deze snelheden ben je dan veel te vroeg op je werk.omdat je de eerste bent moet je wel even koffie zetten en als het tegenzit dan was je uit verveling nog even de kopjes van afgelopen vrijdag af. Je collega die allang niet meer aan de kip en het ei denkt komt rustig relaxt zonder snelheidsbonnen binnen en geniet van een heerlijk kopje koffie in een schone beker.
Blijf jij maar racen.

Spreuk van vandaag

Zondag, de dag van de rust.

Op deze dag kan ik heerlijk een uurtje uitslapen. Normaal om 6 uur, maar vandaag om 7 uur.
Meestal begin ik de zondag met een rondje door de wijk waar het nog heerlijk stil is. Hier en daar een honden bezitter met zijn trouwe viervoeter of een visser aan de waterkant, maar verder helemaal niets. Een mooi moment om een foto te maken en na te denken waar we u vandaag mee kunnen verblijden. Is er misschien iets gedaan aan de punten van kritiek of moeten zij verder onder de aandacht worden gebracht.

Soms denk ik wel eens; zal ik er zelf iets aan doen, maar hoe ik mij ook inspan, de betonblokken zijn echt te zwaar.

Spreuk van vandaag

Zaterdag.

De eerste dag na een week hard werken, een dag waarbij je er achterkomt wat de werkzaamheden van moeders de vrouw in houden. En als je dan besluit om op die zaterdag de handen uit de mouw te steken, dan ben je o zo blij als het zondag is.
Maandag, na een welverdiende rust weer aan het werk, maar als je dan weer terug denkt aan de zaterdag dan hebben wij eigenlijk niets te klagen.
Maandag, eindelijk tot rust komen.
Heerlijk naar je werk!

Spreuk van vandaag

Oordeel niet over een ander zonder dat je iets van hem weet.
Het is vaak zo dat als je de achtergrond kent dat hij iets doet waar je zelf best wel achter kan staan. Echter blijkt maar al te vaak dat je eigen frustraties de overhand hebben op het fatsoenlijk nadenken. Een oud spreekwoord is. waar gehakt wordt vallen spaanders. Maar het gaat nu eenmaal om het eindresultaat . En dat niet iedereen tevreden is dat is te begrijpen, maar laat een ieder wel in zijn waarde. Beoordeel iemand die de stront voor een ander opruimt niet in negatieve zin, maar trek zelf een paar handschoenen aan en help hem.

Spreuk van gisteren (vervolg)

Dit zie je elke ochtend meerdere keren als je 8o km/uur rijd.

voorheen, toen de maximale snelheid op de dijk 100 km/uur was gebeurde het regelmatig dat je werd ingehaald door automobilisten die iets meer haast hadden dan een ander, het gaat dan om zo’n 5 % die niet tevreden is met 100 km/uur Tegenwoordig met een beperking van 80 km/uur wordt iedereen die zich aan de snelheid houd door 95 % van de overige weggebruikers ingehaald. Het is inmiddels een bewezen feit dat de meeste ongelukken gebeuren tijdens deze inhaalmanoeuvres en op kruisingen. Is die 80 km/uur wel zo veilig???Jaaaa maaaaar het levert de staat wel een hoop geld op!!En wij willen niet in een eendje zitten.Oh ja, hoe zit het met snelheidsovertreders in woonwijken, daar waar kinderen oversteken??Ehhh, dat levert niet zoveel op!

Spreuk van vandaag

Heeft u hem ook gezien, die man in zijn eendje op de dijk.
Het is niet een echte eend, want de overheid heeft minimaal middenklasse auto’s.
Alhoewel hij tussen de ganzen wel minder op zou vallen in een eend.
Voorzichtig tikt hij op zijn meetapparatuur, 10 km/uur geeft hij aan, hij vraagt zich af of zijn apparaat kapot is of de bestuurder gestoord.
Nee meneer de controleur. De bestuurder heeft zich aangepast aan uw beleid, en probeert u ervan te overtuigen hoe gevaarlijk het is als je niet normaal met het verkeer meerijd.

Binnenkort meer