Monthly Archives: December 2006

Vermiste kater terecht

473_1

Graag wil ik een melding doen van vermissing van mijn witte kater, genaamd Gompie, in Lelystad Haven, rondom de Purmer. Gompie is 16 jaar oud, een grote kater met een hangbuik. Hij is ongeveer 4 kilo en een beetje doof.
Hij heeft geen bandje om.
Gompie is geheel wit maar heeft op zijn kop, boven zijn ogen, een grijs/zwart ‘gordijntje’, zie foto.

Hij is van nature niet schuchter maar is heel bang voor vuurwerk, dus ik verwacht dat hij heel bang is op dit moment.

Op 29 december is de Kater door een buurtbewoner teruggebracht.

Hartelijk dank.

Danixc3xablle
Purmer
Lelystad-Haven

Vermiste kater

473
Graag wil ik een melding doen van vermissing van mijn witte kater, genaamd Gompie, in Lelystad Haven, rondom de Purmer. Gompie is 16 jaar oud, een grote kater met een hangbuik. Hij is ongeveer 4 kilo en een beetje doof.
Hij heeft geen bandje om.
Gompie is geheel wit maar heeft op zijn kop, boven zijn ogen, een grijs/zwart ‘gordijntje’, zie foto.

Hij is van nature niet schuchter maar is heel bang voor vuurwerk, dus ik verwacht dat hij heel bang is op dit moment.

Mocht u gompie onlangs gezien hebben, neem dan alstublieft contact met mij op.

Hartelijk dank.

Groet,

Danixc3xablle Theunis
Purmer 12
Lelystad-Haven
tel.nr. 06-29598200 of 0320-212620

Nieuwe stadsdichter (vervolg van 29 oktober)

Op 29 oktober schreef ik een stukje over de gemeente Lelystad die op zoek is naar een nieuwe stadsdichter. Hierbij nog even het oude bericht:

Lelystad zoekt nieuwe stadsdichter.

Van de stadsdichter wordt verwacht dat hij 6 keer per jaar bij bijzondere gebeurtenissen een gedicht zal schrijven. Om hiervoor in aanmerking te komen wordt er natuurlijk wel wat van je verwacht.

Kandidaten die in aanmerking willen komen voor deze titel moeten een gedicht schrijven
over “50 jaar droge voeten”. deze kunnen ze insturen naar stadsdichter@lelystad.nl
of per post versturen aan:

College gemeente Lelystad
Afd. Beleid
Postbus 91
8200 AB  LELYSTAD

Een selectiecommissie zal uit de inzendingen de drie beste gedichten selecteren. Deze gedichten worden vervolgens in het stadsbulletin gepubliceerd. (ook op dit web-log worden de gedichten gepubliceerd).
Vervolgens kunnen alle inwoners uit Lelystad hun voorkeur voor het beste gedicht kenbaar maken.

De nieuw gekozen stadsdichter zal de titel gedurende twee jaar mogen dragen, waarna hij zich opnieuw zal moeten bewijzen om de titel voor de daarop volgende twee jaar te mogen behouden.

Op 25 januari 2007 zal de winnaar (stadsdichter 2007 / 2008) bekend worden gemaakt.

Inmiddels is het zover dat de commissie twee kandidaten heeft gesellecteerd die meedingen naar de titel stadsdichter van Lelystad. Ik kan u nu alvast verklappen dat de titel in elk geval op naam van een vrouw komt te staan. Welke vrouw? Dat is een keuze die u met zijn allen kunt maken.
De twee genomineerden zijn:

Greetje uit de polder

Greetje uit de polder schrijft sinds 1994 gedichten. Haar doelstelling is een gedicht toegankelijk te maken voor iedereen. Het spelen met woorden in dubbele betekenis heeft haar voorliefde. Vooral over Lelystad en Flevoland. Haar eerstebundel is in 1995 uitgegeven, verder zijn gedichten gepubliceerd in een uitgave van Dijkdichters en ook de Bassaltroute (2002)op het werkeiland was greetjes initiatief.

Marian van Gag

Marian van Gag (1951) is geboren in Huizen. Reeds op lagere school schreef zij verhalen en gedichten. Ze volgde een opleidingchemischetechniek en werkte op een labaratorium. Het schrijven bleef trekken, dus volgde ze cursussen en ging fulltime schrijven toen de kinderen klein waren. Inmiddels schrijft ze columns, verhalen, gedichten en teksten voor kinderen in de vorm van liedjes enmanuscripten voor jeugdmusicals. Ook schrijft ze voor educatief materiaal en heeft ze een aantal voorleesboeken op haar naam staan.

Beide kandidaten hebben een gedicht ingezonden met als doelstelling  50 jaar droge voeten die hieronder gepubliceerd worden:

471

472

U kunt uw voorkeur kenbaar maken door een briefje te schrijven aan de afdeling beleid van de gemeente Lelystad of via het mailadres stadsdichter@lelystad.nl   De naam van de nieuwe stadsdichter wordt op 25 januari tijdens de landelijke gedichtendag door het college bekend gemaakt.

Kerst in Haven

Hieronder vind u een aantal foto’s van kerstversieringen in Lelystad-Haven waarbij de bewoners behoorlijk wat moeite hebben gedaan om de kerst een warm aanzien te geven. Buiten deze bewoners zijn er nog velen onder u die het met iets minder hebben moeten doen, maar toch ook een mooie gedachte aan kerst geven. U vind hiervan de foto’s in de linker zij kolom. 460

461462

463

464

465

Egoxc3xafsme ten top

Het is de laatste avond voor kerst.
Een rondje door de wijk, op zoek naar mooie kerstversiering.
Een stank van brandend plastiek komt je tegemoet.
Een buurtbewoner spreekt je aan en roept  brand op de speelplaats.
De brandweer is reeds gealarmeerd en onderweg.

De jeugd heeft de pubertijd bereikt. En als je je dan te oud voelt om gebruik te maken van een speeltoestel dan moet je er gelijk maar afstand van doen. Afbranden die handel is dan de gedachte!
Afbranden zodat een ander kind uit de wijk er geen gebruik meer van kan maken.458
Grote speelplaats, aan het einde van Zijpe
459
Bedankt pubers
names alle kleine kinderen uit de wijk.
Kinderen waarvan jij er kort geleden zelf ook een was.
Eens zul je hieraan terug denken als je zelf kinderen hebt.

Maar dan is het te laat!!

Kinderdisco

Kinderdisco

Het bestuur van stichting MFA De Windhoek heeft samen met de beheerder besloten om de kinderdisco die elke laatste vrijdag van de maand wordt gehouden in eigen beheer te nemen. Deze beslissing is genomen nadat vorige maand de kinderen in de kou zijn blijven staan door de vereniging ABL.

Deze maand (december) is er geen kinderdisco, daarvoor in de plaats is er een groot kerstfeest georganiseerd op 22 december (er is plaats voor ong. 30 kinderen). Hieraan werken een aantal instanties mee nl. MFA De Windhoek, SWOL (stichting welzijn ouderen Lelystad), Het Leger des Heils, wijkpost Lelystad-Haven. Verder zijn er ook nog een paar sponsors nl. Albert Heijn (Lelystad-Haven) en Flevobird. Het kerstfeest start om 14.30 met een jeugdprogramma (7 t/m 12 jaar) en wordt om 17.00 afgesloten, vervolgens volgt er een kerstprogramma voor de 55+ uit onze wijk.
Aan dit kerstfeest zijn geen kosten verbonden!!

Vanaf januari 2007 is er weer elke laatste vrijdag van de maand een kinderdisco o.l.v. Stichting MFA De Windhoek, entree voor de disco is xe2x82xac 1,00 per persoon. De eerste kinderdisco van 2007 is gratis, waarbij ook het eerste drankje (alcoholvrij) gratis is.

Het buurthuis gaat vanaf 24 december dicht en zal vanaf 7 januari 2007 weer open zijn.

Wij beginnen het nieuwe jaar gelijk met een groot line dance Nieuwjaarsparty van  De Amazing Eagles o.l.v. Fred en Erna van Voor. Vanaf 9 januari beginnen zij met try out lessen in het buurthuis op de dinsdagavond. Van 19.30 tot 21.00 is er les voor beginners en van 21.00 tot 22.30 zijn de gevorderden aan de beurt. Kosten voor deze try out lessen zijn xe2x82xac 2,00 per persoon. Als er genoeg animo is voor het line dancing dan zullen zij verder gaan met les geven, maar daar hoort u t.z.t. meer over.

Voor nu wens ik en het bestuur van stichting MFA De Windhoek u hele fijne kerstdagen en een actief en gezellig 2007 toe.

Beheerder MFA De Windhoek

Kerstfeest in het buurthuis

451
Vanmiddag en vanavond hebben bovenvermelde organisaties een kerstfeest gehouden in het buurtthuis. In de middag was het feest voor de kinderen en later waren de ouderen aan de beurt. Over de kinderen kan ik u op dit moment niets melden omdat ik hier niet bij ben geweest, Maar voor ouderen zag het er heel gezellig uit, De zaal zat vol en voor zover ik kon zien was iedereen tevreden.452
453
Op de achtergrond wordt er in de nieuwe keuken stevig doorgewerkt om het de mensen naar de zin te maken. De broodjes zijn gratis beschikbaar gestelt door buurtsuper Albert Hein.454
Wethouder Willem de Jager doet een voordracht Waar iedereen vol aandacht naar geluisterd heeft. 455

456_1Nadat de wethouder zijn voordracht heeft gehouden was het Leger des Heils aan de beurt.  Ineens werd het donker. Niet omdat het gas en licht niet was voldaan, maar omdat het toneelstuk zich in de schemer afspeelde. Rechts naast de opening zit een vrouw die het verhaal verteld. Aan de tafel zit een oude vrouw die haar koffer  pakt om weg te lopen van de eenzaamheid. Haar man was kort daarvoor overleden. Langzaam slenterde zij naar de bushalte, waar zij trillend in haar koffer aan het zoeken was naar haar portemonnee. De deur van de bus ging open, maar zij bleef zoeken en ontdekte dat zij haar portemonnee thuis had laten liggen. schuchter zij ze tegen de buschauffeur; ik ben mijn geld vergeten mee te nemen. De chauffeur keek om zich heen en zei; het is erg stil vanavond, gaat u maar mee. Onderweg zag de vrouw door de ramen van de bus enorm veel om haar heen, hetgeen haar niet beviel omdat zij zelf van het platte land afkwam. Waarom ging ze naar de drukke stad vroeg zij zich af, was het haar familie die daar woonde? Al snel wilde zij terug naar haar eenzame maar vertrouwde plek. benieuwd naar de rest van het verhaal? Dan moet ik u teleur stellen. Ik moest naar huis waar mijn jongste zoon op mij zat te wachten. Zorg dat ook u er de volgende keer zelf bij bent.457

Een schone wijk begint bij jezelf

Op deze foto ziet u de gezichten van een aantal inwoners uit een groep van tien die van wethouder Willem de Jager (rechts) het fel begeerde ZAP-speldje kregen.450
(foto uit de krant van Flevoland)

Het ZAP-speldje krijg je als je je vrijwillig bezig houdt met het schoonhouden van de wijk en hierin een voorbeeld bent voor andere bewoners uit de wijk. De derde man van rechts is Theo Euverman uit Hollands Hout. Theo zie je met regelmaat met zijn rugtas door onze wijk lopen, waarbij hij het niet kan nalaten om zwerfvuil van de straat te rapen en deze in de daartoe bestemde afvalbakken te deponeren. En zoals u ziet is hij niet de enige die zich als voorbeeld stellen om hun wijk schoon te houden.Buiten deze activiteiten zet Theo  zich ook nog in als vrijwilliger voor de wijkraad Lelystad Haven.

Bedankt voor uw inzet

voortgang verbouwing / indianen verhalen

448 De hekken zijn verdwenen, De school opnieuw ingericht en alle kinderen zitten weer bij elkaar in een gebouw. Hoe het er van binnen uit ziet dat kan ik u nu niet tonen. Mijn kinderen zitten niet meer op deze school. Binnen in het buurthuis is men nog druk met de verbouwing en ook de inrichting van de wijkpost is in volle gang. Als de verbouwing binnenkort volledig is afgerond dan hoop ik dat de nieuwe MFA de puntjes op de i weet te zetten, Want het verleden zit hen zeker niet mee. Nu ook de laatste keer het oude (nieuwe Oude) bestuur van de vereniging ABL niets van zich heeft laten horen ziet het er naar uit dat MFA de Windhoek alles zelf moet regelen. Dus ook de kinderdisco. Nu hoor ik allerlij indianen verhalen over enorme prijsverhogingen in vergelijking met voorgaand jaar. Dit was voor mij aanleiding om een klein onderzoek in te stellen. In een van de archieven vond ik een aankondiging van het sinterklaasfeest van 2005. En wat schetst mijn verbazing?!? De prijs is gelijk met die van dit jaar. En hoe meer ik de archieven induik hoe duidelijker alles wordt. Indianen verhalen, Maar niets meer dan dat. Nu zit het niet mee met de verbouwing en de nieuwe inrichting, maar als ik de inzet van de medewerkers bekijk dan valt hen niets te verwijten. Speciaal gaat mijn waardering uit naar Beertje Een vrouw die al bijna 25 jaar het buurthuis met hart en ziel schoon houd, hetgeen zeker met de verbouwing een zeer zware opgave is. Verder wil ik u vragen het buurthuis (MFA de Windhoek) een eerlijke kans te geven. Luister niet naar indianen verhalen. Kijk eerst eens hoe de vork in de steel zit en oordeel zelf. Geef MFA een kans op voortbestaan. Zij zitten er voor U.
449

File op de dijk

Het ging al zo’n half jaar goed over de dijk richting Amsterdam. Totdat iemand van rijkswaterstaat ontdekte dat het goed ging. Iets wat niet past bij het file beleid binnen nederland. Minder File, minder brandstofverbruik en veel te weinig luchtverontreiniging! Dit kan niet dacht de goede man, want dan klopten de cijfertjes van zijn werkgever niet. Maar met zijn heldere denkwijze wist hij dit probleem weer snel op te lossen. Even de doseerlichten in werking stellen en walla voor mekaar. vijf kilometer file op de dijk waar je normaal gewoon door kon rijden. En de file op de A6??? bleef gelijk. Maar ja, daar ging het toch niet om. ruim twee en een half uur in de rij! toppie hoor!!! Oet…446447 

Taalkundigheid

Nu kan ik niet zeggen dat ik zelf een perfectionist ben in de Nederlandse taal, maar dat hoeft dan ook niet. Soms zie ik het wat later of attendeert iemand anders mij op mijn fouten en pas ik het even aan. Sinds de komst van de computer heel simpel. Op de foto hieronder ziet u de prachtige sluisdeuren aan de ingang van industrie terrein Nooorder Sluis. Een prachtig staaltje kunst. Alleen jammer dat een vrijwilliger van de wijkraad de uitvoerder er op moest wijzen dat de letter N in spiegelschrift stond. Dit heeft de uitvoerder inmiddels herstelt zoals u op de foto kunt zien.444
Links naast deze deuren staat gelukkig ver van de weg een prachtig bord met tekst in een stijl die prachtig bij de deuren past. Helaas was het kladpapier op en heeft de drukker de tekst direct op het peperdure glas geplaatst  Of is ontworpen de naam van een van de uitvoerders? Dan verdient deze man toch minimaal een hoofdletter (let op de eerste groene regel). Zou de opdrachtgever dit ook weten?445 

Welkom op het web-log Lelystad Haven

U vind hier informatie uit uw eigen omgeving. Informatie in zowel positief als negatieve zin. Met als doel een leefbare omgeving te creeren. De berichten worden kritisch bekeken door verschillende instanties waaronder de wijkraad. Heeft u op of aanmerkingen, reageer dan zonder tussenkomst op de berichten. Heeft u zelf iets te melden? Stuur dan een e-mail naar mail@lelystadhaven.info

Voor overige informatie: kijk op de site van de wijkraad
Sinds kort heeft Lelystad er een nieuw Web-Log bij vol persberichten Lelystad.Web-Log.nl en Lelynieuws Met nieuws en informatie voor een breder publiek.

Chris (de eerlijke vinder)

Slepen of duwen

Heeft u het wel een meegemaakt, De moter slaat af en de hulpdiensten komen naar u toe en kijken onder de motorkap van de auto. Sorry mevrouw. Ik kan het hier niet verhelpen. Ik zal u moeten weg slepen. Het gas geven en de snelheid wordt bepaalt door de voorste auto, terwijl u zelf moet zorgen voor de rem van beide auto’s. En dan te bedenken dat de rembekrachtiger het niet doet omdat de motor niet loopt. Dan kom je er achter wat een luxe zo’n rembekrachtiger is, en ben je blij en opgelucht als je de auto stil hebt staan voor de garage. Maar het kan veel erger. Het duwen van de auto. Bumper aan Bumper of erger nog! Bumper aan zijkant. De eerste foto is gemaakt vanaf het punt waar het duwen is begonnen. Zie de remsporen.439
Ruim vijftig meter wordt de VW Lupo vooruit geduwd door de tankauto gevult met stook olie. Zonder kleerscheuren, maar wel erg geschrokken kwam de dame uit de auto en zit op de vangrail, bij te komen van de schrik. De vrachtwagen had haar niet gezien en tikte haar tegen de linker achterkant, waarop de auto dwars voor de vrachtwagen kwam en maar liefst 50 meter werd vootgeduwd. De chaufeur hoorde en merkte wel iets, maar zag niets, totdat hij voorover over zijn dashbord naar buiten keek.440
Volgens de agent van de KLPD is dit een veel voorkomende situatie die over het algemeen goed afloopt. Maar als ik de keuze zou hebben dan drink ik liever een glas melk. Ik zat er zelf vlak achter in het witte busje en heb alles zien gebeuren.