Monthly Archives: April 2006

uitbreiding kinderspeelplaatsen


Onder voorbehoud worden vanaf week 20 (eind mei) 6 kinderspeelplaatsen in Lelystad-Haven verbeterd of opnieuw aangelegd.wat er precies gebeurd is voor sommige onder u bekend, omdat zij zelf een keuze hebben gemaakt op de wijkpost. Voor de anderen blijft het nog even een verassing. Wel kunt u op het onderste overzicht zien welke speelplaatsen het betreft en welk budget er voor wordt uitgetrokken.

Veel speelplezier

Energiebesparing

Werd het toch nog gezellig in haven.
Overal kaarslicht en donker op straat. In een groot deel van Lelystad viel het licht even uit, net zoals hier in haven. Alleen met dat verschil dat het hier niet meer aanging.
In het cafxc3xa9 was het voor de darters iets moeilijker om het bord te raken, en de disco in het buurthuis werd wel erg stil. Op zo’n moment kom je er achter dat noodverlichting toch wel zijn voordelen heeft. Op de Sluis (Noordersluis) moest men de kelder in om de sluisdeuren te kunnen sluiten. En dat allemaal omdat een medewerker van het energiebedrijf zonodig tweedehands zekeringen wil verkopen op de vrijmarkt (geintje) Gelukkig ging na een uur het licht weer aan. En kan men alle klokjes weer op tijd zetten. Nog even wachten tot het waterbed weer op temperatuur is, en dan snel naar bed.

welterusten

aanpassing reacties van het web-log

Op verzoek van een aantal bezoekers zijn de reacties niet meer direct onder de logs te vinden. Het voordeel hiervan is dat het web-log veel rustiger over komt en overzichtelijker is.
De reacties zijn nog steeds aanwezig onder de tekst reacties onderaan de logs.
Heeft u nog meer punten die voor verbetering vatbaar zijn, laat het mij dan weten.

Bedankt voor uw inbreng

De eerlijke vinder

snelheid in onze woonwijk

Vanavond op SBS 6 in het programma Actienieuws vertelde men dat het aantal (dodelijke) ongelukken op snelwegen drastisch is teruggenomen na plaatsing van trajectcontroles.
Echter is het aantal ongevallen in woonwijken waar 30 km per uur is toegestaan toegenomen.

Hoe lang zal het nog duren voordat hier het eerste slachtoffer te betreuren valt!
Wordt het niet eens tijd dat de overheid maatregelen neemt tegen het asociale rijgedrag van enkele buurtbewoners. Op zich is de inrichting van Haven waardeloos, zo zijn er woningen gebouwd waarvan de uitgang direct op de rijbaan uitkomen. Er is totaal geen trottoir aanwezig. Weet u hoe hard dertig kilometer per uur dan is.

Een woonerf van de wijk maken kan niet omdat de structuur niet voldoet. Ik vraag me af wanneer dat dan wel zo is? Moet de weg dan bij u door de woonkamer heen lopen?
Er zijn buurtbewoners al ruim 6 jaar bezig voor een veilige route voor kinderen, Deze buurtbewoners zijn ruim 1,5 jaar geleden door het hoogste orgaan in Nederland in hun gelijk gesteld, maar de veilige route is er nog steeds niet.

Wat vind u ervan om de snelheid drastisch te verlagen in onze woonwijk?
Wordt het niet eens tijd om de koppen bij elkaar te steken.
Samen staan we sterk!

actie buurtbewoners

Als ik zo in haven rond loop, dan zie ik steeds vaker dat buurtbewoners zelf maatregelen nemen om automobilisten er van te overtuigen dat er niet zo hard gereden moet worden. Zo zie je de getallen 30 spontaan op het wegdek van de Ringdijk tevoorschijn komen en plaatst men zelfgemaakte bordjes met 20 km / uur, spelende kinderen en verkeerssituatie aangepast.
Ik kan dit initiatief wel waarderen. Echter blijft het een verantwoording van de gemeente. Als je deze mensen vraagt waarom ze dit zelf doen, dan zeggen zij terecht. “Als we op de gemeente moeten wachten, dan moeten er zeker eerst dooie vallen”.

Wat vind u hiervan?

hondenlosloopveld tegenover Andijkpad


Beduusd staat deze hond te kijken naar zijn voormalige losloopveld, het paaltje staat er nog wel, maar het veld is weg. Als je dan een foto maakt raak je vanzelf aan de praat en zeggen de mensen “was dit nou nodig, kunnen ze het geld niet beter besteden?” Als je ze dan verteld dat het een doorlopende fietsroute betreft op kosten van de provincie (dus niet van de gemeente) dan blijven deze mensen het nog steeds zonde van het geld vinden.
Wat vind u hiervan?

een drukke avond voor de hulpdiensten in haven


Rond een uur of zeven op zaterdagavond was de politie met O.V.D. en ambulance aanwezig bij de flat aan de ringdijk (eindpunt van de bus) voor zover bekend zou het om een overleden buurtbewoner gaan. Direct daarna ging de ambulance door naar de binnendijk.


Op de binnendijk was het al enige tijd druk met politie toen de ambulance arriveerde. Op de binnendijk is wat onenigheid ontstaan, waarbij aan beide zijden de ruiten stukgegooid of geslagen zijn. Eén van de personen is gewond met de ambulance afgevoerd.
Lelystad haven, zo heerlijk rustig?

ingezonden gedicht

UTOPIA

We zijn allemaal mensen.
Mensen die lachen, praten, huilen en eten.
We doen op het toilet en onder de douche allemaal dezelfde handelingen.
We willen allemaal een leefbare wereld.
En dan houdt het vergelijken op!
Uiterlijk verschillen we qua kleur, ras of omvang.
Innerlijk verschillen we qua vriendelijkheid, meegaandheid, haat en jaloezie.
Het is een utopia als we hierin ook gelijk zouden zijn,
elkaar het licht in de ogen zouden gunnen.
Laat ons naar dit utopia streven, dan ziet de wereld er beter uit.

Johanna

Bloembollenactie


Enige tijd geleden zijn er via basisschool de Sluis bloembollen uitgedeeld aan de leerlingen van deze school. De opzet was om kinderen de gelegenheid te bieden de boel wat op te fleuren en kennis (waardering) bij te brengen over de natuur. Nu heeft de wijkraad nog drie waardebonnen van Intratuin. Deze bonnen worden uitgedeeld aan de kinderen welke de mooiste (fleurigste) tuin hebben gemaakt. De komende twee weken zullen medewerkers van de wijkraad de tuinen bezichtigen. Voorwaarde om mee te dingen naar deze waardebonnen is dat er op het adres kinderen van basisschool de Sluis wonen. Voelt u zich betrokken bij de beoordeling, meld u dan aan via dit Web-Log of rechtstreeks bij de wijkraad. U vind de mailadressen in de linkerkolom.

visje uit het bovenwater

Vol trots laat de visser zijn zojuist gevangen karper zien en zet hem vervolgens snel en met beleid terug in het bovenwater. Het zwarte kussen achter de visser is bestemd om de vis op te leggen tijdens het onthaken. De visser vertelde mij dat hij verplicht is dit kussen bij zich te hebben. Bij controle wordt hier ook aandacht aan geschonken. Weer wat geleerd!

hondenlosloopveld einde Harderwijkstraat


bij dit veld staat in elk geval aangegeven dat het loosloopgebied is. jammer dat de mevrouw met haar scootmobiel er nog niet op kon, maar dat zal straks wel beter gaan.
Nu nog de paaltjes achter de Lemmerstraat en dan is het voor iedereen duidelijk waar de hond los mag lopen. Ik hoorde trouwens ook dat er iets gaat gebeuren met de hondendrol. De poepzuiger is van marktplaats verdwenen, zou dit iets met elkaar van doen hebben?

spreuk van vandaag

Ik heb het heel leuk gevonden om elke dag een stukje te schrijven over wat ik die dag had meegemaakt. Meestal wist ik dit dan op een leuke manier te combineren met een spreuk. Naarmate het Web-Log beter gaat lopen, neemt ook het onderhoud steeds meer tijd in beslag.
Om deze reden is het voor mij niet langer mogelijk om deze dagelijkse verplichting op mij te nemen. Ter overbrugging breng ik u binnenkort een nieuw item genaamd “spreuk langs de dijk” ik vind dit ook wel iets hebben en hoop dat u deze mening met mij wil delen.

Neem niet te veel hooi op je vork.
Prettige paasdagen

De eerlijke vinder

gaslek bij buurthuis (ingezonden foto’s)


Opnieuw brandweer op hetzelfde stukje ringdijk

Als je iets mooi maakt moet je er natuurlijk niet op slaan.
Gisteren plaatste ik nog een foto van de palen die zo mooi geschilderd waren door kinderen van de basisschool. Vandaag gingen de palen de grond in. Helaas zat daar ook de gastoevoer van het buurthuis. Gevolg: een afzetting en ontruiming van diverse woningen in de buurt.


buurthuis De Windhoek ingezonden stuk : 12 april 2006
——————————————————————————–
Heden morgen is er bij de ingang van het buurthuis geheid helaas is hier iets verkeerd gegaan en is de gasleiding geraakt. Wij hebben direct 112 gebeld waardoor het hele circus van brandweer, politie, gemeente en nuon op gang kwam. Voor de veiligheid van alle omwonenden zijn de huizen ontruimt nadat het buurthuis vrij gegeven is zijn de mensen van de nuon druk aan het werk gegaan om alles te repareren. Er hangt nog een gaslucht in het gebouw waardoor de adviseur van de nuon het niet raadzaam vond om de kinderclubs door te laten gaan! Uiteraard hebben wij als bestuur dit besluit ter harte genomen. De nuon heeft ons gegarandeerd dat vandaag nog alle problemen opgelost worden zodat de peuters morgenochtend ook weer veilig binnen kunnen komen.
Aan alle kinderen van de knutselclub en de bijbelclub, wij wensen jullie hele fijne paasdagen en zien jullie na de paasvakantie weer terug!!!!!
mvg Bestuur De Windhoek

Spreuk van vandaag

Een explosieve dag met veel geknetter.

Onderweg naar je werk over de dijk richting Amsterdam, hoor je een hoop geknetter uit het dashboard komen. Gelukkig een franse auto, die heeft namelijk als voordeel dat je alles los kunt trekken zonder gereedschap (als hij nieuw is) als het voertuig ouder is zit alles vastgelijmd omdat het daarvoor spontaan uit elkaar gerammeld is, verder rijden ze wel lekker met uitzondering van de zesde versnelling, hij gaat er wel in maar hij doet niets. Bij navraag blijkt er geen zesde versnelling op te zitten!!!
Maar nu het geknetter? Bij verhoging van de snelheid wordt het geknetter sneller, als je de motor afzet dan blijft hij knetteren. Het lijkt wel een geigerteller. Dashboard opengescheurd en de bekabeling naar buiten gebracht. De heldere witte stip op de foto zijn vonken van tientallen kilovolts . Het is een antennekabel waar nog niets op aangesloten zit. Statische regen is de oorzaak van deze hoge spanning. Naar mate je harder rijd beweeg je door de regen en neemt de spanning sneller toe waardoor de tussentijd van de vonk korter wordt.
Normaal heb je hier geen last van omdat er meestal een radio aangesloten is die de spanning opvangt. Maar in dit geval …..in het dashboard. Motor starten en zo snel mogelijk uit de regenbui wegrijden. Gelukkig regent het niet zo vaak in Nederland!

spreuk van vandaag

Wel vreemd om niet meer te hoeven kijken wat een ander over je schrijft, maar het scheelt wel een hoop tijd en energie. Kan ik me tenminste weer op de wijk en alle leuke dingen richten. Ik hoop dat ook het probleem rond het buurthuis op kort termijn zal worden opgelost, want je koopt er allemaal niets voor. Ellende is er al genoeg in de wereld, laten we nu eens stoppen om elkaar in de haren te vliegen, laat een ieder in zijn waarde en praat als volwassenen met elkaar. Maar let wel, laat je niet alles zomaar afpakken waar je al vele jaren mee bezig bent. Begrip voor elkaar is vaak de sleutel tot een oplossing.

Laat ons buurthuis niet ten onder gaan!

De eerlijke vinder

laatste nieuws

Vandaag reageerde Anouk dat de Beereboot gehackt zou zijn, en zojuist was ook de site van de krokodil (zoals staat omschreven) gehackt door Hacky.

Zoals het er bij de Beereboot naar uitziet betreft het een web-log die tijdelijk niet zichtbaar is.
Dit is anders als de site van de krokodil.

Blijft alleen de grote vraag open, wat is er aan de hand. Is hij echt gehackt of doet hij alsof?
Moeten wij ook uitkijken? Kan ons dit ook gebeuren?
Het is voor ons niet echt iets waar we naar uitkijken.
Het feit dat de krokodil de mond gesnoerd is, daar zullen velen wel blij mee zijn.
Maar toch!

Spreuk van vandaag (vervolg van gisteren)

Zoals gisteren beloofd, ga ik u nu de lijst presenteren van de mensen die stukjes hebben willen plaatsen, die om wat voor reden dan ook door mij zijn geweigerd. In de tweede lijst vind u de mensen die zich echt hebben misdragen en daarom geen toegang meer hebben tot dit web-log. Ik zal u voor alle zekerheid nog even vertellen waarom ik dit doe. Op een ander web-log verteld meneer de krokodil dat ik een aantal mensen de toegang heb ontzegt, en andere mensen weiger om stukjes te plaatsen. In mijn koptekst staat aangegeven dat stukjes welke niet voldoen aan de redelijkheid tot openbaarmaking door mij kunnen worden geweigerd. Zit u er klaar voor, dan volgt hier de lijst van mensen waarvan stukjes geweigerd zijn:


Einde lijst.

En dan nu de lijst van mensen die het echt te bont hebben gemaakt en om die reden het web-log niet meer kunnen bezoeken:


Einde lijst.
Zelfs meneer de krokodil komt op mijn lijstje niet voor!

Zoals u ziet is er niemand die zich negatief gedraagt op dit web-log. Ik heb dan ook nog nooit iemands stukje geweigerd. Ook heb ik niemand de toegang ontzegt (ik zou niet eens weten hoe dat moet). Ik heb dit gedaan om opnieuw te laten zien dat meneer de krokodil keihard staat te liegen. Overigens zal het nooit gebeuren dat ik mensen aan de schandpaal nagel of openbaar voor schut zet. Dat is niet mijn stijl en zou bovendien strijdig zijn met mijn toezegging (belofte) tot anonimiteit. Daar hoeft u bij ons niet bang voor te zijn.
Kan iets niet door de beugel, dan neem ik rechtstreeks contact met u op.
Bij deze wil ik dan ook iedereen danken voor hetgeen zij voor dit web-log hebben gedaan.
Nogmaals bedankt voor al uw positieve en opbeurende reacties, want die hebben we in haven keihard nodig.

De eerlijke vinder

ingezonden verzoek

Mededeling !!!!!

Vanaf ongeveer 12:00 vanmiddag (10-4) is de web-log van de Beereboot off-line.
Dit is niet een beslissing die ik heb genomen….dat is voor mij gedaan.
Bij web-log.nl is op dit moment een onderzoek bezig naar de gene die via HACK praktijken de web-log heeft gekraakt! Aangezien dit strafbaar is zullen er gerechtelijke stappen worden ondernomen door mij prive (aangezien dit log een prive initiatief is) en door web-log.nl i.v.m. misbruik van hun dienst.

Anouk
(nog steeds te bereiken via debeereboot@hotmail.com).

Spreuk van vandaag

Soms denk je wel eens, waar ben je voor bezig. Je probeert iets in het belang van je omgeving te doen, en dan kom je die krokodil weer tegen met zijn geklaag en gejammer.
Vervolgens kijk ik dan op ons web-log naar de vele positieve reacties, en dan weet je waarvoor je het doet. Dat geeft de burger weer moed. Ik moet er toch niet aan denken continu tegen die muur te praten. Die muur die mij niets verteld en dus ook geen antwoord geeft. Overigens in reactie op uw schrijven op uw eigen web-log meneer de krokodil. Over die stukjes die niet geplaatst zijn en die mensen die geen toegang tot dit web-log hebben. Die zal ik morgen openbaar maken. Openbaar maken op uw verzoek. Aan de schandpaal nagelen zoals u dat zo graag doet, alleen met dat verschil dat ik weet wie ik aan de schandpaal moet nagelen.
Voor de mensen die zich normaal hebben gedragen, u hoeft nergens bang voor te zijn. Voor degenen die zich niet netjes hebben gedragen, die weten zelf wel wie ze zijn. Dat zijn alleen de mensen die mij hebben gevraagd iets te plaatsen, en van mij persoonlijk bericht hebben gehad dat ik mij niet met obscure taal en scheldpartijen bezig houd . En de personen die door wangedrag geen toegang hebben, maar die hebben zich dan ook echt misdragen.

Oh ja, goede tip trouwens die politieke partijen, de burgemeester en dergelijke. Ik zal ze binnenkort eens aanspreken onder het genot van een wijntje (sorry kopje koffie, want ik drink niet) dan zal ik eens vragen wat ze van u vinden.
Ben zeer benieuwd hoe ze reageren?

Morgen een volledige lijst.
Het zal u verbazen wie het zijn.
Tot morgenavond.

slaap lekker.
Welterusten.

vliegers op de dijk


Als Andre Hazes dit had geweten was hij postbode geworden.
72 vliegers aan 1 draadje met een totale lengte van net geen 100 meter.
De eigenaars lieten mij weten dat dit de maximale lengte is die vergunningsvrij opgelaten mag worden. er zijn echter samenstellingen van 400 meter.
de toren van Lelystad is 185 meter.
wat een klein torentje eigenlijk.

ingezonden reactie

Beste Eerlijke Vinder,

Ik volg nu al een tijdje het web-log van Lelystad Havenpraatjes: www.havenpraatjes.web-log.nl/. Het is ongelooflijk hoe sommigen via een web-log hun frustraties kunnen uiten.
Je zou denken dat je met een stel gestoorden te maken hebt. Of in elk geval mensen die waarschijnlijk in hun ogen een heel groot onrecht is aangedaan!
Allerlei goedwillende mensen die hun vrije tijd spontaan inzetten voor hun buurt (hun medemensen) worden genadeloos afgeslacht. Althans: dat probeert hij/zij.

Hier enige passages uit zijn teksten. Dit zijn passages uit ongeveer 1 A-viertje. Kunt U nagaan hoe de rest van zijn/haar weblog eruit ziet. Nou, daar komt hij dan. Oordeel zelf:
Het schuin gedrukte zijn de haatdragende passages. De rechte tekst is van mij.

“Het laten bezorgen van een royementsbrief aan een lid door nb twee politie agenten geeft aan van welke deze lieden zich bedienen.”

“En hebben die gasten niets beters te doen? Of werken ze ook voor de voetbalclub en de tennisvereniging??”

“Zo zie je maar weer, dat de mafia ook in Lelystad welig tiert met medewerking van het locale overheidsapparaat.”

Dus als ik het goed begrijp zijn de politieagenten in haar/zijn ogen onbetrouwbare lieden die niets beters te doen hebben? Daar zullen de agenten niet blij mee zijn. Hij zegt eigenlijk dat agenten waardeloze nietsnutten zijn.
In zijn/haar ogen leven we hier in een soort Oost Duitsland in de tijd van het ijzeren gordijn (als hij/zij tenminste weet wat dat was! Ik betwijfel dat!)
Weer even terug naar zijn ‘sprankelende en verhelderende’ teksten:

“Over twee weken zal een nieuw bestuur gekozen worden en het vertrekkend bestuur inclusief de boeven erom heen aansprakelijk gesteld worden voor de geleden financixc3xable schade.”

“Het is duidelijk dat de gemeente aanstuurt op een faillissement van de vereniging om plaats te maken voor een andere meer gemeente minded organisatie.”

“De Wijkraad is een bijeengeraapt zooitje dat niet de wijk vertegenwoordigd.”

“De Wijkraad noch de Wijkpost hebben in dit hele vieze spel hun ware gezicht getoond.
Wij roepen u op om uw politieke partij in te schakelen tegen deze negatieve ontwikkelingen of desnoods de burgemeester aan te schrijven! Weg met de mafiosi!!”

Het is duidelijk dat deze mensen zowel rechtertje, advocaatje, journalistje, partijleider, minister-president enz. enz. willen spelen en waarschijnlijk ook nog de beul.
Knappe jongens! Ze denken waarschijnlijk van zichzelf dat ze heel intelligent zijn. Ik betwijfel of ze de lagere school hebben afgemaakt.

“Zielig hoor, die duitse kindlichkeit.”

Weet iemand wat hij/zij daarmee bedoelt? Het zal waarschijnlijk niet vriendelijk bedoeld zijn. Dat komt in dat web-log absoluut niet voor!
En als je denkt dat mensen kritiek op haar/hem mogen hebben….. Nou, dan kom je bedrogen uit! Want wat schrijft deze persoon?:

“Geen emails, reacties enz. Daar zitten wij niet op te wachten. Gewoon een gemeenschappelijk dagboekje van een Havenstel.”

Dus hebben ze toch nog iets geleerd van de voormalige DDR.
En dan vraagt hij nog (vetgedrukt) of we de politiek kunnen betrekken in zijn haatcampagnes!

“Wij roepen u op om uw politieke partij in te schakelen tegen deze negatieve ontwikkelingen of desnoods de burgemeester aan te schrijven! Weg met de mafiosi!!”

Grappig dat deze mensen (mens) alles wat maar iets van gezag heeft tot op het bot afkraken, maar ze wel de mensen oproepen die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het beleid. En de burgemeester zal volgens hem wel blij zijn dat er een of ander amateur “criticus” verrijst uit de puinhopen van Lelystad-haven om de zaken even recht te zetten.
Maar goed…. Ik denk niet dat er xc3xa9xc3xa9n politieke partij is die zich met de denkbeelden en uitingen van deze mafkees (kezen) zou willen inlaten.

Mensen Kijk zelf eens op dat web-log en oordeel zelf!

Omdat ik dit soort gestoorde mensen echt niet vertrouw gebruik ik maar niet mijn eigen naam.
Je weet maar nooit!!

Marcel

ingezonden gedicht

Durf te leven

Ze had boodschappen gedaan in de supermarkt met haar mama.
Ze zal ongeveer 6 jaar oud zijn geweest, dit prachtige roodharige sproetige beeld van onschuld.
Het stortregende buiten. De soort regen dat goten en afvoerputjes doet overstromen, zo gehaast om de aarde te raken, dat het geen tijd had om de straal wat zachter te zetten.
We stonden allemaal onder de luifel bij de ingang van de supermarkt.
We wachtten, sommigen geduldig, anderen geirriteerd, omdat de natuur hun haastige dag in de war had gegooid.
Ik ben altijd wat dromerig als het regent. Ik verdwijn in het geluid, en in het gezicht dat de hemel het vuil en het stof van de wereld afspoeld.
Herinneringen van rennen, en spetteren als een kind, zo van een dag met zorgen.
Haar stem was zo mooi toen het de hypnotische trance onderbrak waar we allemaal in gevangen zaten, “Mama, laten we door de regen gaan rennen,” zei ze.
“Wat?” Vroeg Mama. “Laten we door de regen gaan rennen!” herhaalde ze.
“Nee, lieverd. We wachten totdat het wat minder wordt,” antwoordde mama. Het kind wachtte nog een minuutje en herhaalde: “Mama, laten we door de regen gaan rennen.”

“We worden doornat als we dat doen,” zei mama.
Nee, dat zullen we niet, mama. Dat is niet wat je zei vanmorgen,” zei het meisje terwijl ze aan haar mama’s arm trok.
“Vanmorgen? Wanneer zei ik dat we door de regen konden rennen en niet nat zouden worden? “
“Weet je dat niet meer? Toen je met papa praatte over zijn kanker, toen zei je, als God ons hier doorheen kan helpen, kan hij ons door alles heen helpen! “Iedereen was opeens muisstil.
Ik zweer dat je niets anders hoorde als de regen. We stonden allemaal doodstil. De volgende minuten kwam er niemand en ging er niemand weg.
Mama dacht even na over wat ze zou antwoorden. Sommigen zouden het weglachen, of haar voor gek uitmaken.
Sommigen zouden zelfs negeren wat ze zei. Maar dit was een moment van affirmatie in een kinderleven.
Een moment van onschuldig vertrouwen, dat wanneer het gevoed en verzorgd wordt, zal bloeien in geloof.
“Lieverd, je hebt gelijk. Laten we door de regen rennen. Als God ons nat laat worden, nou, dan hadden we misschien juist een wasbeurt nodig,” zei mama. En daar gingen ze. We stonden daar allemaal te kijken en te
lachen, toen ze daar vooruit sprongen tussen de auto’s door, en jawel, door de plassen.
Ze hielden hun boodschappentassen boven hun hoofd voor het geval dat. Ze werden doornat. Maar ze werden gevolgd door enkele anderen die schreeuwden. Ik rende en werd nat. Ik had ook een wasbeurt nodig.

Omstandigheden of mensen kunnen je geld, je materiele bezittingen en je gezondheid wegnemen, maar niemand kan ooit je dierbare herinneringen wegnemen…
Vergeet daarom niet om tijd te maken en de gelegenheden te pakken om elke dag herinneringen te maken.
Voor alles en voor elk doel onder de hemel is er een seizoen en een tijd.

IK HOOP DAT JE STEEDS DE TIJD NEEMT OM DOOR DE REGEN TE RENNEN.
Ze zeggen dat het een minuut duurt om een speciaal persoon te vinden,
een uur hen te waarderen, en dag om van hen te houden, maar een heel leven om hen te vergeten.

Ingezonden door Johanna

spreuk van vandaag

Concurrentie

Wat is concurrentie? Concurrentie is iets waarmee je jezelf kunt vergelijken om uiteindelijk beter te zijn dan een ander. Het mooiste is als de concurrent net iets minder sterk is als je zelf bent, maar je toch in de nek hijgt om je in te halen. Dit is hetgeen je actief houd.
Waarom heb ik geen echte concurrent? Iemand waarmee ik mij kan vergelijken. Nee ik tref het weer, ik heb geen concurrent. En dan is het erg moeilijk vergelijken!
is er nou niemand met hetzelde doel of streven? iemand die net als ik opkomt voor zijn omgeving?

In het land der blinden is xc3xa9xc3xa9n oog koning.

onderhoud fietspad naar Hollands Hout


Foto van enkele weken geleden met een grote bult op het fietspad tussen het kleine sluisje en de hoge fietsbrug bij Hollands Hout. Komende vanaf de brug was dit een behoorlijk gevaarlijke situatie. Dit is een van de vele punten die door de wijkraad is aangekaart.

De gevaarlijke bulten zijn verwijderd, nu alleen de gaatjes nog opvullen en het is weer veilig.
Gemeente bedankt voor uw snelle optreden.

vraag aan buurthuis (ingekomen stuk)

Ik ben al diverse keren op vrijdagavond bij buurthuis de Windhoek geweest. Maar iedere keer als ik kom is het gesloten. Je zou op de inloopavond gelegenheid hebben om te dammen, schaken of klaverjassen. De inloopavond op vrijdagavond is alleen op de laatste vrijdagavond van de maand voor kinderen open. De overige vrijdagavonden van de maand voor volwassenen zijn jullie dus gesloten.
De enkele keren dat het toevallig wel open was zaten er maar een paar bezoekers in. Ik mag er dus vanuit gaan dat het niet meer open is vanwege gebrek aan belangstelling ?

Dick Perk

buurtvoetbaltoernooi

Wij hebben bericht gekregen van Respect2all die i.s.m. het oranje fonds een buurtvoetbaltoernooi willen organiseren.
Door de buurten samen te later werken (organisatie) en sporten (voetbaltoernooi) willen we de samenleving in de buurt verbeteren en respect, tolerantie, gedrag in sport en nieuwsgieringheid naar elkaar, terug te brengen in de buurt en een ‘buurtgevoel’ crexc3xabren.

Het is de bedoeling dan mensen uit de buurt samen met een organisatie (wij als buurthuis) een voetbaltoernooi organiseren en als de aanvraag goedgekeurd wordt dan ontvangt de buurt, naast een financiële bijdrage, een toernooi-kit (shirtjes, voetballen, spandoeken, enz).

Wij hebben hier folder materiaal liggen en de begeleidende brief voor meer informatie!

groet De Windhoek

spreuk van vandaag

Wet Mulder

Poststukken

Vandaag ben ik een half uur naar school geweest, het gerechtshof in Leeuwarden en wat ik daar geleerd heb daar lusten de honden geen brood van.
Als het CJIB een stuk verstuurd (niet aangetekend) dan gaat men er vanuit dat zo’n stuk aankomt. Reageer je niet op tijd (omdat het bij de post zoekraakt of verkeerd bezorgt is) dan heb je pech. Beroepstermijn verstreken en een verhoging van het sanctiebedrag.
Als je een stuk retour afzender stuurt omdat de naam niet correct is en het CJIB zegt dat ze het niet hebben ontvangen dan gaat men er vanuit dat je het niet verstuurd hebt.

Zekerheidstelling

Als je in hoger beroep gaat bij het gerechtshof dan ben je verplicht alle bedragen als zekerheidstelling voor een vastgestelde datum te betalen, hetgeen ook geld voor het griffierecht. Men gaat er bij voorbaat vanuit dat je niet ter zitting verschijnt tenzij je hierom verzoekt. Geef je aan dat je de zaak mondeling wilt toelichten dan krijg je een brief waarin vermeld staat dat de tegenpartij geen verweer indient tegen een zitting waarbij je zelf aanwezig bent. Kennelijk bestaat er ook de mogelijkheid dat de tegenpartij (CJIB) bezwaar maakt tegen aanwezigheid van hun tegenpartij.
Ik ben er wel geweest, waardoor er nog een klein beetje kans is om mijn recht te halen, want als ik niet gegaan was dan had ik de zaak bij voorbaat al verloren, op basis van het achterhouden van informatie door het CJIB. En de rechtbank te Lelystad.
Volgens de gegevens van het gerechtshof was het griffierecht niet voldaan en was de zekerheidsstelling ook niet voldaan. Had ik even geluk dat ik de bonnetjes bij me had.
2x griffierecht betaald, 1 x teveel betaald griffierecht terug ontvangen, 1 x onterecht griffierecht terug gestort en vervolgens opnieuw griffierecht betaald. En dit allemaal binnen de gestelde termijn. 2 x zekerheidstelling voldaan 1 x zekerheidstelling terug laten boeken 100 euro extra gestort, ook binnen de geselde termijn, maar bij het gerechtshof was hiervan niets bekend. Oh ja, zekerheidstelling is in deze zaak een bedrag van 327 euro, het gaat om een sanctie van 100 Euro. En nog even wat. Het CJIB heeft meerdere rekeningnummers. Als je het verkeerde nummer gebruikt dan stelt men dat je niet op tijd bent, omdat een interne overboeking ook tijd kost. Maar zij maken geen fouten. En die teveel betaalde 100 euro die had ook nooit terug gekomen als ik er niet over begonnen was.

Conclusie Het recht van de burger is ver te zoeken.
Als je een stuk van het CJIB ontvangt, stuur dan direct een brief terug dat je die brief niet hebt ontvangen, dan praat je in elk geval op gelijk niveau met dit stelletje ….

Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

Wordt vervolgd.

spreuk van vandaag

Na een lange rit van enkele honderden kilometers ben je toch weer blij thuis te zijn.
De aardappeltjes stonden al op, en drie kilo draadjesvlees stond te sudderen op zo’n moderne inductiekookplaat. Vroeger hadden we daar zo’n heerlijk stinkend oliestelletje voor.
Maar ja, vroeger, toen werd de patat nog uit de beste aardappel gesneden, zorgvuldig voorbereid en als delicatesse genuttigd.
Maar ja, die tijd is helaas voorbij, friet uit de magnetron, pizza’s uit de vriezer.
Dan ben je toch maar wat blij dat je warme hap goed verzorgt klaarstaat.

Oost West thuis best.

verweer tegen beschuldiging (ingekomen stuk)

hoi,

Ik hoop dat ik via jullie web-log de mogelijkheid kan krijgen om iets recht te zetten. Het gaat over een beschuldiging die op de andere web-log wordt geuit. Hierin wordt beweerd dat ik een telefoon op naam van het buurthuis heb gekocht waarbij een spelcomputer zou zitten en dat ik deze spelcomputer voor mijzelf heb gehouden en niet in het buurthuis heb neergezet. Het simpele feit is dat ik inderdaad een telefoon gekocht heb (na die idiote toestand met een ex-voorzitter), maar ondanks de leugens die worden verspreid, heb ik deze heel gewoon op mijn eigen naam gekocht en wordt hij ook van mijn eigen rekening betaald! Het feit of er wel of niet een spelcomputer bij zat is helemaal mijn privxc3xa9 zaak en heeft dan ook niks te maken met het buurthuis! Dus elke suggestie die anders beweert is een grove leugen (en helaas niet de eerste die deze meneer rond bazuint!)

groet Tosca


In tegenstelling tot het voornemen m.b.t. onthouding van publicatie over de interne problematiek in het buurthuis, hebben wij besloten dat indien er beschuldigingen van diefstal (verduistering) via een web-log worden geuit zonder dat de beschuldigde zich hiertegen kan verweren, wij de gelegenheid bieden om via dit web-log een weerwoord te voeren.

Speelplaats Harderwijkstraat


In het kader van de beloofde kinderspeelplaats in de Harderwijkstraat is navraag gedaan bij de wijkpost. In het bestemmingsplan staat vermeld dat het stuk grond de bestemming bijzondere gebouwen heeft. Hieronder worden verstaan: schoolgebouwen e.d. in het verleden zat hier het kinderdagverblijf de Waterlelie en op dit moment de tijdelijke basisschool de Sluis.
Het bestemmingsplan staat een hondenlosloopveld en een kinderspeelplaats niet in de weg, echter indien het noodzakelijk is zullen deze moeten wijken voor belangrijkere doelen, zoals omschreven in het bestemmingsplan.
De plannen zoals ze momenteel voorliggen is dat na het verwijderen van het noodgebouw het grasveld wordt herstelt t.b.v. een honden losloopveld en er een kinderspeelplaats op het stuk waar nu twee doelen staan, wordt aangelegd. Ik ga ervan uit dat beide stukken gescheiden worden door een strook beplanting.

Nog even geduld dus

spreuk van vandaag

De snelste weg van a naar b is een oog dicht doppen in je oren, oogkleppen op en dan maar hopen dat het goed gaat. Volgens berekening is de kans dat het goed gaat minder dan 0,000034%. Maar hoe verder je komt. Hoe meer kans je maakt om snel aan te komen als er bij toeval een ziekenhuis in de buurt van punt b is. Een ambulance is in dit geval het snelste vervoersmiddel.

Haastige spoed….

vergadering gaat wel/niet/wel door


Ik hoop alleen niet dat dit ten koste gaat van het buurthuis.Zoveel accommodatie hebben we al niet in Haven!


Op dit stukje kunt u niet reageren.dit heeft te maken met de explosieve sfeer die dit probleem met zich meebrengt.Scheldpartijen worden hier niet getolereerd.Bovendien kan ik zelf niets schrijven omdat de gang van zaken bij mij slechts gedeeltelijk bekend is, hetgeen zou uitdraaien op indianenverhalen, en dat willen we allemaal niet.Hopende op uw begrip.

In elk geval een leuke omzet voor het cafe.
Het zag er aardig vol uit.

spreuk van vandaag


klusje in de buurt van Maastricht en dan snel weer naar huis.
Lekker ouderwets de kaart lezen
Regelmatig stoppen op parkeerplaatsen langs de weg om te onderzoeken waar je zit.
Even niet opletten, afslagje gemist en slechts een kaart van Nederland in je bezit.
gelukkig wel een mobieltje van de baas om het thuisfront te bellen dat het iets later wordt.
zou zo’n pratende dame aan het dashboard niet veel goedkoper zijn?

Goedkoop is duurkoop.

onbekende boomsoort


onderweg naar Limburg kwam ik deze boom tegen, ergens langs de A2 ter hoogte van Budel.
wie weet tot welke soort deze boom behoort?


Overigens zijn de nieuwe bomen in de Harderwijkstraat verschillende soorten.
het zal mij benieuwen wat het wordt.

Jaja, Het is een antennemast

Spreuk van vandaag


Rondje van de zaak.

Vanmorgen vroeg in de regen vertrokken naar Noord Holland over de dijk naar Enkhuizen om vervolgens na een klein klusje door te rijden naar Groningen. Toen ik rond een uur of twaalf een broodje nuttigde op de Afsluitdijk heb ik een mooie foto gemaakt van Lelystad Haven.
Wat vind u zo van Haven op deze afstand. Mooi strak toch?

Effe wachten


niet voor iedereen is het op zondag een rustdag.
Op mijn ronde zag ik activiteiten in de al enige tijd gesloten pizzeria.
De mensen wilde graag even poseren en vertelde mij dat ze de pizzeria gaan verbouwen. over 6 tot 8 weken hopen zij hiermee klaar te zijn en gaat de tent weer open.
Gelukkig maar, want het was de laatste tijd wel erg stil in het hoekje.

veel succes.

aanpassing web-log

Voorheen werd het web-log elke tien minuten automatisch ververst.
Het gevolg was dat tijdens het lezen u elke tien minuten terug komt op het begin van het web-log. Dit werd als zeer lastig ervaren.
Deze functie is nu uitgeschakeld. Zoals aan elk voordeel zit hier ook een klein nadeel aan vast.
Zo kan het zijn dat als er een nieuw stukje geplaatst wordt, dan ziet u deze niet automatisch.
U moet dan even zelf de knop “vernieuwen” indrukken.

Ingezonden gedicht

Als ik een vlinder was zat ik op een bloemblaadje
en ik keek naar jou, jij bent een plaatje
Jij kirt oh wat is die vlinder toch mooi
en dondert vervolgens voorover in ‘t hooi

Ik zit mooi te wezen en te genieten
jij veegt het hooi van je ahum tieten

Als ik een vogel was zat ik op een tak
ik zong een lied voor jou op mijn gemak
Jij kirt oh wat zingt die vogel mooi
en dondert vervolgens voorover in ‘t hooi

Ik zit mooi te wezen en te genieten
jij veegt het hooi van je ahum tieten

Maar was ik een bij, dan stak ik jou gemeen
Mijn angel diep in jouw grote teen
Je schreeuwt oh wat doet dat zeer
en ik denk tja je bent ook teer

In het hooi ga je zitten, de angel eruit halen
en ik denk ik had hoger moeten mikken dat is balen

ingezonden door Johanna

Spreuk van vandaag

Zondag, voor velen de dag van de rust.

Gisteren schreef ik een stuk over de krokodil van haven.
Als je zoiets schrijft wat gaat er dan door je heen.
Is de gedachte erachter: “dat heb ik mooi even gedaan” of zit er een hele andere gedachte achter.
Ik kan u wel vertellen dat ik er helemaal niet blij mee ben om een medemens aan te moeten spreken op zijn wangedrag. Maar in het algemeen belang van de wijk kan ik het onmogelijk toelaten dat slechts een enkeling alle organisaties die zich in zetten voor uw woonwijk de grond in worden getrapt.
Dat er problemen zijn die opgelost moeten worden dat is een feit.
Dat er mensen op de achtergrond (druk) mee bezig zijn dat moet u maar aannemen.
En dat er voor sommige dingen een oplossing komt, dat duurt nou eenmaal erg lang.
Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd.

De gedachten van de organisaties

Verplaats u zelf eens in de persoon die zich inzet voor de wijk, betaalt of als vrijwilliger, dat maakt nu even geen verschil.
Je geeft je op om iets in het belang van de wijk te doen.
Je hebt daar een bepaald gevoel bij, anders zou je er niet aan beginnen.
Je bent met iets bezig waarbij je van tevoren weet dat het niet gemakkelijk zal zijn omdat je meestal afhankelijk bent van de ambtelijke molen die nou eenmaal zeer traag werkt, dat hoeft niemand onder stoelen of banken te steken. De drijfveer is en blijft de behaalde resultaten in ons aller belang.
Sommige dingen zijn direct zichtbaar, maar er zijn er velen die u niet direct opvallen.
Maar ze zijn er wel!
Maar nu even het gevoel: Je steekt er veel tijd in, je doet je best, je drinkt tijdens vergaderingen een kopje koffie (net als iedereen) En tijdens een afscheid van een collega komt er xc3xa9xc3xa9n flesje wijn tevoorschijn. Er is trouwens nog een half flesje over, voor de volgende gelegenheid, als hij in de tussentijd niet bederft? En je wordt afgezeken door xc3xa9xc3xa9n individu.
Hoe zou u reageren. Gaat u door met uw werk alsof er niets aan de hand is, of denkt u hoe goed ik mijn best ook doe, het wordt toch niet gewaardeerd“. Sterker nog: je wordt compleet afgezeken door die ene persoon. Bestookt met leugens en verdraaiingen van de werkelijkheid.

Werkt niet echt motiverend!!!

Ps. Bij ons kun je wel reageren en krijg je een eerlijk antwoord.
…..Aan u de keus

verbouwing school/buurthuis


Het klimrek staat er troosteloos bij, de verbouwing is begonnen.
van een van de wernemers heb ik begrepen dat de palen een paar meter te kort zijn, waardoor de werkzaamheden voor korte tijd uitgesteld zijn. kunnen de palen dan niet iets dieper geslagen worden, dan hebben we de mogelijkheid gecreeerd voor een kelder of ondergrondse parkeerplaats.
geintje.

afwachten maar

De krokodil, het buurthuis en de wijkraad

We gaan het dit weekend hebben over de krokodil uit het bovenwater.
U weet wel, zo’n dier met een enorm grote bek maar nagenoeg geen oren.
Verborgen onder water, uit het zicht van een ieder wacht hij op zijn prooi.
Plotseling slaat hij toe. En dan?

Nog even geduld


vervolg

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd door met name één enkel persoon erg negatief gesproken wordt over de gemeente, de wijkpost de wijkraad en het buurthuis.
Ook dit web-log wordt door deze persoon in een kwaad daglicht gesteld, althans dat is hetgeen hij probeert. Ik ga er altijd van uit dat een ieder die normaal zijn ogen en oren gebruikt en de zaken eerlijk naast elkaar ligt tot een eerlijk oordeel komt.

Omdat de doelstelling van dit web-log niet overeenstemt met zomaar ongenuanceerde en ongecontroleerde onzin te roepen zijn wij een onderzoek gestart. De krokodil (die ene persoon van dat andere web-log uit haven) daar heb ik geen contact mee opgenomen. Zijn uitlatingen zeggen voldoende, bovendien kun je ook geen contact met hem opnemen, zoals hij zelf stelt.

In het bestuur van het buurthuis zitten twee buurtbewoners als aspirant leden die ook als vrijwilliger in het bestuur van de wijkraad zitten, hetgeen hen door de krokodil kwalijk wordt genomen. Ik kan dit niet goed rijmen. Is het verboden om je als vrijwilliger voor meerdere organisaties in te zetten? Wist u trouwens dat deze personen zich ook inzetten voor andere instellingen. Instellingen welke allen tot doel hebben het leefklimaat van U, minder validen en gehandicapten het leed te doen verzachten. Ik kan u de namen van deze instellingen niet noemen omdat de kans groot is dat ook deze organisaties van vrijwilligers door de krokodil als zogenaamde lapzwansen en koffieleutende nietsnutten zouden worden afgeschilderd.

Buurthuis.

Binnen het bestuur van het buurthuis spelen al geruime tijd een aantal problemen. Het is niet mijn bedoeling hier inhoudelijk op in te gaan. Ik vind het alleen jammer dat er een krokodil is die slechts xc3xa9xc3xa9n kant van het verhaal naar buiten brengt. Een krokodil die tot doel heeft alles wat er in zijn omgeving leeft kapot te maken. Laten we de zaak nu eens nader bekijken. Er doet zich in het buurthuis een langlopend conflict voor. Het bestuur treedt af en er zal een nieuw bestuur worden gekozen. De aspirant leden hebben zich voor deze functies kandidaat gesteld. Als deze mensen worden gekozen dan zou het buurthuis twee bestuursleden met ervaring rijker zijn. En wat zegt meneer de krokodil: van het ene moment op het andere moment deugd er niets meer van alle organisaties welke er omheen hangen. Voor alle duidelijkheid, deze twee leden van de wijkraad proberen met hun kennis als vrijwilliger de zaak weer goed draaiend te krijgen. Deze mensen zitten daar niet uit naam van de wijkraad. Deze organisaties hebben namelijk niets met elkaar van doen. Echter denkt meneer de krokodil daar anders over. Zijn taak is immers niet om problemen op te lossen, maar gewoon zoveel mogelijk het vuur aan te wakkeren. Het doet me een beetje denken aan een brandweerman die zijn eigen vuurtjes aansteekt, de glaszetter die zelf de ruiten ingooit, de parapluverkoper die zorgt dat het regent en zo zijn er nog vele te bedenken.

Wijkraad

Ik vraag mij wel eens af hoe het komt dat iemand alleen maar negatief kan zijn, alles in zijn omgeving loopt af te kraken, met de bedoeling alles om zich heen te vernietigen.
Aan de andere kant doet hij voorkomen alsof hij het allemaal beter weet, nuchter blijft, maar wel voor een fotootje uit de kroeg komt om vervolgens een lid van de wijkraad te betichten van “alcohol maakt meer kapot…” Laat ik nu toevallig de persoon waar hij het over heeft persoonlijk zeer goed kennen! Laat ik u vertellen dat het eerste en laatste glas bier welke hij gedronken heeft op zijn 14e was, dat hij als een van de weinige kan zeggen “ik drink geen druppel alcohol”.
Bij de wijkraad heb ik nagevraagd of er het afgelopen jaar zich mensen hebben aangemeld om zitting te nemen in de wijkraad, die om wat voor reden dan ook zijn afgewezen.
De wijkraad heeft mij gegarandeerd dat er het afgelopen jaar niemand afgewezen is.
Ook dit kan ik niet rijmen. Zeggen dat je het beter kan als een ander en vervolgens alleen maar lopen schreeuwen dat een ander niets anders doet dan praten, alcohol en koffie nuttigen en snurken. Als u denkt het beter te kunnen, dan snap ik niet dat u nooit de moeite hebt genomen om u als vrijwilliger aan te melden bij de wijkraad. Van mijn kant ben ik eigenlijk wel blij dat u niet in de wijkraad zit, want oh wee, het zal je toch maar gebeuren!

Krokodil

Nog even iets anders meneer de krokodil.
Voormalig wethouder Bootsma heeft niets van doen met de veiligheid rond de school en zeker niet met de gele streep. Overigens is het aanbrengen van de gele streep een zeer positief initiatief geweest, aangevraagd en gesteund door buurtbewoners welke zich wel positief inzetten voor de veiligheid en het leefklimaat in onze omgeving. Enkel het feit dat deze streep niet goed vast heeft gezeten is nog geen reden om iemand op deze wijze af te zeiken.
Even recapitulerend (wat een duur woord) aan het afscheid van wethouder Bootsma op de wijkpost. U neemt het de vrijwilligers van de wijkraad kwalijk dat zij iemand die zich van geen kwaad bewust is niet de grond in willen trappen, hetgeen u kennelijk wel doet.
Laat u toch nakijken!
Wordt het niet eens tijd om uw excuses aan te bieden aan al die mensen welke u vals beticht heeft.

De eerlijke vinder

Web-Log voor en door kinderen

De digitale snelweg blijft maar groeien, websites en web-logs schieten als paddestoelen uit de grond. Tegelijk wordt je als ouder geconfronteerd met het feit dat je enorm achterloopt. Kinderen in verschillende leeftijdsklassen vertellen u als ouder hoe u met de computer om moet gaan. Als ouder kijk je mee (probeer je mee te kijken), maar die kleine vingertjes gaan zo snel dat je het niet meer bij kunt houden. De leeftijd waarop kinderen de ouders voorbij lopen schat ik persoonlijk op 10 tot 12 jaar. (enkele ouders uitgesloten) Het enige wat ik nog mis is een web-log beheert door kinderen. Een web-log waarop kinderen hun verhaal, hun beleving kwijt kunnen.
Vandaag 1 april is door enkele buurtbewoners besloten een web-log in het leven te roepen welke aan deze ontbrekende schakel invulling gaat geven. Een web-log voor en door kinderen. De insteek van het web-log is om kinderen onder begeleiding van ouders of bij hogere leeftijd zelfstandig de mogelijkheid te bieden om op dit web-log een stukje te plaatsen. De inmenging van een aantal beheerders zal slechts bestaan uit het begeleiden van deze kinderen en het verwijderen van stukjes welke niet aan de fatsoensnorm voldoen. Door deze begeleiding hebben ook kinderen die geen computer bezitten de mogelijkheid om op dit web-log stukjes te plaatsen. Het aantal mogelijkheden is vrijwel onbeperkt. U moet dan denken aan links naar andere persoonlijke web-logs van kinderen stukjes muziek verzorgt door kinderen en nog heeeel veeeeeel meer. De naam van het web-log houden we nog even geheim, maar ik kan u verklappen dat hij er al is. Nu alleen de invulling en het beheer (toezicht).

Wie maakt er straks een mooie tekening, voor de kop van het web-log ?