Monthly Archives: April 2006

uitbreiding kinderspeelplaatsen


Onder voorbehoud worden vanaf week 20 (eind mei) 6 kinderspeelplaatsen in Lelystad-Haven verbeterd of opnieuw aangelegd.wat er precies gebeurd is voor sommige onder u bekend, omdat zij zelf een keuze hebben gemaakt op de wijkpost. Voor de anderen blijft het nog even een verassing. Wel kunt u op het onderste overzicht zien welke speelplaatsen het betreft en welk budget er voor wordt uitgetrokken.

Veel speelplezier

Energiebesparing

Werd het toch nog gezellig in haven.
Overal kaarslicht en donker op straat. In een groot deel van Lelystad viel het licht even uit, net zoals hier in haven. Alleen met dat verschil dat het hier niet meer aanging.
In het cafxc3xa9 was het voor de darters iets moeilijker om het bord te raken, en de disco in het buurthuis werd wel erg stil. Op zo’n moment kom je er achter dat noodverlichting toch wel zijn voordelen heeft. Op de Sluis (Noordersluis) moest men de kelder in om de sluisdeuren te kunnen sluiten. En dat allemaal omdat een medewerker van het energiebedrijf zonodig tweedehands zekeringen wil verkopen op de vrijmarkt (geintje) Gelukkig ging na een uur het licht weer aan. En kan men alle klokjes weer op tijd zetten. Nog even wachten tot het waterbed weer op temperatuur is, en dan snel naar bed.

welterusten

aanpassing reacties van het web-log

Op verzoek van een aantal bezoekers zijn de reacties niet meer direct onder de logs te vinden. Het voordeel hiervan is dat het web-log veel rustiger overkomt en overzichtelijker is.
De reacties zijn nog steeds aanwezig onder de tekst reacties onderaan de logs.
Heeft u nog meer punten die voor verbetering vatbaar zijn, laat het mij dan weten.

Bedankt voor uw inbreng

De eerlijke vinder

snelheid in onze woonwijk

Vanavond op SBS 6 in het programma Actienieuws vertelde men dat het aantal (dodelijke) ongelukken op snelwegen drastisch is teruggenomen na plaatsing van trajectcontroles.
Echter is het aantal ongevallen in woonwijken waar 30 km per uur is toegestaan toegenomen.

Hoe lang zal het nog duren voordat hier het eerste slachtoffer te betreuren valt!
Wordt het niet eens tijd dat de overheid maatregelen neemt tegen het asociale rijgedrag van enkele buurtbewoners. Op zich is de inrichting van Haven waardeloos, zo zijn er woningen gebouwd waarvan de uitgang direct op de rijbaan uitkomen. Er is totaal geen trottoir aanwezig. Weet u hoe hard dertig kilometer per uur dan is.

Een woonerf van de wijk maken kan niet omdat de structuur niet voldoet. Ik vraag me af wanneer dat dan wel zo is? Moet de weg dan bij u door de woonkamer heen lopen?
Er zijn buurtbewoners al ruim 6 jaar bezig voor een veilige route voor kinderen, Deze buurtbewoners zijn ruim 1,5 jaar geleden door het hoogste orgaan in Nederland in hun gelijk gesteld, maar de veilige route is er nog steeds niet.

Wat vind u ervan om de snelheid drastisch te verlagen in onze woonwijk?
Wordt het niet eens tijd om de koppen bij elkaar te steken.
Samen staan we sterk!

actie buurtbewoners

Als ik zo in haven rond loop, dan zie ik steeds vaker dat buurtbewoners zelf maatregelen nemen om automobilisten er van te overtuigen dat er niet zo hard gereden moet worden. Zo zie je de getallen 30 spontaan op het wegdek van de Ringdijk tevoorschijn komen en plaatst men zelfgemaakte bordjes met 20 km / uur, spelende kinderen en verkeerssituatie aangepast.
Ik kan dit initiatief wel waarderen. Echter blijft het een verantwoording van de gemeente. Als je deze mensen vraagt waarom ze dit zelf doen, dan zeggen zij terecht. “Als we op de gemeente moeten wachten, dan moeten er zeker eerst dooie vallen”.

Wat vind u hiervan?

hondenlosloopveld tegenover Andijkpad


Beduusd staat deze hond te kijken naar zijn voormalige losloopveld, het paaltje staat er nog wel, maar het veld is weg. Als je dan een foto maakt raak je vanzelf aan de praat en zeggen de mensen “was dit nou nodig, kunnen ze het geld niet beter besteden?” Als je ze dan verteld dat het een doorlopende fietsroute betreft op kosten van de provincie (dus niet van de gemeente) dan blijven deze mensen het nog steeds zonde van het geld vinden.
Wat vind u hiervan?

een drukke avond voor de hulpdiensten in haven


Rond een uur of zeven op zaterdagavond was de politie met O.V.D. en ambulance aanwezig bij de flat aan de ringdijk (eindpunt van de bus) voor zover bekend zou het om een overleden buurtbewoner gaan. Direct daarna ging de ambulance door naar de binnendijk.


Op de binnendijk was het al enige tijd druk met politie toen de ambulance arriveerde. Op de binnendijk is wat onenigheid ontstaan, waarbij aan beide zijden de ruiten stukgegooid of geslagen zijn. Exc3xa9n van de personen is gewond met de ambulance afgevoerd.
Lelystad haven, zo heerlijk rustig?

ingezonden gedicht

UTOPIA

We zijn allemaal mensen.
Mensen die lachen, praten, huilen en eten.
We doen op het toilet en onder de douche allemaal dezelfde handelingen.
We willen allemaal een leefbare wereld.
En dan houdt het vergelijken op!
Uiterlijk verschillen we qua kleur, ras of omvang.
Innerlijk verschillen we qua vriendelijkheid, meegaandheid, haat en jaloezie.
Het is een utopia als we hierin ook gelijk zouden zijn,
elkaar het licht in de ogen zouden gunnen.
Laat ons naar dit utopia streven, dan ziet de wereld er beter uit.

Johanna

Bloembollenactie


Enige tijd geleden zijn er via basisschool de Sluis bloembollen uitgedeeld aan de leerlingen van deze school. De opzet was om kinderen de gelegenheid te bieden de boel wat op te fleuren en kennis (waardering) bij te brengen over de natuur. Nu heeft de wijkraad nog drie waardebonnen van Intratuin. Deze bonnen worden uitgedeeld aan de kinderen welke de mooiste (fleurigste) tuin hebben gemaakt. De komende twee weken zullen medewerkers van de wijkraad de tuinen bezichtigen. Voorwaarde om mee te dingen naar deze waardebonnen is dat er op het adres kinderen van basisschool de Sluis wonen. Voelt u zich betrokken bij de beoordeling, meld u dan aan via dit Web-Log of rechtstreeks bij de wijkraad. U vind de mailadressen in de linkerkolom.

visje uit het bovenwater

Vol trots laat de visser zijn zojuist gevangen karper zien en zet hem vervolgens snel en met beleid terug in het bovenwater. Het zwarte kussen achter de visser is bestemd om de vis op te leggen tijdens het onthaken. De visser vertelde mij dat hij verplicht is dit kussen bij zich te hebben. Bij controle wordt hier ook aandacht aan geschonken. Weer wat geleerd!

hondenlosloopveld einde Harderwijkstraat


bij dit veld staat in elk geval aangegeven dat het loosloopgebied is. jammer dat de mevrouw met haar scootmobiel er nog niet op kon, maar dat zal straks wel beter gaan.
Nu nog de paaltjes achter de Lemmerstraat en dan is het voor iedereen duidelijk waar de hond los mag lopen. Ik hoorde trouwens ook dat er iets gaat gebeuren met de hondendrol. De poepzuiger is van marktplaats verdwenen, zou dit iets met elkaar van doen hebben?

spreuk van vandaag

Ik heb het heel leuk gevonden om elke dag een stukje te schrijven over wat ik die dag had meegemaakt. Meestal wist ik dit dan op een leuke manier te combineren met een spreuk. Naarmate het Web-Log beter gaat lopen, neemt ook het onderhoud steeds meer tijd in beslag.
Om deze reden is het voor mij niet langer mogelijk om deze dagelijkse verplichting op mij te nemen. Ter overbrugging breng ik u binnenkort een nieuw item genaamd “spreuk langs de dijk” ik vind dit ook wel iets hebben en hoop dat u deze mening met mij wil delen.

Neem niet te veel hooi op je vork.
Prettige paasdagen

De eerlijke vinder

gaslek bij buurthuis (ingezonden foto’s)


Opnieuw brandweer op hetzelfde stukje ringdijk

Als je iets mooi maakt moet je er natuurlijk niet op slaan.
Gisteren plaatste ik nog een foto van de palen die zo mooi geschilderd waren door kinderen van de basisschool. Vandaag gingen de palen de grond in. Helaas zat daar ook de gastoevoer van het buurthuis. Gevolg: een afzetting en ontruiming van diverse woningen in de buurt.


buurthuis De Windhoek ingezonden stuk : 12 april 2006
——————————————————————————–
Heden morgen is er bij de ingang van het buurthuis geheid helaas is hier iets verkeerd gegaan en is de gasleiding geraakt. Wij hebben direct 112 gebeld waardoor het hele circus van brandweer, politie, gemeente en nuon op gang kwam. Voor de veiligheid van alle omwonenden zijn de huizen ontruimt nadat het buurthuis vrij gegeven is zijn de mensen van de nuon druk aan het werk gegaan om alles te repareren. Er hangt nog een gaslucht in het gebouw waardoor de adviseur van de nuon het niet raadzaam vond om de kinderclubs door te laten gaan! Uiteraard hebben wij als bestuur dit besluit ter harte genomen. De nuon heeft ons gegarandeerd dat vandaag nog alle problemen opgelost worden zodat de peuters morgenochtend ook weer veilig binnen kunnen komen.
Aan alle kinderen van de knutselclub en de bijbelclub, wij wensen jullie hele fijne paasdagen en zien jullie na de paasvakantie weer terug!!!!!
mvg Bestuur De Windhoek

Spreuk van vandaag

Een explosieve dag met veel geknetter.

Onderweg naar je werk over de dijk richting Amsterdam, hoor je een hoop geknetter uit het dashboard komen. Gelukkig een franse auto, die heeft namelijk als voordeel dat je alles los kunt trekken zonder gereedschap (als hij nieuw is) als het voertuig ouder is zit alles vastgelijmd omdat het daarvoor spontaan uit elkaar gerammeld is, verder rijden ze wel lekker met uitzondering van de zesde versnelling, hij gaat er wel in maar hij doet niets. Bij navraag blijkt er geen zesde versnelling op te zitten!!!
Maar nu het geknetter? Bij verhoging van de snelheid wordt het geknetter sneller, als je de motor afzet dan blijft hij knetteren. Het lijkt wel een geigerteller. Dashboard opengescheurd en de bekabeling naar buiten gebracht. De heldere witte stip op de foto zijn vonken van tientallen kilovolts . Het is een antennekabel waar nog niets op aangesloten zit. Statische regen is de oorzaak van deze hoge spanning. Naar mate je harder rijd beweeg je door de regen en neemt de spanning sneller toe waardoor de tussentijd van de vonk korter wordt.
Normaal heb je hier geen last van omdat er meestal een radio aangesloten is die de spanning opvangt. Maar in dit geval …..in het dashboard. Motor starten en zo snel mogelijk uit de regenbui wegrijden. Gelukkig regent het niet zo vaak in Nederland!

spreuk van vandaag

Wel vreemd om niet meer te hoeven kijken wat een ander over je schrijft, maar het scheelt wel een hoop tijd en energie. Kan ik me tenminste weer op de wijk en alle leuke dingen richten. Ik hoop dat ook het probleem rond het buurthuis op kort termijn zal worden opgelost, want je koopt er allemaal niets voor. Ellende is er al genoeg in de wereld, laten we nu eens stoppen om elkaar in de haren te vliegen, laat een ieder in zijn waarde en praat als volwassenen met elkaar. Maar let wel, laat je niet alles zomaar afpakken waar je al vele jaren mee bezig bent. Begrip voor elkaar is vaak de sleutel tot een oplossing.

Laat ons buurthuis niet ten onder gaan!

De eerlijke vinder

laatste nieuws

Vandaag reageerde Anouk dat de Beereboot gehackt zou zijn, en zojuist was ook de site van de krokodil (zoals staat omschreven) gehackt door Hacky.

Zoals het er bij de Beereboot naar uitziet betreft het een web-log die tijdelijk niet zichtbaar is.
Dit is anders als de site van de krokodil.

Blijft alleen de grote vraag open, wat is er aan de hand. Is hij echt gehackt of doet hij alsof?
Moeten wij ook uitkijken? Kan ons dit ook gebeuren?
Het is voor ons niet echt iets waar we naar uitkijken.
Het feit dat de krokodil de mond gesnoerd is, daar zullen velen wel blij mee zijn.
Maar toch!

Spreuk van vandaag (vervolg van gisteren)

Zoals gisteren beloofd, ga ik u nu de lijst presenteren van de mensen die stukjes hebben willen plaatsen, die om wat voor reden dan ook door mij zijn geweigerd. In de tweede lijst vind u de mensen die zich echt hebben misdragen en daarom geen toegang meer hebben tot dit web-log. Ik zal u voor alle zekerheid nog even vertellen waarom ik dit doe. Op een ander web-log verteld meneer de krokodil dat ik een aantal mensen de toegang heb ontzegt, en andere mensen weiger om stukjes te plaatsen. In mijn koptekst staat aangegeven dat stukjes welke niet voldoen aan de redelijkheid tot openbaarmaking door mij kunnen worden geweigerd. Zit u er klaar voor, dan volgt hier de lijst van mensen waarvan stukjes geweigerd zijn:


Einde lijst.

En dan nu de lijst van mensen die het echt te bont hebben gemaakt en om die reden het web-log niet meer kunnen bezoeken:


Einde lijst.
Zelfs meneer de krokodil komt op mijn lijstje niet voor!

Zoals u ziet is er niemand die zich negatief gedraagt op dit web-log. Ik heb dan ook nog nooit iemands stukje geweigerd. Ook heb ik niemand de toegang ontzegt (ik zou niet eens weten hoe dat moet). Ik heb dit gedaan om opnieuw te laten zien dat meneer de krokodil keihard staat te liegen. Overigens zal het nooit gebeuren dat ik mensen aan de schandpaal nagel of openbaar voor schut zet. Dat is niet mijn stijl en zou bovendien strijdig zijn met mijn toezegging (belofte) tot anonimiteit. Daar hoeft u bij ons niet bang voor te zijn.
Kan iets niet door de beugel, dan neem ik rechtstreeks contact met u op.
Bij deze wil ik dan ook iedereen danken voor hetgeen zij voor dit web-log hebben gedaan.
Nogmaals bedankt voor al uw positieve en opbeurende reacties, want die hebben we in haven keihard nodig.

De eerlijke vinder

ingezonden verzoek

Mededeling !!!!!

Vanaf ongeveer 12:00 vanmiddag (10-4) is de web-log van de Beereboot off-line.
Dit is niet een beslissing die ik heb genomen….dat is voor mij gedaan.
Bij web-log.nl is op dit moment een onderzoek bezig naar de gene die via HACK praktijken de web-log heeft gekraakt! Aangezien dit strafbaar is zullen er gerechtelijke stappen worden ondernomen door mij prive (aangezien dit log een prive initiatief is) en door web-log.nl i.v.m. misbruik van hun dienst.

Anouk
(nog steeds te bereiken via debeereboot@hotmail.com).

Spreuk van vandaag

Soms denk je wel eens, waar ben je voor bezig. Je probeert iets in het belang van je omgeving te doen, en dan kom je die krokodil weer tegen met zijn geklaag en gejammer.
Vervolgens kijk ik dan op ons web-log naar de vele positieve reacties, en dan weet je waarvoor je het doet. Dat geeft de burger weer moed. Ik moet er toch niet aan denken continu tegen die muur te praten. Die muur die mij niets verteld en dus ook geen antwoord geeft. Overigens in reactie op uw schrijven op uw eigen web-log meneer de krokodil. Over die stukjes die niet geplaatst zijn en die mensen die geen toegang tot dit web-log hebben. Die zal ik morgen openbaar maken. Openbaar maken op uw verzoek. Aan de schandpaal nagelen zoals u dat zo graag doet, alleen met dat verschil dat ik weet wie ik aan de schandpaal moet nagelen.
Voor de mensen die zich normaal hebben gedragen, u hoeft nergens bang voor te zijn. Voor degenen die zich niet netjes hebben gedragen, die weten zelf wel wie ze zijn. Dat zijn alleen de mensen die mij hebben gevraagd iets te plaatsen, en van mij persoonlijk bericht hebben gehad dat ik mij niet met obscure taal en scheldpartijen bezig houd . En de personen die door wangedrag geen toegang hebben, maar die hebben zich dan ook echt misdragen.

Oh ja, goede tip trouwens die politieke partijen, de burgemeester en dergelijke. Ik zal ze binnenkort eens aanspreken onder het genot van een wijntje (sorry kopje koffie, want ik drink niet) dan zal ik eens vragen wat ze van u vinden.
Ben zeer benieuwd hoe ze reageren?

Morgen een volledige lijst.
Het zal u verbazen wie het zijn.
Tot morgenavond.

slaap lekker.
Welterusten.

vliegers op de dijk


Als Andre Hazes dit had geweten was hij postbode geworden.
72 vliegers aan 1 draadje met een totale lengte van net geen 100 meter.
De eigenaars lieten mij weten dat dit de maximale lengte is die vergunningsvrij opgelaten mag worden. er zijn echter samenstellingen van 400 meter.
de toren van Lelystad is 185 meter.
wat een klein torentje eigenlijk.

ingezonden reactie

Beste Eerlijke Vinder,

Ik volg nu al een tijdje het web-log van Lelystad Havenpraatjes: www.havenpraatjes.web-log.nl/. Het is ongelooflijk hoe sommigen via een web-log hun frustraties kunnen uiten.
Je zou denken dat je met een stel gestoorden te maken hebt. Of in elk geval mensen die waarschijnlijk in hun ogen een heel groot onrecht is aangedaan!
Allerlei goedwillende mensen die hun vrije tijd spontaan inzetten voor hun buurt (hun medemensen) worden genadeloos afgeslacht. Althans: dat probeert hij/zij.

Hier enige passages uit zijn teksten. Dit zijn passages uit ongeveer 1 A-viertje. Kunt U nagaan hoe de rest van zijn/haar weblog eruit ziet. Nou, daar komt hij dan. Oordeel zelf:
Het schuin gedrukte zijn de haatdragende passages. De rechte tekst is van mij.

“Het laten bezorgen van een royementsbrief aan een lid door nb twee politie agenten geeft aan van welke deze lieden zich bedienen.”

“En hebben die gasten niets beters te doen? Of werken ze ook voor de voetbalclub en de tennisvereniging??”

“Zo zie je maar weer, dat de mafia ook in Lelystad welig tiert met medewerking van het locale overheidsapparaat.”

Dus als ik het goed begrijp zijn de politieagenten in haar/zijn ogen onbetrouwbare lieden die niets beters te doen hebben? Daar zullen de agenten niet blij mee zijn. Hij zegt eigenlijk dat agenten waardeloze nietsnutten zijn.
In zijn/haar ogen leven we hier in een soort Oost Duitsland in de tijd van het ijzeren gordijn (als hij/zij tenminste weet wat dat was! Ik betwijfel dat!)
Weer even terug naar zijn ‘sprankelende en verhelderende’ teksten:

“Over twee weken zal een nieuw bestuur gekozen worden en het vertrekkend bestuur inclusief de boeven erom heen aansprakelijk gesteld worden voor de geleden financixc3xable schade.”

“Het is duidelijk dat de gemeente aanstuurt op een faillissement van de vereniging om plaats te maken voor een andere meer gemeente minded organisatie.”

“De Wijkraad is een bijeengeraapt zooitje dat niet de wijk vertegenwoordigd.”

“De Wijkraad noch de Wijkpost hebben in dit hele vieze spel hun ware gezicht getoond.
Wij roepen u op om uw politieke partij in te schakelen tegen deze negatieve ontwikkelingen of desnoods de burgemeester aan te schrijven! Weg met de mafiosi!!”

Het is duidelijk dat deze mensen zowel rechtertje, advocaatje, journalistje, partijleider, minister-president enz. enz. willen spelen en waarschijnlijk ook nog de beul.
Knappe jongens! Ze denken waarschijnlijk van zichzelf dat ze heel intelligent zijn. Ik betwijfel of ze de lagere school hebben afgemaakt.

“Zielig hoor, die duitse kindlichkeit.”

Weet iemand wat hij/zij daarmee bedoelt? Het zal waarschijnlijk niet vriendelijk bedoeld zijn. Dat komt in dat web-log absoluut niet voor!
En als je denkt dat mensen kritiek op haar/hem mogen hebben….. Nou, dan kom je bedrogen uit! Want wat schrijft deze persoon?:

“Geen emails, reacties enz. Daar zitten wij niet op te wachten. Gewoon een gemeenschappelijk dagboekje van een Havenstel.”

Dus hebben ze toch nog iets geleerd van de voormalige DDR.
En dan vraagt hij nog (vetgedrukt) of we de politiek kunnen betrekken in zijn haatcampagnes!

“Wij roepen u op om uw politieke partij in te schakelen tegen deze negatieve ontwikkelingen of desnoods de burgemeester aan te schrijven! Weg met de mafiosi!!”

Grappig dat deze mensen (mens) alles wat maar iets van gezag heeft tot op het bot afkraken, maar ze wel de mensen oproepen die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het beleid. En de burgemeester zal volgens hem wel blij zijn dat er een of ander amateur “criticus” verrijst uit de puinhopen van Lelystad-haven om de zaken even recht te zetten.
Maar goed…. Ik denk niet dat er xc3xa9xc3xa9n politieke partij is die zich met de denkbeelden en uitingen van deze mafkees (kezen) zou willen inlaten.

Mensen Kijk zelf eens op dat web-log en oordeel zelf!

Omdat ik dit soort gestoorde mensen echt niet vertrouw gebruik ik maar niet mijn eigen naam.
Je weet maar nooit!!

Marcel

ingezonden gedicht

Durf te leven

Ze had boodschappen gedaan in de supermarkt met haar mama.
Ze zal ongeveer 6 jaar oud zijn geweest, dit prachtige roodharige sproetige beeld van onschuld.
Het stortregende buiten. De soort regen dat goten en afvoerputjes doet overstromen, zo gehaast om de aarde te raken, dat het geen tijd had om de straal wat zachter te zetten.
We stonden allemaal onder de luifel bij de ingang van de supermarkt.
We wachtten, sommigen geduldig, anderen geirriteerd, omdat de natuur hun haastige dag in de war had gegooid.
Ik ben altijd wat dromerig als het regent. Ik verdwijn in het geluid, en in het gezicht dat de hemel het vuil en het stof van de wereld afspoeld.
Herinneringen van rennen, en spetteren als een kind, zo van een dag met zorgen.
Haar stem was zo mooi toen het de hypnotische trance onderbrak waar we allemaal in gevangen zaten, “Mama, laten we door de regen gaan rennen,” zei ze.
“Wat?” Vroeg Mama. “Laten we door de regen gaan rennen!” herhaalde ze.
“Nee, lieverd. We wachten totdat het wat minder wordt,” antwoordde mama. Het kind wachtte nog een minuutje en herhaalde: “Mama, laten we door de regen gaan rennen.”

“We worden doornat als we dat doen,” zei mama.
Nee, dat zullen we niet, mama. Dat is niet wat je zei vanmorgen,” zei het meisje terwijl ze aan haar mama’s arm trok.
“Vanmorgen? Wanneer zei ik dat we door de regen konden rennen en niet nat zouden worden? “
“Weet je dat niet meer? Toen je met papa praatte over zijn kanker, toen zei je, als God ons hier doorheen kan helpen, kan hij ons door alles heen helpen! “Iedereen was opeens muisstil.
Ik zweer dat je niets anders hoorde als de regen. We stonden allemaal doodstil. De volgende minuten kwam er niemand en ging er niemand weg.
Mama dacht even na over wat ze zou antwoorden. Sommigen zouden het weglachen, of haar voor gek uitmaken.
Sommigen zouden zelfs negeren wat ze zei. Maar dit was een moment van affirmatie in een kinderleven.
Een moment van onschuldig vertrouwen, dat wanneer het gevoed en verzorgd wordt, zal bloeien in geloof.
“Lieverd, je hebt gelijk. Laten we door de regen rennen. Als God ons nat laat worden, nou, dan hadden we misschien juist een wasbeurt nodig,” zei mama. En daar gingen ze. We stonden daar allemaal te kijken en te
lachen, toen ze daar vooruit sprongen tussen de auto’s door, en jawel, door de plassen.
Ze hielden hun boodschappentassen boven hun hoofd voor het geval dat. Ze werden doornat. Maar ze werden gevolgd door enkele anderen die schreeuwden. Ik rende en werd nat. Ik had ook een wasbeurt nodig.

Omstandigheden of mensen kunnen je geld, je materiele bezittingen en je gezondheid wegnemen, maar niemand kan ooit je dierbare herinneringen wegnemen…
Vergeet daarom niet om tijd te maken en de gelegenheden te pakken om elke dag herinneringen te maken.
Voor alles en voor elk doel onder de hemel is er een seizoen en een tijd.

IK HOOP DAT JE STEEDS DE TIJD NEEMT OM DOOR DE REGEN TE RENNEN.
Ze zeggen dat het een minuut duurt om een speciaal persoon te vinden,
een uur hen te waarderen, en dag om van hen te houden, maar een heel leven om hen te vergeten.

Ingezonden door Johanna

spreuk van vandaag

Concurrentie

Wat is concurrentie? Concurrentie is iets waarmee je jezelf kunt vergelijken om uiteindelijk beter te zijn dan een ander. Het mooiste is als de concurrent net iets minder sterk is als je zelf bent, maar je toch in de nek hijgt om je in te halen. Dit is hetgeen je actief houd.
Waarom heb ik geen echte concurrent? Iemand waarmee ik mij kan vergelijken. Nee ik tref het weer, ik heb geen concurrent. En dan is het erg moeilijk vergelijken!
is er nou niemand met hetzelde doel of streven? iemand die net als ik opkomt voor zijn omgeving?

In het land der blinden is xc3xa9xc3xa9n oog koning.