Category Archives: activiteiten buurthuis

Tekenen en Bewegen

In Buurthuis De Windhoek gaat Charlotte Bakker een workshop van 5 tekenlessen geven.
Zij heeft zelf les gekregen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, haar specialiteit is portret tekenen.

Het is de bedoeling om in februari te gaan starten, als er minimaal 4 deelnemers zijn zal de exacte datum worden vastgesteld. De lessen zullen in principe alleen voor mensen zijn die in Lelystad-Haven wonen. De workshop zal in ieder geval op maandag zijn van 13.30 tot 15.00, de kosten komen op xe2x82xac 3,- per les.

Tekenen en bewegen liggen heel dicht bij elkaar. Het gaat vaak om durven bewegen met het potlood in je hand. Eerst bewegen en dan kijken wat er wil ontstaan.
Als je de letterlijke werkelijkheid wilt tekenen, kun je beter een foto maken en die na tekenen.
Een foto staat stil, het is een opname van een moment.
Een tekening kan de beweging weer geven en dat maakt de tekening boeiend. De wereld is xc3xa9xc3xa9n en al beweging, niets staat stil zelfs een boom niet (al kunnen wij de veranderingen in de boom niet van moment tot moment zien).
Wij gaan oefenen om je/u meer gevoel te geven van wat tekenen voor je/u kan zijn.
Het gaat niet om resultaten, maar om het plezier!!!
Informatie: Charlotte, tel. 212969

Een inteken lijst ligt in het buurthuis, u kunt telefonisch contact opnemen via tel.nr. 260001, b.g.g. spreekt u dan een boodschap in zodat u teruggebeld kunt worden.

Opening MFA de Windhoek

Op woensdag 20 juni opent MFA (Muli Functionele Accommodatie) de Windhoek officieel haar deuren. Om dit te vieren wordt een groot feest georganiseerd rond de MFA. Hiervoor zal een deel van de binnendijk en de parkeerplaatsen worden afgesloten.659

Afgelopen zaterdag was men nog bezig geweest met het aanbrengen van de trotoirbanden bij de entree van MFA de Windhoek. Maar als ik kijk wat er nog moet gebeuren, dan hoop ik maar dat de klus op tijd geklaard is.660
662
Op 20 juni, om 6:30 uur begint de FA. BORM festiviteiten met het plaatsen van de atracties, waarbij een deel van de binnendijk en de parkeerplaats zal worden afgesloten. De volgende atracties zullen worden geplaatst:

Draaimolen
Magische toverhoed
Circus speelcentrum
Kindertrein op rails
Reuze glijbaan
Twister
Bungey Running
Levend tafelvoetbal
Suikerspinnen feest
Popcorn
Poffertjeskraam
En een enorme Champagnefles gevuld met balonnen

Tijdens het feest kom je een Clown en een olifant tegen.
Een feest dat je niet mag, maar ook niet kunt missen.

Het programma:

Om 10:00 uur vindt de officiele opening plaats en starten de activiteiten voor de kinderen.
De officiele opening zal tot 11:00 uur duren en is uitsluitend voor genodigden.
Om 14:00 uur vind een optreden van de bikers plaatst verzorgt door politie Flevoland.
Om 15:00 uur worden de spelactiviteiten beeindigd.

van 17:00 uur tot 19:00 uur bent u opnieuw welkom in MFA de windhoek waar de drankjes voor u klaar staan en er een barbeque op u staat te wachten.
De barbeque wordt verzorgt door Flevofood.

U ben allen van harte welkom bij de opening van MFA de Windhoek

Hobbymarkt in De Windhoek

Op vrijdag 20 april a.s  organiseren de Gemeente, buurtcentrum De Windhoek en de SWOL een hobbymarkt in het buurtcentrum, Ringdijk 187. De middag duurt van 13.30 xe2x80″ 16.30 uur en de kosten hiervoor bedragen xe2x82xac 1,50. Hiervoor krijgt u koffie en thee en kunt u deelnemen aan diverse workshops, zoals bijvoorbeeld miniscrapboek, 3 D kaarten maken, computeren of een groenworkshop. Om een schatting van het aantal bezoekers te kunnen maken vragen wij u zich aan te melden bij de SWOL, telefoon 22 14 29.  Voor meer informatie kunt u op het zelfde telefoonnummer terecht bij Elleke Leijten en Marjolein Scholten. We hopen u te ontmoeten op 20 april a.s.

Workshopgevers gezocht!

Voor deze hobbymarkt zijn we nog op zoek naar enthousiaste hobbyisten die hun hobby graag met anderen delen en een workshop kunnen verzorgen tijdens deze middag. Wilt u meedoen aan deze hobbymarkt laat ons dit dan zo snel mogelijk  weten. Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Elleke Leijten of Marjolein Scholten (SWOL), telefoon 22 14 29.

Enthousiaste hobbyisten gezocht

Workshopgevers gezocht!

Op vrijdag 20 april a.s. organiseren MFA De Windhoek, de SWOL en de Gemeente een hobbymarkt voor senioren in De Windhoek. Hiervoor zijn we nog op zoek naar enthousiaste hobbyisten die hun hobby graag met anderen delen en een workshop kunnen verzorgen tijdens deze middag. Wilt u meedoen aan deze hobbymarkt laat ons dit dan vxc3xb3xc3xb3r 5 april weten. Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Elleke Leijten of Marjolein Scholten (SWOL), telefoon 22 14 29.

Toneelvoorstelling

Toneelgroep Bovenwater
presenteert
Zaterdag 17 maart
Een moordweekend

536_2een blijspel in drie bedrijven
door Carl SlotboomregieAnneke van Genderen / Wilco van KampenBuurtcentrum de Windhoek, Ringdijk 187 Lelystad-havenZaal open 19.30 uur aanvang 20.00 uur
Kaarten in de voorverkoop 7,50
aan de zaal 10,00
inclusief xc3xa9xc3xa9n gratis kopje koffie of thee
Kaarten zijn te bestellen op telefoonnummer 06.53.18.10.48

Kinderdisco

Kinderdisco

Het bestuur van stichting MFA De Windhoek heeft samen met de beheerder besloten om de kinderdisco die elke laatste vrijdag van de maand wordt gehouden in eigen beheer te nemen. Deze beslissing is genomen nadat vorige maand de kinderen in de kou zijn blijven staan door de vereniging ABL.

Deze maand (december) is er geen kinderdisco, daarvoor in de plaats is er een groot kerstfeest georganiseerd op 22 december (er is plaats voor ong. 30 kinderen). Hieraan werken een aantal instanties mee nl. MFA De Windhoek, SWOL (stichting welzijn ouderen Lelystad), Het Leger des Heils, wijkpost Lelystad-Haven. Verder zijn er ook nog een paar sponsors nl. Albert Heijn (Lelystad-Haven) en Flevobird. Het kerstfeest start om 14.30 met een jeugdprogramma (7 t/m 12 jaar) en wordt om 17.00 afgesloten, vervolgens volgt er een kerstprogramma voor de 55+ uit onze wijk.
Aan dit kerstfeest zijn geen kosten verbonden!!

Vanaf januari 2007 is er weer elke laatste vrijdag van de maand een kinderdisco o.l.v. Stichting MFA De Windhoek, entree voor de disco is xe2x82xac 1,00 per persoon. De eerste kinderdisco van 2007 is gratis, waarbij ook het eerste drankje (alcoholvrij) gratis is.

Het buurthuis gaat vanaf 24 december dicht en zal vanaf 7 januari 2007 weer open zijn.

Wij beginnen het nieuwe jaar gelijk met een groot line dance Nieuwjaarsparty van  De Amazing Eagles o.l.v. Fred en Erna van Voor. Vanaf 9 januari beginnen zij met try out lessen in het buurthuis op de dinsdagavond. Van 19.30 tot 21.00 is er les voor beginners en van 21.00 tot 22.30 zijn de gevorderden aan de beurt. Kosten voor deze try out lessen zijn xe2x82xac 2,00 per persoon. Als er genoeg animo is voor het line dancing dan zullen zij verder gaan met les geven, maar daar hoort u t.z.t. meer over.

Voor nu wens ik en het bestuur van stichting MFA De Windhoek u hele fijne kerstdagen en een actief en gezellig 2007 toe.

Beheerder MFA De Windhoek

Kerstfeest in het buurthuis

451
Vanmiddag en vanavond hebben bovenvermelde organisaties een kerstfeest gehouden in het buurtthuis. In de middag was het feest voor de kinderen en later waren de ouderen aan de beurt. Over de kinderen kan ik u op dit moment niets melden omdat ik hier niet bij ben geweest, Maar voor ouderen zag het er heel gezellig uit, De zaal zat vol en voor zover ik kon zien was iedereen tevreden.452
453
Op de achtergrond wordt er in de nieuwe keuken stevig doorgewerkt om het de mensen naar de zin te maken. De broodjes zijn gratis beschikbaar gestelt door buurtsuper Albert Hein.454
Wethouder Willem de Jager doet een voordracht Waar iedereen vol aandacht naar geluisterd heeft. 455

456_1Nadat de wethouder zijn voordracht heeft gehouden was het Leger des Heils aan de beurt.  Ineens werd het donker. Niet omdat het gas en licht niet was voldaan, maar omdat het toneelstuk zich in de schemer afspeelde. Rechts naast de opening zit een vrouw die het verhaal verteld. Aan de tafel zit een oude vrouw die haar koffer  pakt om weg te lopen van de eenzaamheid. Haar man was kort daarvoor overleden. Langzaam slenterde zij naar de bushalte, waar zij trillend in haar koffer aan het zoeken was naar haar portemonnee. De deur van de bus ging open, maar zij bleef zoeken en ontdekte dat zij haar portemonnee thuis had laten liggen. schuchter zij ze tegen de buschauffeur; ik ben mijn geld vergeten mee te nemen. De chauffeur keek om zich heen en zei; het is erg stil vanavond, gaat u maar mee. Onderweg zag de vrouw door de ramen van de bus enorm veel om haar heen, hetgeen haar niet beviel omdat zij zelf van het platte land afkwam. Waarom ging ze naar de drukke stad vroeg zij zich af, was het haar familie die daar woonde? Al snel wilde zij terug naar haar eenzame maar vertrouwde plek. benieuwd naar de rest van het verhaal? Dan moet ik u teleur stellen. Ik moest naar huis waar mijn jongste zoon op mij zat te wachten. Zorg dat ook u er de volgende keer zelf bij bent.457

Sinterklaasfeest

De inschrijving voor het sinterklaasfeest is verlengt t/m 30 november. De organisatie is in handen van stichting MFA de Windhoek. Dus niet in handen van vereniging ABL (algemene belangen vereniging Lelystad Haven) die niets meer van zich laat horen. De deur is dus gewoon open, en u bent van harte welkom.

ABL (Algemene Belangen Vereniging Lelystad Haven)

Vereniging laat kinderen in de kou staan.

Het nieuwe bestuur van de vereniging ABL die voorheen als eertste van de daken stonden te schreeuwen dat de deur gesloten bleef heeft afgelopen vrijdag de kinderen voor een gesloten deur laten staan. 2 maanden terug Heeft stichting MFA de WINDHOEK de kinderdisco aangekondigd zonder dat zij wisten  of vereniging ABL de kinderdisco zouden draaien. Zij hebben dit risico genomen door zelf een ploeg uit eigen gelederen achter de hand te houden voor het geval dat de vereniging niets van zich zou laten horen. De insteek was dat de kinderen niet de dupe mogen worden van een stuk wanbeleid van een vereniging!!! Op het allerlaatste moment heeft ABL zich gemeld en de disco gedraaid. Ondanks de bestuurlijke nalatendheid was het voor mij geen reden om hier over naar buiten te treden. Maar afgelopen vrijdag stonden de kinderen voor een gesloten deur. Hoe zit het nu met het nieuwe bestuur van ABL. Een bestuur die het vorige bestuur allerlei verwijten maakte en zelfs een motie van wantrouwen indienden omdat zij het zelf veel beter konden. Ook ik ben lid van deze vereniging! Maar ben gelukkig niet verantwoordelijk voor deze vertoning. Stichting MFA de Windhoek treft mijns inziens geen blaam. Zij hadden de ruimte gereserveerd. Maar toen zij op vrijdag enkele uren voor de disco nog niets hadden vernomen zijn ze ook maar vertrokken naar huis. Geen aankondiging! Geen kinderdisco! en de kinderen voor een gesloten deur!!! Hoe zit dat nu met ABL?  Post blijft in het buurthuis liggen terwijl bestuursleden wel het buurthuis bezoeken. De computer staat al ruim drie maanden stof te happen. Is dit het betere bestuur?? Ik weet het niet, Maar volgens mij kan MFA de Windhoek beter zelf de kinderdisco gaan draaien.

Sinterklaasfeest

422

423

Inschrijfformulier  (inschrijvingverlengt t/m 30 november 2006)

Zaterdag 2 december 2006 wil Sinterklaas graag zijn verjaardag in buurtcentrum De Windhoek komen vieren. Dit wil hij tussen 13.00 en 15.00 gaan doen!

Het zou leuk zijn als alle kinderen uit Lelystad-Haven t/m 7 jaar hierbij aanwezig zijn!

Om je in te schrijven voor dit Grote Sinterklaas Feest kun je onderstaand strookje inleveren in Buurtcentrum De Windhoek. Dit kan op dinsdag- of vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 of op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00.
Tegen betaling van xe2x82xac 6,50 (per kind) krijg je dan een toegangsbewijs!

Wat kun je een beetje verwachten:
– je krijgt limonade, chips, snoepje
– voor je ouders/ begeleiders staat de koffie/ thee klaar (gratis)
– de rest blijft een verrassing!!!!!

En het allerbelangrijkste Sinterklaas heeft voor iedereen die zich heeft ingeschreven een cadeautje klaar liggen!!!!

————————————————————————————————-
Voor- en achternaam:

Adres:

Leeftijd:

*Jongen/meisje    * doorhalen wat niet van toepassing is.

Bijzonderheden: 
————————————————————————————————-
De formulieren zijn in het buurthuis verkrijgbaar. of print hem uit

HaLLoWeeN in Buurthuis De Windhoek

Vanavond hebben ze in het buurthuis Halloween gevierd. Een Feest dat de laatste jaren ook in ons land zijn intreden doet.409

410

Op zo’n feest wordt aangepaste muziek gedraait en ookde DJ heeft zich in aangepaste kledij gestoken.411 

In het begin van de avond was de jeugd tot 15 jaar welkom. Op def oto hierboven mogen de kinderen een spookje gevuld met wat versnaperingen van de paraplu afhalen. Hierbij wel rekeninghoudend met het gevaar van een open paraplu binnenshuis!! Het feest voor de kinderen is afgesloten met een verhaal. Niet elk kind had belangstelling voor het verhaal, waardoor een deel zich terug trok in een apart groepje. 412

Na de kinderen kregen de volwassenen de gelegenheid. Helaas was hiervoor niet veel belangstelling. De angst voor de verbouwing? De onduidelijkheid rond het buurthuis? of de onbekendheid rond Halloween? Wie zal het zeggen. De stichting heeft er voldoende aandacht aan besteed. en ook aan de publiciteit heeft het niet gelegen.

413

414 415

416

Was het de kus des doods of waren zijn tanden niet gepoetst en heeft de guillotine zijn werk afgemaakt?!??

417

418

Tot volgend jaar

Vereniging Algemeen Belang Lelystadhaven

Vereniging Algemeen Belang LelystadHaven (ABL) heeft een eigen web-log.

De vereniging Die tot voorkort bepalend was voor het gezicht en alle activiteiten in het buurthuis is onder leiding van een nieuw bestuur een web-log begonnen. Op deze wijze brengen zij hun leden op de hoogte  van hetgeen zij op dit moment aan het doen zijn. Zij geven duidelijk aan het niet eens te zijn met het besluit van de gemeente en willen u via dit web-log de brief tonen die zij aan de politiek en de gemeente hebben toegestuurd. Ik vind dat ze veel eerder met informatie naar buiten hadden moeten komen. Maar onder het motto "beter laat dan nooit" is hier de link van  Algemene Belangen vererniging LelystadHaven U vind de link eveneens onder MFA de windhoek in de linkerkolom.

Dezelfde brief vind u ook al enige tijd onder ABL. Maar hier is op verzoek van de vereniging in eerste geen openbaarheid aan gegeven. Nu zij een eigen web-log hebben zal deze binnenkort worden opgeheven.

veel succes

De eerlijke vinder

ABL in strijd tegen de overheid

De vereninging ABL in Lelystad-Haven voelt zich vermoord door overheid

De in Lelystad-Haven gevestigde vereniging ABL meent dat handelen van de lokale overheid en het voormalige bestuur van de vereniging de doodsteek betekent voor activiteiten die meer dan een halve eeuw van betekenis zijn geweest in de oudste wijk van Lelystad.

Dit is de koptekst van een brief die de vereniging ABL aan de gemeente en alle politieke partijen heeft toegezonden. Om nu de volledige tekst te publiceren leek mij niet gewenst. Overigens heb ik de stukken via een ander toegestuurd gekregen zonder dat de vereniging hiervan op de hoogte was. in overleg met de vereniging wordt het stuk niet gepubliceerd. Echter wil ik het volgende wel onder de aandacht brengen. Zoals onderling is afgesproken vinden alle activiteiten gewoon hun doorgang. net als in het verleden blijven de andere verenigingen de ruimte huren van de nieuwe beheerders. De vereniging ABL behoud zich het recht voor om de door hun georganiseerde kinderdisco gewoon voort te zetten, hetgeen ze de afgelopen maand perfect hebben gedaan. Ook lees ik in de kop van het bericht dat de vereniging meer dan een halve eeuw (50 jaar) bestaat. Nu weet ik dat het Wortmangemaal op 23 september 2006 haar 50 jarig jubileum vierde. Tijdens de viering maakte ik een foto van een daar tentoon gestelde foto in het gemaal van iets meer dan 50jaar geleden.

391

Op deze foto van november 1954 ziet u de bouw van het Wortmangemaal. Op 23 september 1956 is dit gemaal in bedrijf genomen. De polder stond toen nog volledig onder water. Ik heb gezocht en gezocht, maar nergens de roeiboot van de vereniging kunnen vinden. Is er misschien iemand die mij kan vertellen wat de vereniging ruim vijftig jaar geleden voor activiteiten had en hoe zij dat toen deden. Ik ben zeer benieuwd hoe het er toen aan toe ging? Heeft er misschien nog iemand foto ‘s van de vereniging uit die tijd? U zou mij er zeer blij mee maken als ik ze zou mogen publiceren. vooralsnog ga ik er vanuit dat er geen kinderdisco werd georganiseerd. Maar je weet maar nooit.

Ik wens de vereniging veel sterkte toe in hun strijd tegen de overheid.

Ps. Houd u uw leden wel op de hoogte van de gang van zaken! dat is wel zo netjes!

kinderdisco

Vanavond heeft ABL de kinderdisco gedraaid in MFA de Windhoek. Met ruim 40 kinderen was het een gezellige boel. Ook was er een optreden van de dansgroep the X-Sisters, die hier een openingsdans ten uitvoer brachten.

366

Ondanks de problematiek van de laatste tijd hebben de kinderen hiervan niets gemerkt en hebben zij genoten van een zeer geslaagde disco.

367

368 

De kinderdisco zal normaliter elke laatste vrijdag van de maand worden gehouden, maar op 27 oktober moet deze plaats maken voor het jaarlijks terugkerende Halloweenfeest. Dit Halloweenfeest zal voor de kinderen tot 21:00 uur duren en zal om 21:30 uur worden voortgezet voor volwassenen. Voor meer informatie kijk op Stichting MFA de Windhoek  Of gebruik de link in de linker kolom.

MFA de Windhoek

Met ingang van vandaag 1 september gaan de activiteiten van het buurthuis weer aanvangen. De namen, organisaties en besturen hebben een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan. Zo is alles ondergebracht onder een MFA (Multi Functionele Accommodatie). Hieronder vallen verschillende organisaties. U moet dan denken aan OBS de Sluis, de wijkpost, buurthuis, en een nieuwe professionele kinderopvang (SKL). De activiteiten vallen onder de stichting MFA de Windhoek, m.u.v. de kinderdisco. Deze kinderdisco wordt georganiseerd zoals vanouds door vereniging ABL (Algemeen Belang Lelystad-Haven)

Voor verdere informatie kijkt u op de weblog van stichting MFA de Windhoek.

U vind een link in de linkerkolom.

Kinderdisco

Afgelopen vrijdag (de laatste vrijdag van de maand) was er in buurhuis de Windhoek kinderdisco. Met de hulp van een aantal vrijwilligers en een optreden van de jeugdband xe2x80x98THE PITxe2x80x99 is het voor de 33 kinderen een zeer geslaagde avond geworden.

Tot de volgende keer maar weer.

agenda ledenvergadering en brief van gemeente aan buurthuis

Agenda ledenvergadering 13 juni 2006

Zoals de opzet was

1                    opening

2                    mededelingen / ingekomen stukken

3                    definitief vaststellen agenda

4                    definitief vaststellen (concept) notulen 31-01-2006

5                    jaarverslag secretaris

6                    verslag kascommissie xe2x80″ oud bestuur + controle huidig bestuur

7                    jaarverslag penningmeester

8                    beleidsplan 2006

9                    verslag intermediair periode 31-01-06 tot 13-06-06

10                bestuursverkiezing

11                rondvraag

12                sluiting

Onder de ingekomen stukken bevind zich een brief van de gemeente, die later volledig zal worden geplaatst. Kort samengevat komt het er op neer dat de gemeente het huurcontract met de vereniging Algemeen Belang Lelystad per 17 juni a.s. heeft opgezegd. Dit betekend dat per 17 juli 2006, de dag waarop het contract normalerwijs zou worden verlengt ophoud te bestaan.

Dit betekend overigens niet dat het buurthuis zal verdwijnen, maar dat e.e.a in een stichtingsvorm zal worden voortgezet.

In de brief wordt door de gemeente wel de toezegging gedaan dat de huidige activiteiten met voorrang zullen worden meegenomen in de nieuwe stichting.

De brief is de middag voorafgaand aan de vergadering pas binnen gekomen bij het bestuur, waardoor het bestuur niet of nauwelijks de gelegenheid heeft gehad om de inhoud tot zich te nemen, of hierover een mening te vormen

Het bestuur heeft gemeld dat zij hun functie met ingang van 17 juli willen neerleggen.

Verder gaf het bestuur te kennen deze korte periode te willen gebruiken om de lopende zaken af te handelen en de leden de gelegenheid te bieden om een nieuw bestuur te kiezen.

Dit werd door de leden niet toegelaten, zoals u kunt lezen in onderstaand bericht.

De brief van de gemeente houd u van mij tegoed

hieronder de beloofde brief

Bestuur vereniging Algemeen Belang Lelystad Haven

t.a.v. het bestuur Ringdijk 187

8244 BJ Lelystad

onderwerp

Opzeggen huurcontract vereniging Algemeen Belang Lelystad Haven. Geacht bestuur, Het college van de gemeente Lelystad heeft besloten het huurcontract met uw vereniging Algemeen Belang Lelystad Haven per 17 juni a.s. op te zeggen. Het contract zal daardoor op 17 juli aflopen. Graag informeren wij u over de redenen en achtergronden van dit besluit.

Multifunctionele accomodatie voor alle buurtbewoners

Zoals u weet, wordt er op dit moment hard gewerkt aan de uitbreiding van basisschool De Sluis, nieuwbouw van een wijkpost en het verbouwen van het buurtcentrum De Windhoek. Doel is de gebouwen beter bruikbaar te maken voor modern onderwijs en de verschillende buurtactiviteiten.

De zogenoemde multifunctionele accommodatie biedt straks een groot aantal organisaties een plek om hun activiteiten uit te voeren:

  • De gemeente realiseert het informatiecentrum en meldpunt waar wijkbewoners terecht kunnen met hun vragen en      opmerkingen.
  • Het buurtcentrum De Windhoek biedt allerlei buurtgerichte activiteiten. Ook krijgt dit centrum, naast professioneel beheer , in de toekomst meer mogelijkheden om voor bepaalde activiteiten xe2x80x98specialistenxe2x80x99 in te huren. Zoxe2x80x99n specialist is bijvoorbeeld een ouderenmedewerker die samen met het centrum een vraaggestuurd aanbod kan organiseren voor de senioren in de buurt. En er zijn professionals die zich op de jeugd richten. Hierbij zal echter ook de vraag uit de buurt centraal staan en deels invulling geven aan de inzet van professionals.
  • Met basisschool De Sluis is overleg over de overgang naar een brede school. Kinderen uit de buurt krijgen dan bijvoorbeeld na schooltijd extra ontwikkelingskansen aangeboden. Ouders kunnen ondersteuning krijgen bij hun opvoedingstaken. Ook is er op landelijk niveau regelgeving in de maak die scholen een verplichte rol geeft in het tussenschools en naschools opvangen van kinderen. Door de structuur en het beheer van het gebouw zodanig aan te passen kan hier adequaat vorm aan worden gegeven in Lelystad Haven.

Het gebouw wordt straks zo efficixc3xabnt mogelijk gebruikt door ruimtes zoveel mogelijk te delen. De basisschool kan tijdens schooltijden ruimtes in het buurtcentrum gebruiken; terwijl de school na schooltijd ruimte beschikbaar stelt voor xe2x80x98buurtactiviteitenxe2x80x99 en naschoolse activiteiten voor de kinderen. Kortom, redenen genoeg om per 16 juli 2006 een stichting multifunctionele accommodatie De Windhoek op te richten, die het beheer , de programmering en de verhuur van het buurtcentrum vanaf die datum zal coxc3xb6rdineren.

Zoxc2xb4n stichting biedt activiteiten aan voor alle bewoners: inclusief de nu al bestaande als die van uw vereniging en het peuterspeelzaalwerk. Ook het huidige peuterspeelzaalwerk is immers een belangrijke voorziening in de buurt die in de toekomst natuurlijk gewoon blijft functioneren binnen het buurtcentrum. Conform de gemeentelijke verordering vind op dit moment professionalisering van deze laatstgenoemde voorziening plaats.

Geen gevolgen voor huidige gebruikers van het buurthuis De Windhoek

Natuurlijk blijven de huidige activiteiten van het buurthuis en van uw vereniging binnen het buurtcentrum gewaarborgd. In dat kader worden de volgende afspraken gemaakt met het bestuur van de nieuwe beheerstichting. De stichting is verplicht:

  • peuterspeelzaalwerk aan te bieden overeenkomstig de verordening Peuterspeelzaalwerk, tegen dezelfde voorwaarden, in de huidige vorm en voor dezelfde kinderen binnen het buurtcentrum.
  • met voorrang ruimte te bieden aan de huidige activiteiten van uw buurtvereniging Algemeen Belang Lelystad Haven.

Overgangsafspraken met uw vereniging

De gemeente heeft aan uw vereniging middelen ter beschikking gesteld voor het beheer, de programmering en de verhuur van het buurthuis. Vanaf 17 juli gaan deze middelen over naar de nieuwe stichting multifunctionele accommodatie De Windhoek. De middelen die u nodig heeft voor het uitvoeren van uw activiteiten behoudt u. Wij verwachten hierover een verantwoording bij de reguliere afrekening 2006, voor 1 april 2007. Over de af
handeling hiervan, evenals over een goede overdracht vasn oplevering van het gebouw op 17 juli 2006 nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Graag wille wij met u binnenkort van gedachten wisselen over de basis voor de susidie (in casu een activiteitenprogramma) en de manier waarop de gemeente vanaf 1 januari 2007 subsidie blijft verstrekken aan uw vereniging.

Hoogachtend,

Het college van de gemeente Lelystad,

De secretaris,           de burgemeester,

   XXX                               XXX

agenda vergadering buurthuis / brief gemeente

Agenda ledenvergadering 13 juni 2006

Zoals de opzet was

1                    opening

2                    mededelingen / ingekomen stukken

3                    definitief vaststellen agenda

4                    definitief vaststellen (concept) notulen 31-01-2006

5                    jaarverslag secretaris

6                    verslag kascommissie xe2x80″ oud bestuur + controle huidig bestuur

7                    jaarverslag penningmeester

8                    beleidsplan 2006

9                    verslag intermediair periode 31-01-06 tot 13-06-06

10                bestuursverkiezing

11                rondvraag

12                sluiting

Onder de ingekomen stukken bevind zich een brief van de gemeente, die later volledig zal worden geplaatst. Kort samengevat komt het er op neer dat de gemeente het huurcontract met de vereniging Algemeen Belang Lelystad per 17 juni a.s. heeft opgezegd. Dit betekend dat per 17 juli 2006, de dag waarop het contract normalerwijs zou worden verlengt ophoud te bestaan.

Dit betekend overigens niet dat het buurthuis zal verdwijnen, maar dat e.e.a in een stichtingsvorm zal worden voortgezet.

In de brief wordt door de gemeente wel de toezegging gedaan dat de huidige activiteiten met voorrang zullen worden meegenomen in de nieuwe stichting.

De brief is de middag voorafgaand aan de vergadering pas binnen gekomen bij het bestuur, waardoor het bestuur niet of nauwelijks de gelegenheid heeft gehad om de inhoud tot zich te nemen, of hierover een mening te vormen

Het bestuur heeft gemeld dat zij hun functie met ingang van 17 juli willen neerleggen.

Verder gaf het bestuur te kennen deze korte periode te willen gebruiken om de lopende zaken af te handelen en de leden de gelegenheid te bieden om een nieuw bestuur te kiezen.

Dit werd door de leden niet toegelaten, zoals u kunt lezen in onderstaand bericht.

De brief van de gemeente houd u van mij tegoed

ledenvergadering buurthuis

Afgelopen dinsdagavond heeft in het buurthuis een algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Ook ik was hierbij als lid aanwezig. Wat mij tijdens de vergadering erg opviel was de vooringenomen stemming t.a.v. het huidig bestuur.

Zo werd al snel door een aantal leden het verzoek neergelegd om de agenda volledig om te gooien. Een aanwezige intermediair die het bestuur de laatste tijd heeft begeleid en zijn verhaal zou houden werd zondermeer naar achteren op de agenda geplaatst.

In feite kwam het er op neer dat het merendeel van de aanwezige een voorkeur had in het wegstemmen van het huidig bestuur. Of dit terecht is dat wil ik nog even in het midden laten.

Wat voor mij in elk geval als een paal boven water staat is dat het laatst zittend bestuur op 31 januari de gelegenheid is geboden om gedurende een periode van een half jaar (tot eind juli dus) de zaak weer netjes op de rails te zetten. Hetgeen met de problematiek uit het verleden en de negatieve publicaties voor hen zeer moeilijk moet zijn geweest. Door het wegstemmen (een motie van wantrouwen) hebben zij die gelegenheid niet eens gekregen. Als schrijver van dit web-log heb ik met enige regelmaat het buurthuis bezocht om informatie te verzamelen voor het web-log en heb het bestuur alle energie zien geven in het belang van het buurthuis. Ik vind het dan ook jammer dat deze mensen (vrijwilligers) die zich zo hebben ingezet voor het draaiend houden van het buurthuis op deze wijze zijn weggestemd.

Na enig gesteggel (andere woorden heb ik hier niet voor) is uiteindelijk besloten om de intermediair de gelegenheid te geven zijn verhaal te doen onder voorzittersschap van het laatste bestuur. Maar ook dit werd na korte tijd afgebroken door het overgaan op  punten over de peuteropvang, hetgeen niets met het verhaal van de intermediator van doen had. Dit was voor de intermediator reden om zijn verhaal verder  niet meer naar buiten te brengen.

In het algemeen belang van ons buurthuis wil ik het nieuwe bestuur veel succes, maar vooral veel sterkte toe wensen, want dat zullen zij hard nodig hebben.

Bovendien hoop ik voor hen dat indien het in de toekomst nogmaals voor mocht komen dat er sprake is van spraakverwarring en problemen uit het verleden, dat zij door de leden op een eerlijkere wijze zullen worden beoordeeld dan hetgeen met dit aftredend bestuur is gebeurd.

Iets beginnen is niet moeilijk. Iets behouden is een kunst!

Tot slot wil ik nog even melden dat het nieuwe bestuur het aftredend bestuur heeft bedankt voor hun grote inzet gedurende de laatste periode. Er werd zelfs gesproken over een inzet van ruim 300%. Hetgeen ik weer niet kan rijmen met een motie van wantrouwen!

Veel succes

de eerlijke vinder

Optreden Renaissancekoor Najade

Renaissancekoor Najade uit buurthuis De Windhoek is de grote eer te beurt gevallen om op te mogen treden tijdens de Dodenherdening op 4 mei.
De jaarlijkse ceremonie vindt plaats in het Stadspark van Lelystad (tussen Lelycentrum en De Koploper), nabij het herdenkingsmonument.
De mensen verzamelen vanaf 19:10 bij het monument of bij de Uiterton voor de stille tocht (ca 5 minuten). Daadwerkelijk begin om 19:25

Er worden gedichten voorgelezen, de burgemeester houdt een toespraak en natuurlijk 2 minuten stilte.
Muzikale omlijsting wordt verzorgt door Harmonieorkest Lelystad en renaissancekoor Najade.
Najade zingt de volgende werken:

Since my tears and lamenting – Thomas Morley
Thou knowest Lord – Henry Purcell
Set me as a seal – Willam Walton
Domine quando veneris – Palestrina
Cherubimskaja – Tschaikofsky

Iedereen is welkom om te komen luisteren.

Najade oefent iedere donderdag in buurthuis De Windhoek van 20:00 tot 22:30
U bent welkom om te komen luisteren tijdens de repetities.
Ook nieuwe stemmen zijn welkom!

Helaas is onze website www.koornajade.nl momenteel offline, maar dat is hopelijk binnenkort verholpen.

vraag aan buurthuis (ingekomen stuk)

Ik ben al diverse keren op vrijdagavond bij buurthuis de Windhoek geweest. Maar iedere keer als ik kom is het gesloten. Je zou op de inloopavond gelegenheid hebben om te dammen, schaken of klaverjassen. De inloopavond op vrijdagavond is alleen op de laatste vrijdagavond van de maand voor kinderen open. De overige vrijdagavonden van de maand voor volwassenen zijn jullie dus gesloten.
De enkele keren dat het toevallig wel open was zaten er maar een paar bezoekers in. Ik mag er dus vanuit gaan dat het niet meer open is vanwege gebrek aan belangstelling ?

Dick Perk

buurtvoetbaltoernooi

Wij hebben bericht gekregen van Respect2all die i.s.m. het oranje fonds een buurtvoetbaltoernooi willen organiseren.
Door de buurten samen te later werken (organisatie) en sporten (voetbaltoernooi) willen we de samenleving in de buurt verbeteren en respect, tolerantie, gedrag in sport en nieuwsgieringheid naar elkaar, terug te brengen in de buurt en een ‘buurtgevoel’ crexc3xabren.

Het is de bedoeling dan mensen uit de buurt samen met een organisatie (wij als buurthuis) een voetbaltoernooi organiseren en als de aanvraag goedgekeurd wordt dan ontvangt de buurt, naast een financiƫle bijdrage, een toernooi-kit (shirtjes, voetballen, spandoeken, enz).

Wij hebben hier folder materiaal liggen en de begeleidende brief voor meer informatie!

groet De Windhoek