Monthly Archives: August 2006

MFA de Windhoek

Met ingang van vandaag 1 september gaan de activiteiten van het buurthuis weer aanvangen. De namen, organisaties en besturen hebben een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan. Zo is alles ondergebracht onder een MFA (Multi Functionele Accommodatie). Hieronder vallen verschillende organisaties. U moet dan denken aan OBS de Sluis, de wijkpost, buurthuis, en een nieuwe professionele kinderopvang (SKL). De activiteiten vallen onder de stichting MFA de Windhoek, m.u.v. de kinderdisco. Deze kinderdisco wordt georganiseerd zoals vanouds door vereniging ABL (Algemeen Belang Lelystad-Haven)

Voor verdere informatie kijkt u op de weblog van stichting MFA de Windhoek.

U vind een link in de linkerkolom.

Laatste Kunst-manifestatie

290

Kunstmanifestatie voor de 10e en tevens laatste keer

Het komend weekend zal de kunstmanifestatie op het werkeiland voor de laatste keer plaatsvinden. Ondanks de groeiende belangstelling is het onmogelijk gebleken het kunstfestijn jaarlijks te laten terugkeren. Zo is de locatie dit jaar voor het laatst beschikbaar en word er enorm gekort op de subsidies en vergoedingen, zodat een voortzetting ernstig afbreuk doet aan de kwaliteit van het evenement.

De organisatoren vinden dan ook dat het niet langer kan en hebben besloten om met het evenement te stoppen voordat de kwaliteit niet meer te garanderen is.

Het is dan ook de laatste kans om dit evenement mee te maken.

mediation (vervolg)

NIEUW PROGRAMMA VAN KLAAS WILTING

OP TV FLEVOLAND:

DE MEDIATOR

xe2x80x98De Mediatorxe2x80x99, dat is de naam van het nieuwe televisieprogramma dat vanaf 7 oktober op TV Flevoland te zien is. In dit programma gaat Klaas Wilting op bezoek bij Flevolanders die met elkaar in de clinch liggen. Het programma wordt wekelijks op zaterdag uitgezonden.   

Binnen de juridische wereld is mediation een relatief nieuw verschijnsel. Als alternatief voor rechtspraak biedt het mensen de kans om hun conflicten zelf tot een positief einde te brengen: sneller, goedkoper en eenvoudiger dan een juridische procedure. Een speciaal opgeleide en onpartijdige mediator stimuleert conflicterende partijen om via gezamenlijk overleg tot een oplossing te komen.

In xe2x80x98De Mediatorxe2x80x99 behandelt Klaas Wilting iedere week een nieuwe zaak. Hij benadert het programma vanuit zijn expertise en ervaring als communicatiedeskundige. Wilting hierover:xe2x80x98Emoties van mensen kunnen soms zo hoog oplopen dat conflicten onoplosbaar lijken. Mediation biedt mensen een uitweg om dat slepende conflict eindelijk achter zich te laten. Ik vind het fantastisch om mensen die weg te kunnen wijzen. De bemiddeling zelf laten we vanzelfsprekend over aan een professionele en ervaren mediator. Samen zoeken naar een positieve oplossing, daar gaat het omxe2x80x99.

De afgelopen jaren maakte Klaas Wilting elke week voor TV Flevoland xe2x80x98De 12e Provinciexe2x80x99, een populair programma waarvan 8 series gemaakt werden en waaraan meer dan 100 bekende Flevolanders hun medewerking verleenden. Met xe2x80x98De Mediatorxe2x80x99 hoopt Wilting opnieuw een succesvol televisieprogramma te kunnen realiseren, ditmaal zonder bekende Nederlanders, maar met gewone Flevolanders die op deze manier in de gelegenheid worden gesteld een conflict op te lossen.

Iedere week wordt een nieuwe zaak behandeld. Alle denkbare geschillen lenen zich voor mediation en komen in aanmerking in het programma behandeld te worden: burenruzies, echtscheidingsperikelen, consumentenzaken, onaangename situaties op de werkvloer etc.. Iedereen die denkt baat te hebben bij Mediation en mee wil werken aan het programma kan contact opnemen met De Filmboulevard, het Almeerse productiebedrijf dat de programmaxe2x80x99s in opdracht van TV Flevoland maakt: 036-52161119. Meer informatie is te vinden op www.detvmediator.nl. Deelnemers aan het programma hoeven niets te betalen voor de bemiddeling. 

De Vakantie zit er weer op

De Vakantie zit er weer op.

Na een periode van drie weken in de Dordogne zijn we weer terug in ons koude kikkerland.

Maar om nu te zeggen dat het daar in Frankrijk veel warmer is, dat valt vies tegen. In elk geval was het er wel een stuk droger.

De camping waar wij verbleven zag er net zoals in voorgaande jaren perfect verzorgt uit en in de omgeving zijn enorm veel bezienswaardigheden. Zo bevind de camping zich aan een zeer helder riviertje en stond de tent (vouwwagen) aan een smal beekje. De zeer goed schoongehouden en in ruime mate aanwezige douches en toiletten bevonden zich op  korte afstand van onze vouwwagen.

In het riviertje zwemmen vele voornachtige vissen en een enkele kleine regenboogforel.

Na verwoede pogingen door verschillende ervaren vissers lukte het gewoon niet om ook maar een enkel visje aan de haak te slaan. De eigenaar van de camping vertelde ons dat de vis niet in het aas bijt omdat de vis de visser ziet staan en niet blond is. Dat is dus het bijkomende nadeel van helder en schoon water. Weet u nu ook waarom het hier zo makkelijk is om een visje te vangen.

Na deze teleurstelling besloten we het lot te tarten en de Franse wetgeving maar een beetje met de franse slag te nemen. In een lokaal tuincentrum kocht ik een (anti) vogelnet, in een campingzaak een paar van die schuimrubber drijvers voor in het zwembad. Een stukje koperdraad als gewicht aan de onderkant completeerde het geheel.

En voila: een visnet van formaat van 10×2 meter! Dit seizoen heeft de vis toch (tijdelijk) het onderspit moeten delven.

271

Zittend op de punt van een plastic bootje, het net voortslepend zou het allemaal moeten lukken. Echter bleek mijn gewicht op de punt van de boot al snel groter te zijn dan de lege boot en moest ook ik onder luid gejuich van mijn kinderen aan het koude water geloven. Maar ja, een foutje moet kunnen, nietwaar?

Vervolgens de gevangen vis in de boot (gevuld met water) gelegd en dan snel terug naar de tent. Inmiddels was het toch al aardig laat en donker geworden op de rivier, zodat je echt niets meer zag onder het bladerdak van de bomen over de rivier. En een boot gevuld met water, aangedreven door 1 mk (menskracht) bleek niet vooruit te branden. Na een vaart van goed een uur met vele obstakels zoals bomen, rotsen en een groep eenden (hartslagverhogend) heeft de vis de nacht in de boot doorgebracht.

272

273

De volgende morgen met twee andere netten een stukje van het beekje afgezet en de vis daarin losgelaten. De eigenaar had er geen enkel probleem mee en de andere campingbezoekers kwamen met regelmaat de vissen bekijken die tot dusver nog niemand met een hengel heeft kunnen vangen. Na drie dagen hebben we de netten weer verwijderd en kon de vis onder begeleiding van mij en mijn kinderen weer van zijn vrijheid genieten op de grote rivier. Onder toezicht van de eigenaar is er veel toegestaan op deze camping, echter accepteert hij het niet als je een slang uit de rivier van zijn vrijheid berooft. Dan vind hij je ineens niet meer aardig. Maar hij had wel gelijk, dus mochten de slangen van ongeveer 50 cm hun vrijheid  behouden.

Een aantal kilometer verder stroomde de grote rivier (de Dordogne).

Op deze rivier zijn diverse ondernemers die kanotochten organiseren. Met de auto gingen wij naar een lager gelegen deel aan de Dordogne, waarna de organisatoren je met een (zeer oude) touringcar 14 km stroomopwaarts brengt. De terugweg naar de auto leg je af met een gehuurde kano, waarin je geniet van een zeer mooie omgeving.

De kastelen bevinden zich zo’n 60 meter hoog boven op de steile rotswanden, waartegen men soms bezig was een steiger te plaatsen op een 30 meter boven de lager gelegen huizen. De helling is ongeveer 95 % (nagenoeg recht omhoog). Ik hoop dat de steiger niet bedoelt is om werkzaamheden aan het kasteel te verrichten, want dan zijn ze nog wel even bezig met steigerbouwen.

274

275

De trap op de helling is hopelijk een stuk steviger bevestigt als de kadetrap in de gemeente Utrecht die kort geleden is losgeraakt.

276

277

De natuur in Frankrijk ziet er anders uit dan hier in Nederland.

278

279

Zo ziet u hier een kikker van zoxe2x80x99n 15 cm en een bidsprinkhaan (waar mijn zoontje achteloos mee thuiskwam) die op zijn beurt een levende sprinkhaan aan het verorberen is. Nu mijn zoon heeft gezien hoe een bidsprinkhaan zijn voedsel naar binnen werkt, is hij een stuk voorzichtiger met dergelijke insecten geworden. Overigens kan de normale sprinkhaan zich ook aardig met zijn kaken vastzetten aan een vingertop. Het lostrekken van een sprinkhaan gebeurt dan in twee aparte delen. Eerst trek je de sprinkhaan los van de kop, waarna je de kop van het dier apart kunt verwijderen. Toch weer net effe anders als de pitbullmuggen uit de polder. In Nederland betaal je voor een sprinkhaan al gauw € 0,35, en kost een hagedis of bidsprinkhaan al gauw € 12,– Euro. In Frankrijk kost het moeite om ze uit de slaaptent te houden.

Al met al toch een mooie vakantie.
.

Vakantie

Vanaf woensdag 9 augustus is de eerlijke vinder voor ongeveer drie weken naar het zonnige (???) zuiden. Dit betekend dat ook het web-log tijdelijk haar toegangspoorten sluit.

Als u nog een reactie kwijt wilt, doe het dan voor woensdag, reacties na woensdag worden bewaard en gepubliceerd over drie weken. Ook de mail gaat even de wachtkamer in. Na de vakantie gaan de poorten weer als vanouds open en kunt u zonder tussenkomst uw reacties kwijt.

Hieronder een paar fotoxe2x80x99s uit de omgeving waar wij verblijven.

263

264

267

266

265

De insecten zijn daar beduidend groter dan hier in Lelystad en hebben geheel andere kleuren. De gele rups is zoxe2x80x99n 15 cm groot, en ook de Libel heeft een gelijkwaardige afmeting.

Wij wensen u een hele fijne vakantie toe vanuit St Sybranet aan de Dordogne in midden Frankrijk

camping Belombrage

De eerlijke vinder.

Mediation / conflictbemiddeling

Hallo allemaal!

Weblog Lelystad-Haven was zo vriendelijk om mij de ruimte te geven om hier een oproepje te plaatsen. Deze oproep is gericht aan iedereen die dit leest. Heb je ruzie met je buurman? Problemen op het werk? Geen gehoor bij een instantie? Kan je hulp gebruiken bij een echtscheiding? Of ken je iemand die op een van de bovenstaande vragen xe2x80x98jaxe2x80x99 kan zeggen?

Via deze oproep hebben jullie de kans om gratis geholpen te worden bij het oplossen van deze lastige problemen. Dit gaat door middel van mediation, oftewel conflictbemiddeling.

Dus, kennen jullie iemand met een conflict, of zijn jullie zelf in een conflict verwikkeld, neem dan geheel vrijblijvend contact op met mij.

Bedankt voor jullie aandacht!

Met vriendelijke groet,

Inger

036-5216119

Ingezonden gedicht

Stem261

Ik had een stem, krachtig en sterk

jij lifte mee op mijn stem

Mijn stem werd zwakker

mijn stem werd jouw stem

Mijn stem werd niet meer gehoord

jouw stem voerde de bovenstoon

Ik werd wakker, net voor mijn stem brak

ik hervind mijn stem

Hij wordt steeds sterker

ik voel de kracht terug komen

Men hoort weer mijn stem

Die van jou, wordt gefluister op de achtergrond

groeten Johanna

Folders

Heeft u uw folder van de Gamma nog niet ontvangen, maar wil u wel gebruik maken van de aanbiedingen, dan verzoekt de bezorger u bij deze om de folder af te halen bij de derde boom voorbij het viaductje naar het werkeiland aan de rechter zijde. ze zijn van de maand augustus en zitten in plastic, dus zijn waarschijnlijk nog droog (als je geluk hebt). Als ze op zijn, kijk dan iets verder in de bossage, er liggen nog een paar pakjes. Oh ja, voor de kerstgratificatie kom ik wel persoonlijk aan de deur.

259

Groetjes,

De eerlijke bezorger

poephaltes, niet voor iedereen

Eeeeh,  Meneer van de gemeente, Ik zie dat de poepbakken alleen voor honden zijn, mag ik het dan wel doen waar ik zin heb?  Ik poep overigens nooit op de stoep, Ik zie dat meer als mijn ontbijttafel. Maar ja, als u echt alles vol blijft bouwen, dan zal ook ik eraan moeten geloven.

200

Waar kwam dat spreekwoord ook alweer vandaan

Zo slim als een vos!!