Category Archives: Verbouwing Sluis / Windhoek

voortgang verbouwing / indianen verhalen

448 De hekken zijn verdwenen, De school opnieuw ingericht en alle kinderen zitten weer bij elkaar in een gebouw. Hoe het er van binnen uit ziet dat kan ik u nu niet tonen. Mijn kinderen zitten niet meer op deze school. Binnen in het buurthuis is men nog druk met de verbouwing en ook de inrichting van de wijkpost is in volle gang. Als de verbouwing binnenkort volledig is afgerond dan hoop ik dat de nieuwe MFA de puntjes op de i weet te zetten, Want het verleden zit hen zeker niet mee. Nu ook de laatste keer het oude (nieuwe Oude) bestuur van de vereniging ABL niets van zich heeft laten horen ziet het er naar uit dat MFA de Windhoek alles zelf moet regelen. Dus ook de kinderdisco. Nu hoor ik allerlij indianen verhalen over enorme prijsverhogingen in vergelijking met voorgaand jaar. Dit was voor mij aanleiding om een klein onderzoek in te stellen. In een van de archieven vond ik een aankondiging van het sinterklaasfeest van 2005. En wat schetst mijn verbazing?!? De prijs is gelijk met die van dit jaar. En hoe meer ik de archieven induik hoe duidelijker alles wordt. Indianen verhalen, Maar niets meer dan dat. Nu zit het niet mee met de verbouwing en de nieuwe inrichting, maar als ik de inzet van de medewerkers bekijk dan valt hen niets te verwijten. Speciaal gaat mijn waardering uit naar Beertje Een vrouw die al bijna 25 jaar het buurthuis met hart en ziel schoon houd, hetgeen zeker met de verbouwing een zeer zware opgave is. Verder wil ik u vragen het buurthuis (MFA de Windhoek) een eerlijke kans te geven. Luister niet naar indianen verhalen. Kijk eerst eens hoe de vork in de steel zit en oordeel zelf. Geef MFA een kans op voortbestaan. Zij zitten er voor U.
449

voortgang verbouwing

De laatste weken is er enorm veel verandert aan de grote lege ruimtes. om alles te laten zien is het web-log te klein. u ziet hier alvast een tweetal foto ‘s van de buitenzijde. Ik zal u maar niet vertellen hoe de foto ‘s gemaakt zijn! benieuwd naar de binnenzijde?  nog even geduld. Voor de avond om is vind u  de meest recente foto ‘s van nagenoeg  alle ruimtes op een tijdelijk nieuw web-log die u simpelweg kunt bereiken door op deze link te klikken.verbouwing Sluis / MFA

393

394

Als u de binnenkant van het buurthuis ziet dan zult u begrijpen dat een aantal activiteiten geen doorgang kunnen vinden. Maar met wat improviseren zal de bijbelclub en de knutselclub woensdag in elk geval wel doorgaan.

voortgang Sluis / MFA

Aan de buitenkant valt niet veel meer te zien, maar aan de binnenkant wordt hard gewerkt.370

Grote ruimte met verwarmingselementen en daarboven een vergaargoot waar de stopcontacten en andere aansluitpunten zullen worden aangebracht.

371

In de grote hal komen zo te zien een drietal ruime toiletten.

372

En waar gehakt wordt vallen spaanders.

373 

In dit voormalig schoollokaal wordt ook driftig verbouwd, maar wel met veel beleid, zoals u kunt zien aan de onbeschadigde tekeningen op het schoolbord. Ook de tekeningen op de ramen zijn ongemoeid gelaten. Zou dit opnieuw een schoollokaal worden? petje af voor de netheid en zorgvuldigheid van de bouwvakkers.

374

De oude toiletgroepen voor de kinderen ziet er ook nog netjes uit. Worden deze door de bouwvakkers gebruikt of blijven ze in de toekomst gehandhaafd? Bezoek met regelmaat dit web-log en u blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Voortgang verbouwing

De scholen zijn begonnen, de bouwvakvakantie zit er op en de verbouwing van het buurthuis en de school zijn weer op volle gang. Het volledige complex dat straks een onderkomen moet bieden aan OBS De Sluis, SKL peuterspeelzaal De Zuidwester, de wijkpost, wijkraad en een buurtcentrum met zijn activiteiten hebben op dit moment de naam Stichting MFA de Windhoek. Er wordt gesproken over een andere naam voor deze Multi Functionele Accommodatie, maar de naam valt bij een aantal niet geheel in de smaak en zal ik om die rede dan ook maar even achterwege laten. Overigens vind ik de Windhoek nog steeds een toepasselijke naam die prima overeenkomsten heeft met de Zuidwester van de peuterspeelzaal. En waarom zou je mee moeten doen aan een algemeen streven van Lelystad. Haven is nu eenmaal een afgezonderd gebied, hetgeen blijkt uit de extra strip als je met de bus gaat en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten.

300

Op deze foto ‘s van de linkerzijde ziet u op de bovenste foto aan de achterzijde de sporthal en rechts ergens het toekomstig onderkomen van de wijkpost en wijkraad. Op de foto hieronder de uitbreiding van het buurthuis.

301

Hieronder ziet u de hoofdingang van OBS De Sluis met aan de rechterkant de uitbreiding die door zeildoek nog even gedeeltelijk verborgen blijft.

302

Maar niet alles achter de schermen blijft verborgen voor de eerlijke vinder, zo ziet u hieronder op de eerste foto de toekomstige hoofdingang van de MFA. Deze hoofdingang bevind zich naast de tijdelijke zij-ingang van het buurthuis en zal in de toekomst toegang bieden voor vele onderdelen van de MFA. De tweede foto is de hal met aan de linkerzijde de ruimtes van de eerste foto. Links achter zit ergens de sportzaal terwijl recht vooruit ergens de school zich moet bevinden.

303 

304

De verbouwing zou voor het eind van dit jaar afgerond moeten zijn.

Grote ruimte weinig inhoud

De verbouwing vordert gestaag en de extra ruimte voor de school en het buurthuis is binnenkort een feit. Ik schrik alleen enorm als ik de verhalen om mij heen moet geloven. Zo doen de verhalen de ronde dat er een behoorlijk aantal ouders voor hun kinderen uitwijken naar andere scholen elders in Lelystad en dat de daarmee gepaard gaande reistijd niet opweegt tegen het belang van hun kinderen. Ook heb ik meerdere ouders gesproken die hun kind al voor de grote vakantie of veel eerder van school hebben gehaald en elders ondergebracht. Bij mij komt dan gelijk de vraag naar boven xe2x80x9cwat is hier aan de handxe2x80x9d Zijn er ouders die hierop willen reageren in positieve of negatieve zin? En wat ik nog veel belangrijker vind is de vraag wat de school hieraan gaat doen als het werkelijk zo is.Mijn ervaring met de leerkrachten is zeker niet negatief, maar dat zegt natuurlijk niets over het totale beleid! Als het zo doorgaat hebben we straks kleinere klassen, hetgeen weer een positieve uitwerking heeft, maar toch?????

192

voortgang MFA

De staalconstructie is rondom aangebracht

De stenen muren worden opgetrokken, zodat je een beetje een indruk krijgt hoe het er uit gaat zien

De zijkant van het buurthuis heeft in het kader van de warmte zijn jas uitgedaan en de nieuwe fundering laat duidelijk de extra ruimte zien die het buurthuis erbij krijgt

gaslek bij buurthuis (ingezonden foto’s)


Opnieuw brandweer op hetzelfde stukje ringdijk

Als je iets mooi maakt moet je er natuurlijk niet op slaan.
Gisteren plaatste ik nog een foto van de palen die zo mooi geschilderd waren door kinderen van de basisschool. Vandaag gingen de palen de grond in. Helaas zat daar ook de gastoevoer van het buurthuis. Gevolg: een afzetting en ontruiming van diverse woningen in de buurt.


buurthuis De Windhoek ingezonden stuk : 12 april 2006
——————————————————————————–
Heden morgen is er bij de ingang van het buurthuis geheid helaas is hier iets verkeerd gegaan en is de gasleiding geraakt. Wij hebben direct 112 gebeld waardoor het hele circus van brandweer, politie, gemeente en nuon op gang kwam. Voor de veiligheid van alle omwonenden zijn de huizen ontruimt nadat het buurthuis vrij gegeven is zijn de mensen van de nuon druk aan het werk gegaan om alles te repareren. Er hangt nog een gaslucht in het gebouw waardoor de adviseur van de nuon het niet raadzaam vond om de kinderclubs door te laten gaan! Uiteraard hebben wij als bestuur dit besluit ter harte genomen. De nuon heeft ons gegarandeerd dat vandaag nog alle problemen opgelost worden zodat de peuters morgenochtend ook weer veilig binnen kunnen komen.
Aan alle kinderen van de knutselclub en de bijbelclub, wij wensen jullie hele fijne paasdagen en zien jullie na de paasvakantie weer terug!!!!!
mvg Bestuur De Windhoek

verbouwing school/buurthuis


Het klimrek staat er troosteloos bij, de verbouwing is begonnen.
van een van de wernemers heb ik begrepen dat de palen een paar meter te kort zijn, waardoor de werkzaamheden voor korte tijd uitgesteld zijn. kunnen de palen dan niet iets dieper geslagen worden, dan hebben we de mogelijkheid gecreeerd voor een kelder of ondergrondse parkeerplaats.
geintje.

afwachten maar

basisschool de Sluis


Achterzijde van de school met links de sportzaal er rechts het buurthuis
De omgeving is mooi schoon. De verbouwing kan beginnen

Het tijdelijke onderkomen van de school aan de Hardewijkstraat en Lemmerstraat.
Het is nog even lastig om de voordeur te bereiken, maar zoals u ziet zal dit niet lang duren.


reactie
Mich :: 21 maart 2006 20:36 :: e-mail
Wel een beetje jammer dat de gemeente beloofd had op deze locatie een nieuw speelveldje voor de kinderen te maken.

Zal wel weer uitgesteld zijn voor de zoveelste keer.
Hmmpff


reactie
zij van verderop :: 23 maart 2006 08:59
Wees gerust buurtbewoners, na vertrek van het noodlokaal komt het ALLEMAAL goed.
Er komt namelijk een honden losloop veld.
Dus ouders, kind aan de lijn.


reactie
Siem :: 30 maart 2006 18:39
Hahahaha.. Tsjaa..